To je to što me zanima!

Atiemwen je izvukao Dinamo u kišnoj Puli, 'modri' opet na vrhu

Dinamo je pobijedio Istru 1-0 u Puli nakon lijepe akcije Livakovića, Gavranovića i Atiemwena, koji je u nastavku uspio promašiti prazan gol. Mamića može brinuti ozljeda Gvardiola, a Jakić je zaradio kartone
Vidi originalni članak

Minimalnom 1-0 (1-0) pobjedom na gostovanju protiv Istre 1961 u Puli u dvoboju 21. kola nogometaši Dinama vratili su se na vrh ljestvice Prve HNL. Jedini gol na utakmici zabio je Iyayi Atiemwen u 36. minuti.

POGLEDAJTE VIDEO: Livakovićev rođendan

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dinamo je do vodećeg gola stigao iz najjednostavnije moguće akcije, Gavranović je nakon ispucavanja Livakovića iskoristio loše postavljanje domaće obrane na kišom natopljenom terenu te u suparničkom šesnaestercu prihvatio dugo ispucavanje. Uslijedilo je lijepo proigravanje za Atiemwena koji je sa 10-ak metara pogodio mrežu.

KOMENTAR 'Beli' je opet spasio 'modre', a i suca Lovrića od velike paljbe

Zorana Mamića mogla bi zabrinuti ozljeda Joška Gvardiola, koji je izašao iz igre već u 22. minuti i oslobodio mjestu debitantu Marijanu Čabraji. Doduše, nakon utakmice Mamić je rekao kako nije ništa ozbiljno i trebao bi biti spreman za subotu.

Upravo je strijelac Atiemwen imao i najbolju priliku za povećanje prednosti, on je u 73. minuti uspio zaobići i domaćeg golmana Lučića samo da bi potom s pet metara, umjesto nebranjenog gola, pogodio stativu.

Taj promašaj ipak se nije osvetio Dinamu koji je ovom pobjedom stigao do učinka od 45 bodova, koliko ima i drugi Osijek koji je u subotu svladao Hajduk sa 2-0, no zagrebački je sastav na vrhu zbog bolje razlike golova. Upravo će Dinamo i Osijek igrati međusobno za šest dana u Maksimiru.

Istra 1961 je ostala posljednja sa 13 bodova, dva manje uz utakmicu manje od pretposljednje Lokomotive.

Idi na 24sata

Komentari 204

  • Uhljeb_ 07.02.2021.

    Suci rade sve da Dinamo ne pobjedi

  • 07.02.2021.

    Čestitke na pobjedi, sudac na poduku, tema puštanje prednosti..⚽️⚽️

  • KEŠŠ 07.02.2021.

    Ovo što suci rade Dinamu je smišljeno i igrači gube bez veze koncentraciju..ono ne pustiti u 55 minuti prednost je gore nego ne svirati penal.

Komentiraj...
Vidi sve komentare