Obavijesti

Sport

Komentari 204

Atiemwen je izvukao Dinamo u kišnoj Puli, 'modri' opet na vrhu

Atiemwen je izvukao Dinamo u kišnoj Puli, 'modri' opet na vrhu
9

Dinamo je pobijedio Istru 1-0 u Puli nakon lijepe akcije Livakovića, Gavranovića i Atiemwena, koji je u nastavku uspio promašiti prazan gol. Mamića može brinuti ozljeda Gvardiola, a Jakić je zaradio kartone

Minimalnom 1-0 (1-0) pobjedom na gostovanju protiv Istre 1961 u Puli u dvoboju 21. kola nogometaši Dinama vratili su se na vrh ljestvice Prve HNL. Jedini gol na utakmici zabio je Iyayi Atiemwen u 36. minuti.

POGLEDAJTE VIDEO: Livakovićev rođendan

Pokretanje videa...

Livaković proslavio rođendan 01:00

Dinamo je do vodećeg gola stigao iz najjednostavnije moguće akcije, Gavranović je nakon ispucavanja Livakovića iskoristio loše postavljanje domaće obrane na kišom natopljenom terenu te u suparničkom šesnaestercu prihvatio dugo ispucavanje. Uslijedilo je lijepo proigravanje za Atiemwena koji je sa 10-ak metara pogodio mrežu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
'Beli' je opet spasio 'modre', a i suca Lovrića od velike paljbe
'Beli' je opet spasio 'modre', a i suca Lovrića od velike paljbe

Zorana Mamića mogla bi zabrinuti ozljeda Joška Gvardiola, koji je izašao iz igre već u 22. minuti i oslobodio mjestu debitantu Marijanu Čabraji. Doduše, nakon utakmice Mamić je rekao kako nije ništa ozbiljno i trebao bi biti spreman za subotu.

Upravo je strijelac Atiemwen imao i najbolju priliku za povećanje prednosti, on je u 73. minuti uspio zaobići i domaćeg golmana Lučića samo da bi potom s pet metara, umjesto nebranjenog gola, pogodio stativu.

Taj promašaj ipak se nije osvetio Dinamu koji je ovom pobjedom stigao do učinka od 45 bodova, koliko ima i drugi Osijek koji je u subotu svladao Hajduk sa 2-0, no zagrebački je sastav na vrhu zbog bolje razlike golova. Upravo će Dinamo i Osijek igrati međusobno za šest dana u Maksimiru.

Istra 1961 je ostala posljednja sa 13 bodova, dva manje uz utakmicu manje od pretposljednje Lokomotive.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1. HNL, 20. kolo 17.05 , Pula, Aldo Drosina
Istra
0 : 1
Dinamo
Atiemwen 36'
Sortiranje događaja
90+5'

Kraj utakmice na Drosini! Dinamo je pobijedio Istru 1-0 golom Atiemwena iz 36. minute. Moglo je i uvjerljivije za "modre", ali i ovo će biti dosta za povratak na prvo mjesto uoči velikog okršaja protiv Osijeka iduću subotu.

90'

Počinje nadoknada od četiri minute, a Dinamo još nije riješio pitanje pobjednika. Moglo je to biti puno jednostavnije za "modre" s obzirom na silne prilike, pogotovo u drugom dijelu.

84'

Opet Špoljarić radi istu stvar, ovaj put gura Atiemwena, ali izvukao se bez drugog žutog kartona. Još jedna, treća šansa za "modre" iz slobodnjaka. Opet Petković, ovaj put prizemno je gađao u desnu stranu, pokraj gola.

82'

Špoljarić je faulirao Kastratija na rubu šesnaesterca za žuti karton. Petković se primio izvođenja tog slobodnjaka, ali nije se proslavio. Visoko preko zida i preko gola.

80'

Još malo problema za sudačku tehničku opremu, čini se da ne mogu najbolje komunicirati u slušalicu. Kako god, utakmica se nastavlja.

Komentari 204