Obavijesti

Sport

Komentari 281

Fešta pa šok! Hajduk će protiv Brondbyja igrati bez navijača!

Fešta pa šok! Hajduk će protiv Brondbyja igrati bez navijača!
3

Uefa je kaznila splitski klub po prijavi FARE-a (Football Against Racism - nogomet protiv rasizma), zbog skandiranja 'ubij Srbina' na utakmici Europske lige protiv Levskog u Dugopolju

VIDEO

Šok, nevjerica, očaj u Hajdukovoj ekspediciji. Nakon sjajne pobjede nad Levskim i prolaza u treće pretkolo Europske lige, Hajduk je objavio vijest koja je navijače bacila u očaj, protiv Brondbyja će na Poljudu igrati pred praznim tribinama!

Uefa je kaznila splitski klub po prijavi FARE-a (Football Against Racism - nogomet protiv rasizma), zbog skandiranja 'ubij Srbina' na utakmici protiv Levskog u Dugopolju, a kod sljedećeg takvog ispada Hajduku prijeti izbacivanje iz Europe.

Hajduk će se žaliti

Nije tu kraj loših vijesti, Hajduk će ostati i bez tri milijuna kuna, koliko bi zaradio od prodaje ulaznica, a mora platiti i 55 tisuća eura kazne, 50 tisuća zbog rasističkih povika navijača, a dodatnih pet zbog predmeta koje su navijači bacali na teren. Isti ti navijači nedavno su pobrali sve simpatije i pohvale za nesebičnost, kada su se u sat vremena organizirali i obranili svoj grad od katastrofalnog požara, a sad su opet u prvom planu. No ovoga puta neće pobrati ni simpatije, ni pohvale, nego kritike. 

Prošle godine Hajduk je zbog divljanja navijača probio magičnu granicu od milijun kuna kazne, a ako se ponovi ispad kao protiv Levskog u Dugopolju, slijedi oduzimanje bodova ili izbacivanje iz Europe, naravno, ako prođu dalje...

Dakle, Hajduk prvu utakmicu trećeg pretkola Europske lige igra 27. srpnja na gostovanju kod Brondbyja, a uzvratnu utakmicu 3. kolovoza odigrat će na praznom Poljudu u atmosferi u kakvoj je izbacio bugarski Levski.

Priopćenje Hajduka

'Neposredno prije utakmice Levski - Hajduk 1:2 uprava HNK Hajduk je zaprimila odluku UEFA-e po kojoj je Hajduk kažnjen odigravanjem iduće europske utakmice bez gledatelja. Hajduk je kažnjen i novčanim iznosom od 55.000 eura.

Razlog zbog kojeg se UEFA odlučila kazniti Hajduk utakmicom pred praznim tribinama je rasističko skandiranje domaćih navijača za vrijeme utakmice u Dugopolju.

Zbog istog razloga klub je kažnjen s 50.000 eura, a zbog ubacivanja raznih predmeta u teren s dodatnih 5.000 eura. Uefa odluku temelji na prijavi FARE-a, a Hajduk će se na odluku žaliti.

Bitno je napomenuti da je klub od strane delegata i UEFA-inog povjerenika za sigurnost pohvaljen za organizaciju utakmice visokog rizika koja je zbog odigravanja u Dugopolju bila iznimno zahtjevna'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 281
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao