To je to što me zanima!

Fešta pa šok! Hajduk će protiv Brondbyja igrati bez navijača!

Uefa je kaznila splitski klub po prijavi FARE-a (Football Against Racism - nogomet protiv rasizma), zbog skandiranja 'ubij Srbina' na utakmici Europske lige protiv Levskog u Dugopolju
Vidi originalni članak

Šok, nevjerica, očaj u Hajdukovoj ekspediciji. Nakon sjajne pobjede nad Levskim i prolaza u treće pretkolo Europske lige, Hajduk je objavio vijest koja je navijače bacila u očaj, protiv Brondbyja će na Poljudu igrati pred praznim tribinama!

Uefa je kaznila splitski klub po prijavi FARE-a (Football Against Racism - nogomet protiv rasizma), zbog skandiranja 'ubij Srbina' na utakmici protiv Levskog u Dugopolju, a kod sljedećeg takvog ispada Hajduku prijeti izbacivanje iz Europe.

Hajduk će se žaliti

Nije tu kraj loših vijesti, Hajduk će ostati i bez tri milijuna kuna, koliko bi zaradio od prodaje ulaznica, a mora platiti i 55 tisuća eura kazne, 50 tisuća zbog rasističkih povika navijača, a dodatnih pet zbog predmeta koje su navijači bacali na teren. Isti ti navijači nedavno su pobrali sve simpatije i pohvale za nesebičnost, kada su se u sat vremena organizirali i obranili svoj grad od katastrofalnog požara, a sad su opet u prvom planu. No ovoga puta neće pobrati ni simpatije, ni pohvale, nego kritike. 

Prošle godine Hajduk je zbog divljanja navijača probio magičnu granicu od milijun kuna kazne, a ako se ponovi ispad kao protiv Levskog u Dugopolju, slijedi oduzimanje bodova ili izbacivanje iz Europe, naravno, ako prođu dalje...

Dakle, Hajduk prvu utakmicu trećeg pretkola Europske lige igra 27. srpnja na gostovanju kod Brondbyja, a uzvratnu utakmicu 3. kolovoza odigrat će na praznom Poljudu u atmosferi u kakvoj je izbacio bugarski Levski.

Priopćenje Hajduka

'Neposredno prije utakmice Levski - Hajduk 1:2 uprava HNK Hajduk je zaprimila odluku UEFA-e po kojoj je Hajduk kažnjen odigravanjem iduće europske utakmice bez gledatelja. Hajduk je kažnjen i novčanim iznosom od 55.000 eura.

Razlog zbog kojeg se UEFA odlučila kazniti Hajduk utakmicom pred praznim tribinama je rasističko skandiranje domaćih navijača za vrijeme utakmice u Dugopolju.

Zbog istog razloga klub je kažnjen s 50.000 eura, a zbog ubacivanja raznih predmeta u teren s dodatnih 5.000 eura. Uefa odluku temelji na prijavi FARE-a, a Hajduk će se na odluku žaliti.

Bitno je napomenuti da je klub od strane delegata i UEFA-inog povjerenika za sigurnost pohvaljen za organizaciju utakmice visokog rizika koja je zbog odigravanja u Dugopolju bila iznimno zahtjevna'.

Idi na 24sata

Komentari 281

  • Optimyst 22.07.2017.

    Nije pitanje tko je prijavio,pitanje je zbog čega bi se štitio navijački primitivizam i govor mržnje ?

  • igyy 21.07.2017.

    cool , drago mi je

  • purgerica prva 21.07.2017.

    Eto vam FARE, ma to je zapravo udruga "Korak ispred" iz Rijeke na čelu s Zoranom Stevanovićem! Prema izvješću iz Ureda za udruge, “Korak ispred” je 2013. godine samo od države dobila preko 360.000 kuna, dok je 2011. godine za svoju djelatnost nagrađena i poveljom ministra znanosti, obrazovanja i sporta, Željka Jovanovića. Ministarstvo socijalne politike i mladih Gradu Rijeci je za Udrugu mladih " Korak ispred " i rad Regionalnog info centra za mlade u 2012. godini dostavila financijska sredstva u ukupnom iznosu od 190.000,00 kuna. Preko Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva samo u prošloj godini od ukupno 52 milijuna kuna, dobili su novac od gotovo 2 milijun kuna! "lepo" živi ovaj Stevanović! Voli hrvatske kune!

Komentiraj...
Vidi sve komentare