To je to što me zanima!

Hajduk je doveo bombastično pojačanje! Livaja stiže na Poljud

Marko Livaja bio je i na popisu izbornika Dalića nakon sjajnih igara u AEK-u, no nakon peripetija oko produljenja ugovora odlučio je raskinuti ga prije ljeta i dočekati rođenje djeteta u Splitu
Vidi originalni članak

Hajduk je uspio ono što smo do jučer mislili da je nemoguće, angažirao je Marka Livaju (27) kao slobodnog igrača i on bi se u četvrtak trebao priključiti treninzima Hajduka.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Marko je raskinuo ugovor s AEK-om na svoju štetu, oprostio im sva preostala primanja do ljeta, kad mu ionako istječe ugovor i pokušat će pomoći Hajduku u ostvarivanju što boljih rezultata do kraja sezone, a nakon toga će se vidjeti što i kako dalje.

- Sretan sam što se nakon toliko vremena ponovno vraćam kući i veselim se novim prilikama i izazovima na domaćem terenu. Drago mi je sto ću s voljenim klubom pokušati ostvariti zajedničke ciljeve i nadam se što boljim rezultatima - kaže novi igrač Hajduka.

Livaja nije htio produljiti ugovor s Grcima, tražio je novi izazov u karijeri iduće sezone i nadao se da mu AEK neće praviti probleme, no Grci su bili uporni. Od objave da ne želi produljiti ugovor ostavili su ga na klupi.

- Jedina novost je da sam i službeno obavijestio klub da neću produžiti ugovor koji mi ističe na ljeto. Nisu u pitanju ni financije, niti moj status, jednostavno, nakon četiri godine zaželio sam se novih izazova, i to je jedini razlog zbog kojih se više ne vidim u dresu AEK-a i zbog kojih namjeravam promijeniti sredinu - rekao nam je Livaja prije samo 20-ak dana.

Kako mu djevojka Iris Rajčić za desetak dana treba roditi drugo dijete, Marko je odlučio oprostiti AEK-u sve plaće koje treba dobiti i vratiti se kući kako bi skupa dočekali djetetovo rođenje, a i kako bi on mogao igrati i izboriti se za novi transfer u inozemstvo.

- Više puta sam kazao da je moja velika želja jednoga dana vratiti se i odigrati koju sezonu za Hajduk, pokušati nešto i osvojiti, ali realno, niti sam ja još u godinama za povratak, a niti se Hajduk trenutno bori za trofeje - govorio je Livaja, ali u kratko vrijeme se predomislio.

Livaja je počeo karijeru u Hajduku, odakle je stigao iz juniora Dinama 2008. Nastupio je i za seniore, ali samo u prijateljskim utakmicama (šest puta). Put ga je u ljeto 2010. odveo u Inter, a u međuvremenu je igrao i za Lugano, Cesenu, Atalantu, Rubin Kazan, Empoli, Las Palmas i AEK. Zbog kratkog fitilja (sedam crvenih kartona) prati ga imidž zločestog dečka hrvatskog nogometa.

Nastupao je za sve uzraste hrvatske reprezentacije, pa i četiri nastupa za A vrstu pod Zlatkom Dalićem ujesen 2018. Nije zabio gol i brzo je pao u drugi plan, ali možda će se preko Hajduka opet vratiti na radar...

Idi na 24sata

Komentari 96

  • 18.02.2021.

    Kao i Papadopulosa Dinamo ga parkirao u Hajduk pa ako proigra svi znamo da je on Dinamovo dijete.....salim se....Hajduku treba bas jedan ovakav igrac...sa mudima bahat lud 100%....i kvalitetan da se razumijemo....eto kao navijac Dinama nadam se da ce ostat u Hajduku i nakon ljeta...kvaliteta se dize kvalitetom....

  • 18.02.2021.

    dali mi moze neko objasnit tko je taj lik ? Livaja ? nikad cuo za njega

  • klasikus metlikus 17.02.2021.

    Steta sta od pocetka nismo imali Livaju i Kalinica ali nista idemo po taj kup!🔴🔵

Komentiraj...
Vidi sve komentare