To je to što me zanima!

Federer poručio organizatorima OI: Odlučite se hoće li se održati

Radujem se olimpijskom nastupu i prilici da osvojim medalju za Švicarsku. To bi me učinilo izuzetno ponosnim. Ali da se OI otkažu, bih bio prvi koji razumije zašto je to tako, objasnio je Federer
Vidi originalni članak

Sportaši trebaju odluku, naglasio je tenisač Roger Federer (39) za švicarsku televiziju Leman Bleu.

POGLEDAJTE VIDEO: Nadal i Federer na Instagramu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Olimpijske igre u Tokiju trebale bi početi za manje od mjesec dana, ali zbog pandemije korona virusa možda se neće održati. 

- Ne znam što bih o tome mislio. Negdje sam između - rekao je Švicarac koji traži od organizatora OI da donesu konačnu odluku. 

ZA ZAKLADU Federer organizirao aukciju za svoje grand slam memorabilije

U Tokiju trenutačna epidemiološka situacija nije povoljna te su vlasti proglasile izvanredno stanje radi suzbijanja korona virusa.

- Radujem se olimpijskom nastupu i prilici da osvojim medalju za Švicarsku. To bi me učinilo izuzetno ponosnim. Ali da se OI otkažu, bih bio prvi koji razumije zašto je to tako, rekao je Federer. 

Organizatori i Međunarodni olimpijski odbor rekli su da Olimpijske igre neće biti otkazane unatoč velikom broju zaraženih u Japanu. 

- Trenutno se čini da će se Igre održati. Međutim, znamo da se slika brzo mijenja. Uostalom, kao sportaš imate priliku sami odlučiti želite li putovati u Tokio - objasnio je Švicarac rekavši da se cijepio.

VIŠE OD 350.000 Japanci potpisuju peticiju za otkazivanje Olimpijskih igara!

- Drago mi je što sam dobio priliku. Pogotovo ako se u obzir uzmu sva putovanja. Čak i ako provodim više vremena u Švicarskoj, to je definitivno prednost. Učinio sam to više za druge nego za sebe jer ne želim nositi virus - zaključio je.

Federer je na Olimpijskim igrama nastupio četiri puta, te je osvojio dvije medalje. U Pekingu 2008. godine pobijedio je u konkurenciji parova sa Stanom Wawrinkom, a u Londonu je četiri godine kasnije osvojio srebrnu medalju među pojedincima.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • burek. 15.05.2021.

    kako mislite za manje od mjesec dana, kaj ne počinju u sedmi?

Komentiraj...
Vidi sve komentare