To je to što me zanima!

Đoković o odluci Wimbledona: Dijete sam rata, poznajem te traume, ali ovo... Pa suludo!

Igrači i treneri nemaju nikakve veze s tim. Miješanje politike u sport ne smije se događati i ne mogu to podržati, rekao je Đoković koji ovaj tjedan igra na domaćem turniru u Beogradu
Vidi originalni članak

Ovogodišnji Wimbledon proći će bez tenisača i tenisačica iz Rusije i Bjelorusije. Drugim riječima, bez nekih najboljih na svijetu, poput Daniila Medvedeva, Andreja Rubljeva, Karena Hačanova, Arine Sabalenke, Viktorije Azarenke... Nitko nije, i vjerojatno neće, javno izrekao "antiputinovski" stav, a u All England Clubu odlučili su da za njih nema mjesta na svetoj engleskoj travi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

'NEPOŠTENO JE' Wimbledon zabranio nastup Rusima i Bjelorusima, ATP se pobunio: Ovo je diskriminacija! TEŽAK UDARAC Wimbledon prvi kaže 'ne': Rusi i Bjelorusi ne smiju nastupiti!

Od Drugog svjetskog rata nije se dogodilo da Wimbledon zabranjuje nastup igračima na nacionalnoj osnovi, ujedno je i prvi Grand Slam koji je učinio ovo. Ustao je i ATP koji je protiv takve odluke.

- Naš sport se ponosi time što funkcionira na principima zaslužnosti i poštenja gdje se igrači natječu kao pojedinci i zarađuju svoj nastup na turnirima putem renkinga. Vjerujemo kako je jednostrana odluka Wimbledona i Britanskog teniskog saveza o isključenju ruskih i bjeloruskih igrača s ovogodišnjih britanskih turnira na travnatoj podlozi nepoštena i moguće je kako će postaviti uništavajući presedan. Diskriminacija na nacionalnoj osnovi također predstavlja i kršenje našeg sporazuma s Wimbledonom prema kojemu se ulazak igrača u turnir bazira samo na njegovu renkingu. Naše daljnje akcije u vezi ove odluke dogovorit ćemo s našim izvršnim tijelima - poručili su iz ATP-ja.

O svemu se oglasio i Novak Đoković, koji je također protiv takve odluke najvećeg svjetskog turnira.

- Uvijek ću osuditi rat, neću ga podržati kao dijete rata. Znam koliko to trauma ostavlja, i mi na Balkanu smo imali puno ratova, ali ne mogu podržati odluku Wimbledona, to je suludo! Igrači i treneri nemaju nikakve veze s tim. Miješanje politike u sport ne smije se događati - rekao je Đoković koji ovaj tjedan igra na domaćem turniru u Beogradu.

Prvi tenisač svijeta u prvom je meču jedva prošao sunarodnjaka Lasla Đerea (2-6, 7-6, 7-6), sada ga čeka drugi sunarodnjak, u puno boljoj formi, Miomir Kecmanović.

POD PRITISKOM Đokoviću smetala beogradska zemlja, vikao je na Ivaniševića: Molim te, reci mi što da radim! ISPAO NA OTVARANJU Goran o Đokovićevom debaklu u Monte Carlu: Bio je bolestan, ali bit će spreman za Roland Garros

- U ovom trenutku, s obzirom na okolnosti ove godine i jako mali broj mečeva, ovakva pobjeda, poslije skoro tri i pol sata borbe, vjerojatno je dobrodošla. Fizički nisam blizu maksimuma, svjestan sam toga, ali nije prvi put da osjećam tako nešto u karijeri, toliki niz godina sam u tenisu, susretao sam se s ovakvim situacijama. Najpotrebniji su mi sada mečevi, što više mečeva, i ovakva pobjeda mi mnogo znači za samopouzdanje - rekao je.

POGLEDAJTE 24 PITANJA S WRC VOZAČEM:

Idi na 24sata

Komentari 62

  • kolikojesati 22.04.2022.

    Ti si dijete rata!?

  • ivokap 21.04.2022.

    Ovaj je gori i od Milanovića, nevjerojatno kakvih se sve likova može naći na Balkanu.

  • ante-portas 21.04.2022.

    Zasto ovaj stalno kmeci? To sto zna napucavati lopticu, ne mora znaciti da je i pametan.

Komentiraj...
Vidi sve komentare