To je to što me zanima!

Hajduk ostao bez novog važnog igrača za Rijeku: Tko će igrati?

Vuković, Fossati i Čuić nisu u konkurenciji, Krovinović je upitan..., ako se pokaže da ni on ne može istračati na 'jadranski derbi' u konkurenciji ostaju mladi Atanasov i Ćalušić
Vidi originalni članak

Valdas Dambrauskas startao je pobjedom na klupi Hajduka, no domaći ogled s Hrvatskim dragovoljcem bio je lagan zadatak, po svemu puno lakši od onoga što novog trenera čeka do kraja polusezone, od nedjeljnog ogleda s Rijekom na Rujevici do Osijeka na Poljudu. Između ta dva derbija Hajduk će u goste Dinamu, čekaju ih i dva ogleda s Lokomotivom, Istra... A sve to s vrlo upitnim igračkim kadrom, naime, i dalje su veliki problemi u veznom redu gdje Litavcu nedostaje nekoliko vrlo važnih igrača.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

VALDAS DAMBRAUSKAS Novi trener Hajduka: Bio sam u Koloni sjećanja, znam što znači Vukovar. Dužnost je poštivati to

- Dva – tri igrača ne treniraju s nama. Vuković neće biti na dispoziciji, on se tek oporavlja od operacije koljena, dok smo Krovinovića očekivali da bude u konkurenciji, no ni njegov oporavak ne teče po planu, tako da nije posve spreman i putovat će s nama više kao potpora momčadi, nego da bi eventualno igrao – kazao je Dambrauskas, koji nije spomenuo treće ime - Marca Fossatija, koji je otpao iz konkurencije.

- Napravit ćemo još kratki test spremnosti na zadnjem treningu kako bi vidjeli tko će uopće biti u konkurenciji za Rijeku – otkrio je Dambrauskas.

Izostanak tri važna igrača može se nadoknaditi, ali kad vam nedostaju tri važna igrača na istoj poziciji, onda je to ozbiljan problem. A Vuković, Krovinović i Fossati igraju na poziciji zadnjeg veznoga, na kojoj Dambrauskas ne može računati niti na Čuića, pa mu ostaju u konkurenciji Atanasov i mladi Ćalušić.

Hajduk je u prethodnim utakmicama dosta patio upravo u veznom redu, izostanak Vukovića značio je i manjak agresivnosti i sigurnosti u obrambenom dijelu, dok je izostanak Krovinovića donio probleme u protočnosti lopte i organizaciji igre. Sad je otpao i Fossati, što će svakako biti veliki hendikep.

USPJEŠAN DEBI Za Dambrauskasove planove ključan igrač je Filip Krovinović

No unatoč tome Dambrauskas je optimističan.

- Rijeka ima najviše bodova i najviše postignutih golova, lideri su na ljestvici. Ali ja znam što želim i kako moja momčad u nedjelju mora igrati. Imamo dobru atmosferu, imamo sve informacije o suparniku, i mislim da možemo odigrati jako dobru utakmicu u Rijeci. Ovo je za trenera najbolja utakmica, ne treba motivirati igrače, ne treba ih upozoravati da protivnika ne podcijene, oni su motivirani i svjesni da svatko mora igrati ambiciozno i na pobjedu. Jadranski derbi je poseban, svi koji idu na put dat će sve da zaigraju – kaže Dambrauskas, koji je biranim riječima govorio o Rijeci.

DAMBRAUSKAS NAKON DEBIJA Bili smo malo šlampavi na početku, a Biuk i Ljubičić su top talenti. Čeka ih lijepa budućnost

- Drmić je top napadač koji može naštetiti svakoj momčadi, ali tu su i Murić, i Abas, i Ampem... Nećemo paziti samo na jednog igrača, nego na cijelu momčad, ali tako će morati razmišljati i oni. Želimo da oni misle kako zaustaviti Hajduk, a ne kako ćemo mi zaustaviti njih.

Idi na 24sata

Komentari 84

  • Rebula 19.11.2021.

    Pa s razlogom su bili slobodni na tržištu. Štase svi čude? Hajduk je sve igrače koje je doveo kapo pojačanja tražio po sistemu da su slobodni jer klub već 15 godina nema novaca za igrače koji nisu otpad.

  • nottonightjosephine 19.11.2021.

    Sta uopce pisete o tome, to vise nitko ne prati niti to koga zanima! Hrvatski nogomet spao je na jedan klub vec odavno, a ovi drugi klubovi mu sluze za lagani trening.Privatni Mamicev klub koji dobro posluje izvozeci mlade talente.Par stotinjak gledalaca po utakmici, nema infrastrukture a nema ni stadiona.U takvim uvjetima reprezentacija je proizvod lige petice tocnije Hrvatska Reprezentacija u Inostranstvu ili Dijaspori. Period, punto.

  • zeljko1982 19.11.2021.

    lijepo od kladionica kako poklanjaju s koeficijentom na rijeku...

Komentiraj...
Vidi sve komentare