To je to što me zanima!

Dobrodošao nam natrag, Ivane! Sevilla potvrdila: Rakitić je naš!

Rakitić je u ponedjeljak došao na liječnički pregled, ali u Barceloni u čijem se kampu još u nedjelju pojavio na testiranju na korona-virus. Danas je postao novi-stari igrač Seville i potpisao na četiri godine
Vidi originalni članak

Ivan Rakitić (32) vratio se kući, gotovo i službeno! Tako je Sevilla pozdravila svoje veliko pojačanje i svog ljubimca koji će nakon šest godina opet igrati za klub iz Andaluzije. 

- Dobrodošao natrag, Ivane - pozdravila ga je Sevilla u službenom plakatu po povratku iz Barcelone.

Hrvatski reprezentativac potpisao je ugovor na četiri godine, što je indikativno i u pogledu hrvatske reprezentacije na čijem se okupljanju nije pojavio, a jučer smo saznali i zašto. U ponedjeljak je prošao liječnički pregled, ali u Barceloni u čijem se kampu još u nedjelju pojavio na testiranju na korona-virus. Međutim, novi trener Katalonaca Ronald Koeman poručio je da na njega ne računa i tu je nestala i zadnja njegova mogućnost ostanka na u Barceloni za koju je u šest godina odigrao 310 utakmica uz 35 golova i 42 asistencije. I oprostila se ovako:

- Barcelona se zahvaljuje Rakitiću za njegovu predanost i želi mu puno sreće i uspjeha u nastavku karijere - poručio je klub s kojim je Raketa osvojio 13 trofeja.

ŽIVOTNA PRIČA IVANA RAKITIĆA Ispisao se iz škole s 15 godina, a Švicarci su mu prijetili jer je odlučio igrati za svoju Hrvatsku

POGLEDAJTE VIDEO: Životna priča Ivana Rakitića

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Imao je još godinu dana ugovora, ali Sevilla je uspjela spustiti odštetu na milijun i pol eura te još devet potencijalnih u različitim oblicima bonusa.. Ne samo to, Rakitić se odrekao i dosta milijuna, na Camp Nouu zarađivao je godišnje osam milijuna eura, a u Sevilli, prema prvim informacijama, dočekao ga je ugovor s tri i pol milijuna po sezoni.

U prvom periodu u Sevilli od 2011. do 2014. dogurao je do statusa kapetana i uoči odlaska u Barcelonu digao pehar pobjednika Europske lige. U te tri sezone skupio je 149 utakmica i zabio 32 gola.

Da se nešto kuha, moglo se iščitati i po tome kako je Rakitić nedavno proslavio Sevillinu pobjedu nad Interom u finalu tog natjecanja. U prijenosu uživo na jednoj televiziji bacio se u bazen. Jednom seviljist, uvijek seviljist.

RAKETA U SEVILLU Rakitićevim odlaskom najviše gubi Barca, a dobiva Hrvatska!

- Svi znaju ljubav koju osjećam prema gradu i klubu. Odavde sam otišao u Barcelonu i presretan sam što je tako ispalo. A za to je zaslužan i moj prijatelj Monchi. Da mogu birati dres, odabrao bih onaj Sevillin. Ispunjava me ponosom i radošću - govorio je Rakitić prošlog prosinca kada je došao u Sevillu po nagradu za vrijednosti na ceremoniji Premios DEX televizije El Desmarque.

Osim što se nogometno potvrdio kao veličina, u Sevilli je upoznao i svoju suprugu Raquel...

- Kada sam prvi put došao u Sevillu, osjetio sam tu pozitivu u gradu već na aerodromu, kao da sam predosjećao da će se roditi nešto dobro. Kao da mi je Bog rekao "Evo ti". I već prvi dan sam upoznao tu konobaricu koja je danas moja žena i majka prekrasne djece Kad god spomenem da idem kući, mislim na Sevillu.

Prvu poruku dobrodošlice već mu je uputio sadašnji kapetan Jesus Navas.

- Njegov povratak sjajna je vijest. On je velik nogometaš, odlična osoba i već nam je jako puno dao. Ima izuzetne kvalitete koje će nam jako dobro doći jer je zaista velik nogometaš. Svake godine klub nadmašuje samog sebe, vrlo je ambiciozan i nadam se da ćemo nastaviti u istom pravcu jer smo imali stvarno dobru sezonu.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • đuro kojotovski 01.09.2020.

    sretno Ivane, zaslužio si puno više poštovanja nego što si dobio.. gostujući dres iz sezone 2014./2015. s tvojim imenom na njemu koji si potpisao i poklonio mi ga ide na posebno mjesto.. poseban je i po tome jer sam ga dobio početkom siječnja, prije utakmice s Atleticom kada je krenuo veliki obrat u sezoni i na kraju je osvojena trostruka kruna..

  • ITALO DISCO_961 01.09.2020.

    tako sam i ja kad sam dolazio u razna mjesta,, dok sam bio mladi.. prvo u kafic popiti koju i bariti konobarice... i ima ih dosta koje sam i opalio prvu vecer... a ivan ju ozeni.. kao i dino nives.

  • 01.09.2020.

    Hvala na svemu legendo..jedan od najkoristenijih igraca Barce...velicina!! Sretno Raketa

Komentiraj...
Vidi sve komentare