Obavijesti

Sport

Komentari 142

Nestali u šest minuta! Erceg i Ohandza srušili Levski u Sofiji

Nestali u šest minuta! Erceg i Ohandza srušili Levski u Sofiji
5

Hajduk je promašio brdo zicera, Levski mu je zabio iz prve prave šanse, no stvar su spasili Ohandza i Erceg koji su zabili za 2-1 pobjedu za treće pretkolo u kojem Splićani idu na Brondby

VIDEO

Nisu se Hajduku osvetile brojne šanse koje je promašio u Sofiji. Levski je vodio 1-0 zabivši iz prve prave akcije na utakmici, nakon što je Hajduk prije toga 15 puta pucao na gol i stvorio barem četiri čista zicera. Ohanzda i Erceg okrenuli su stvar u šest minuta za pobjedu 2-1 i treće pretkolo Europske lige gdje Splićane čeka danski Brondby.

Levski je na praznom stadionu dočekao hajdukovce koje je bugarska policija malo provozala gradom prije utakmice odlučivši se rutu oko cijelog grada zbog čega je Hajduk zakasnio na zagrijavanje, a umalo i na utakmicu. Od hotela do stadiona je samo sedam kilometara, a hajdukovci su se vozili 40 minuta. No nije to ostavilo traga na njima.

Vratili Bugarima za 1999.

Levskom je ovo bila 200. utakmica u Europi. Nije prvi put da splitski klub stiže Levskom na okrugli broj. Bugari su protiv Hajduka odigrali i svoju 100. utakmicu u europskim natjecanjima, 1999. godine u  Sofiji kad je bilo 3-0 za Levski, koji je tada bio puno jači te je izbacio Splićane u prvom kolu Kupa Uefe. 

Splićani su zagospodarili terenom nakon desetak minuta i Levski se nije ni vidio. Ispred stadiona tisuće navijača gledale su utakmicu na videozidu, ali Hajdukova igra ih je utišala. Redale su se šanse Futacsa, Ercega, Tudora, Vlašića... U nastavku se Erceg posebno ispromašivao, a jednu je loptu na gol liniji Levskog zaustavio Marko Futacs koji je baš u tom trenutku prelazio liniju. Bio bi to čisti gol, ovako je bio ofsajd.

Prije ću ostati bez noge nego izaći

Nakon valjda stotog promašenog zicera, Hajduk je iz iste akcije primio gol deset minuta prije kraja. Erceg je bio jedan na jedan s golmanom, Mitrev mu je obranio, a Levski zabio iz prve prave šanse na utakmici. Levski je imao produžetke koje igrom nije ni blizu zaslužio. 

No ovo je neki novi Hajduk, koji se nije raspao već je još jače pritisnuo da bi Ohandza i Erceg ekspresno pokazali tko je bolja momčad. Ohandza je zabio samo dvije minute nakon ulaska, a Erceg je zaključio priču majstorskim udarcem u suprotan kut s ruba šesnaesterca za treće pretkolo i dvomeč protiv Brondbyja koji počinje u Danskoj 27. srpnja. 

Protiv ovakvog Hajduka, u kojem Tudor nakon žestokog duela pred kraj prvog dijela kaže da će radije ostati bez noge nego izaći iz igre, Brondby nije ni izbliza favorit.

Moćni Hajduk

Hajduk je, unatoč reviji promašaja, oduševio taktički. Carrillo je ispunio obećanje, izveo je napadačku formaciju prekopiravši sastav iz Dugopolja. Ali nije Hajduk bezglavo jurio naprijed, već je pametno čekao na protunapade.

Hajdukova tranzicija iz obrane u napad izgleda sjajno, a Levski na to nije imao odgovor. Kad su se Bugari ispuhali, Hajduk je uzeo loptu i počeo stvarati šanse jednu za drugom.

Nije to bila efikasna večer splitskog kluba koji je uoči utakmice najavio da igra za Torcidu i hrabre vatrogasce koji su obranili Split od požara, ali nije to bila ni jedna od onih večeri kad ti baš ništa ne ulazi u mrežu. 

Splićani su završili utakmicu s 18 udaraca na gol od čega je šest išlo u okvir, Levski je imao šest udaraca ukupno i samo dva u okvir gola. Hajduk je izborio i deset kornera i dugo nismo vidjeli Splićane ovako igrački dominantne u Europi. Sad je na redu Brondby (prva utakmica 27. srpnja u Danskoj) koji je puno ozbiljniji protivnik, ali i koji ni po čemu nije favorit za četvrto pretkolo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 142
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka