Obavijesti

Sport

Komentari 96

Hajduk je doveo bombastično pojačanje! Livaja stiže na Poljud

Hajduk je doveo bombastično pojačanje! Livaja stiže na Poljud

Marko Livaja bio je i na popisu izbornika Dalića nakon sjajnih igara u AEK-u, no nakon peripetija oko produljenja ugovora odlučio je raskinuti ga prije ljeta i dočekati rođenje djeteta u Splitu

VIDEO

Hajduk je uspio ono što smo do jučer mislili da je nemoguće, angažirao je Marka Livaju (27) kao slobodnog igrača i on bi se u četvrtak trebao priključiti treninzima Hajduka.

Pokretanje videa...

Hajduk otkrio spomenik Matošiću 00:27

Marko je raskinuo ugovor s AEK-om na svoju štetu, oprostio im sva preostala primanja do ljeta, kad mu ionako istječe ugovor i pokušat će pomoći Hajduku u ostvarivanju što boljih rezultata do kraja sezone, a nakon toga će se vidjeti što i kako dalje.

- Sretan sam što se nakon toliko vremena ponovno vraćam kući i veselim se novim prilikama i izazovima na domaćem terenu. Drago mi je sto ću s voljenim klubom pokušati ostvariti zajedničke ciljeve i nadam se što boljim rezultatima - kaže novi igrač Hajduka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Livaja nije htio produljiti ugovor s Grcima, tražio je novi izazov u karijeri iduće sezone i nadao se da mu AEK neće praviti probleme, no Grci su bili uporni. Od objave da ne želi produljiti ugovor ostavili su ga na klupi.

- Jedina novost je da sam i službeno obavijestio klub da neću produžiti ugovor koji mi ističe na ljeto. Nisu u pitanju ni financije, niti moj status, jednostavno, nakon četiri godine zaželio sam se novih izazova, i to je jedini razlog zbog kojih se više ne vidim u dresu AEK-a i zbog kojih namjeravam promijeniti sredinu - rekao nam je Livaja prije samo 20-ak dana.

Kako mu djevojka Iris Rajčić za desetak dana treba roditi drugo dijete, Marko je odlučio oprostiti AEK-u sve plaće koje treba dobiti i vratiti se kući kako bi skupa dočekali djetetovo rođenje, a i kako bi on mogao igrati i izboriti se za novi transfer u inozemstvo.

- Više puta sam kazao da je moja velika želja jednoga dana vratiti se i odigrati koju sezonu za Hajduk, pokušati nešto i osvojiti, ali realno, niti sam ja još u godinama za povratak, a niti se Hajduk trenutno bori za trofeje - govorio je Livaja, ali u kratko vrijeme se predomislio.

Livaja je počeo karijeru u Hajduku, odakle je stigao iz juniora Dinama 2008. Nastupio je i za seniore, ali samo u prijateljskim utakmicama (šest puta). Put ga je u ljeto 2010. odveo u Inter, a u međuvremenu je igrao i za Lugano, Cesenu, Atalantu, Rubin Kazan, Empoli, Las Palmas i AEK. Zbog kratkog fitilja (sedam crvenih kartona) prati ga imidž zločestog dečka hrvatskog nogometa.

Nastupao je za sve uzraste hrvatske reprezentacije, pa i četiri nastupa za A vrstu pod Zlatkom Dalićem ujesen 2018. Nije zabio gol i brzo je pao u drugi plan, ali možda će se preko Hajduka opet vratiti na radar...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet