To je to što me zanima!

Evo kada je ždrijeb i kada bi se trebala igrati polufinala Kupa

Novost za ovu sezonu je i kako će se finale igrati na dvije utakmice. Termini su 15. i 30. svibnja. Podsjetimo, branitelj Rabuzinova sunca je Hajduk koji je prošle sezone na Rujevici pobijedio Šibenik
Vidi originalni članak

Najmasovnije hrvatsko nogometno natjecanje se u ovoj sezoni svelo na četiri imena. Hajduk, Lokomotiva, Rijeka i Dinamo borit će se za Rabuzinovo sunce. Još se u povijesti Kupa nije dogodilo da su Dinamo, Hajduk, Rijeka i Osijek u istoj sezoni u polufinalu Kupa, a ni neće, barem do iduće sezone.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hajduk je nastavio svoj senzacionalan niz u Kupu pobijedivši Varaždin (5-0). Splićani su došli do 13. uzastopne pobjede u Kupu, a posljednji put izgubili su u ožujku 2021. godine od Gorice. Lokosi su u dramatičnom susretu izbacili Osijek, Rijeka je teškom mukom izbacila Rudeš, a Dinamo se iskalio na nemoćnoj Gorici. 

Polufinala se igraju na jednu utakmicu, a ždrijeb parova rezerviran je za 4. ožujka u 12 sati u sjedištu HNS-a.

Prvotni termin za polufinala Kupa je 3. travnja, ali izvjesno je kako se obje utakmice neće igrati isti dan pa je za očekivati da će HNS nakon ždrijeba objaviti i konačan termin za obje utakmice.

Novost za ovu sezonu je i kako će se finale igrati na dvije utakmice. Termini su 15. i 30. svibnja. Podsjetimo, branitelj Rabuzinova sunca je Hajduk koji je prošle sezone na Rujevici pobijedio Šibenik, a godinu dana ranije je na Poljudu bio bolji od Rijeke. 

Rekorder u Kupu je Dinamo sa 16 trofeja, Hajduk ih ima osam, a Rijeka dva manje. Od polufinalista samo Lokomotiva nikada nije osvojila. Prije četiri godine izgubila je u finalu od Rijeke.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • tkovla77 29.02.2024.

    ako Hajduk ne bude izvucen doma protiv Lokomotive, u tom slucaju je zdrijeb prevara i namjesten samo kako bi oni ispali

  • Matek podravec u Irskoj 28.02.2024.

    Kakva je to logika da se polufinale igra 1, a finale 2 tekme!!??? HAHAHAHAH pa toga ima samo u Hrvatskoj..

  • Jopazg 28.02.2024.

    Zbog tolike podlosti i kmecanja,ove godine im ne treba niti kup pustit. Barem nas nece brukati u europi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare