Obavijesti

Sport

Komentari 589

Hajduk - Varaždin 5-0: Splićani se mučili u početku pa razbili goste za treće polufinale u nizu

Hajduk - Varaždin 5-0: Splićani se mučili u početku pa razbili goste za treće polufinale u nizu
7

Zabijali su Diallo, Krovinović, Kleinheisler, Elez i Livaja, ali od 0-0 Varaždin je dvaput pogodio okvir gola! Bilo je više od 16.000 gledatelja, a Šarlija se ozlijedio

Branitelji naslova pobjednika Hrvatskog nogometnog kupa, igrači Hajduka plasirali su se u polufinale visokom 5-0 (2-0) pobjedom protiv Varaždina u četvrtfinalu igranom na Poljudu.

Pokretanje videa...

Duel Jelenića i Livaje prije gola Belcara 00:27

Strijelci za Hajduk bili su Ismael Diallo (42), Filip Krovinović (45+3), Laszlo Kleinheisler (64), Josip Elez (67) i Marko Livaja (72-11m).

Iako konačni rezultat sugerira kako je Hajduk lako stigao do pobjede protiv Varaždina i to tri dana nakon burnog remija u Varaždinu u prvenstvu, utakmica je mogla otići u potpuno drugom smjeru tijekom prvog poluvremena.

Split: Utakmica HNK Hajduk - NK Varaždin u četvrtfinalu Supersport Hrvatskog nogometnog kupa

Naime, Hajduk je imao jalovu inicijativu bez prigoda, dok je Varaždin u prvih pola sata dva puta tresao okvir gola svog domaćina te su ga milimetri dijelili od vodstva. Prvo je Postonjski odličnim udarcem sa 25 metara u 16. minuti zatresao gredu, da bi u 33. minuti Drožđek sa 11 metara pogodio vratnicu od koje se lopta odbila u Lučića, a zatim u polje.

Dvoboj je praktički odlučen u samoj završnici prvog poluvremena kada je Hajduk postigao dva gola. U 42. minuti je nakon ubacivanja Krovinovića Livaja nadvisio svog čuvara, potom Boršić nije dobro očistio situaciju, a onda je Elez glavom vratio na pet metara gdje je utrčao Diallo i mirno spustio loptu u mrežu. Elez je ranije tijekom prvog dijela ušao u igru umjesto ozlijeđenog Zvonimira Šarlije.

Split: Utakmica HNK Hajduk - NK Varaždin u četvrtfinalu Supersport Hrvatskog nogometnog kupa

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Krovinović je izborio slobodni udarac na 20-ak metara od vrata s desne strane, sam se prihvatio izvođenja te prebacio živi zid i zatresao mrežu nemoćnog Zelenike.

Hajduk je sredinom nastavka postigao još tri gola, u 64. minuti su Kleinheisler i Livaja odigrali lijepi dupli pas nakon kojega je Mađar upisao svoj prvi gol u dresu Hajduka. Tri minute potom Elez je glavom s pet metara sproveo ubačaj Benrahoua u mrežu, da bi konačni rezultat postavio Livaja iz kaznenog udarca dosuđenog nakon duela Pukštasa i Baa.

Split: Utakmica HNK Hajduk - NK Varaždin u četvrtfinalu Supersport Hrvatskog nogometnog kupa

Ranije u utorak polufinale je izborila i Lokomotiva 1-0 pobjedom protiv Osijeka, dok će u srijedu igrati Rudeš - Rijeka i Dinamo - Gorica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Hajduk - Varaždin, četvrtfinale Kupa 18:00 , Stadion Poljud
Hajduk
Diallo 41', Krovinović 45+2', Kleinheisler 64', Elez 67', Livaja 72'
5 : 0
Varaždin
Sortiranje događaja
KRAJ

Kraj! Hajduk je ušao u polufinale Kupa nakon dominantne predstave. Varaždinci nisu imali šanse, završilo je 5-0.

 

90'

Pitanje pobjednika odavno je riješeno pa i jedni i drugi čekaju kraj utakmice. Igrat će se još dvije minute sudačke nadoknade

84'

Još jedna velika prilika za Hajduk! Livaja je servirao zicer Čuiću koji je izašao sam pred Zeleniku, no gađao je pored lijeve stative.

75'

Samo da podsjetimo. Varaždin je u prvom poluvremenu pogodio dvije prečke i dominirao, Poljudom su se orili zvižduci nezadovoljnih gledatelja. Tko je mogao i pomisliti da će se ovako utakmica rasplesti u drugom dijelu. Sve je otišlo na stranu Hajduka nakon gola Dialla. Došao je i drugi preko Krovinovića, a u drugom dijelu su Splićani letjeli na krilima dva gola i utrpali još tri. Sve ulazi, što god puknu na gol.

72'

Gooooooooooooool! Zabio je i Livaja, 5-0 vodi Hajduk. Ciljao je donji lijevi kut, Zelenika je bio na lopti, ali se odbila od njegove ruke i prešla crtu. 

Komentari 589