Obavijesti

Sport

Komentari 3

Federer organizirao aukciju za svoje grand slam memorabilije

Federer organizirao aukciju za svoje grand slam memorabilije

Novac prikupljen od dražbe, na kojoj će od osobnih predmeta biti reket, cipele i odjeća u kojoj se natjecao, donirat će se u njegovu zakladu koja prikuplja sredstva za pružanje obrazovnih resursa djeci u Africi

VIDEO

Milijuni obožavatelja Rogera Federera (39) diljem svijeta dobit će jedinstvenu priliku posjedovati neke uspomene na nevjerojatnu karijeru švicarskog velikana nakon što je objavio da će ovog ljeta organizirati dražbu osobnih predmeta.

POGLEDAJTE VIDEO: Roger Federer

Pokretanje videa...

01:14

Osvajač 20 grand slam naslova će na dvije aukcije u lipnju i srpnju u Christie'su staviti veliki broj svojih osobnih predmeta kako bi prikupio novac za svoju zakladu.

Na aukciji uživo, koja će se održati 23. lipnja, naći će se 20 predmeta, a svaki će biti povezan na neki način sa svakim od Federerovih grand slam naslova. Cijene će se kretati od 3.000 funti do 70.000 funti (97.146,00 USD).

Ponuđeni predmeti će biti odjeća i reket iz Federerove pobjede na Roland Garrosu 2009. nad Robinom Soderlingom kojom je zaokružio četiri grand slama, uključujući tenisice i dalje obložene crvenom glinenom prašinom Roland Garros.

Navijači i kolekcionari također će moći licitirati za komplet i reket iz 2007. godine koje je koristio tijekom drugog od svoja tri finala Wimbledona protiv dugogodišnjeg suparnika Rafe Nadala, uključujući cipele ukrašene švicarskim zastavama koje označavaju njegove naslove u Wimbledonu.

Federerov elegantni bijeli kardigan s ukrasom RF, kojeg je nosio prije nego što se suočio s Andyjem Murrayem u finalu Wimbledona 2012. godine, također je spreman za aukciju, kao i tenisice koje je nosio kad je 2005. osvojio treći uzastopni Wimbledon protiv Andyja Roddicka.

- Svaki komad na ovim aukcijama predstavlja trenutak u mojoj teniskoj karijeri i omogućava mi da podijelim dio svoje osobne arhive sa svojim obožavateljima širom svijeta - rekao je Federer.

Wimbledon

- Što je još važnije, prihod ide u Zakladu Roger Federer da nam pomogne da nastavimo pružati obrazovne resurse djeci u Africi i Švicarskoj - dodao je.

U srpnju se održava druga internetska aukcija na kojoj se nalazi 300 predmeta niže cijene, poput narukvica koje je Federer nosio na svom 1.500. profesionalnom meču na turniru u Baselu.

Aukcijska kuća Christie's procjenjuje da bi cijela kolekcija mogla donijeti milijun funti, ali se nada da će doseći 1,5 milijuna funti (2,08 milijuna USD).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...
KAOS U TURSKOJ

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...

Nigerijac je postao pravi heroj Fenerbahčea, a nakon povratka u Istanbul igrače Fenera dočekala je vojska navijača koja je u nekoliko navrata skandirala ime hrabrog Nigerijca

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Poruka Livaji na transparentu u Splitu: 'Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj...'
NISU ZADOVOLJNI

Poruka Livaji na transparentu u Splitu: 'Dok titula putuje prema Učkoj, ti ladiš jaja u Grčkoj...'

'Bili' su porazom kod kuće malo izgubili korak za vodećom Rijekom, a kapetan Livaja je nakon toga otišao na odmor u Grčku što su mu neki od navijača očito zamjerili