To je to što me zanima!

Hrgović preskočio Andyja Ruiza

Po IBF-ovoj ljestvici hrvatski borac zauzima peto mjesto na ljestvici izazivača. Ispred njega su samo Hunter, Usyk, Martin i prvoplasirani Kubrat Pulev koji će ove subote u ring s Joshuom
Vidi originalni članak

Filip Hrgović (12-0) zauzeo je visoko peto mjesto po najnovijem IBF-ovom ranking te je nakon posljednjih promjena najbolji hrvatski teškaš preskočio bivšeg svjetskog prvaka Andyja Ruiza Jr.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Na ljestvici izazivača ispred Hrgovića su tako ostali samo Michael Hunter, Oleksandr Usyk, Charles Martin i prvoplasirani Kubrat Pulev koji će ove subote u ring s aktualnim prvakom  Anthonyjem Joshuom.

NOVA LJESTVICA TEŠKAŠA Hrgović skočio za deset mjesta

Hrgović zauzima i odlično osmo mjesto na WBC-ovom rankingu, a tamo se nalazi iznad Huntera i Martina, ali ispod Andyja Ruiza.

Za razliku od IBF i WBC ljestvice, Hrga se još uvijek nije uspio probiti u Top 10 na WBA i WBO rankingu te na oba poretka trenutačno zauzima 12. poziciju.

SPEKTAKL U NAJAVI Hrga: Zaspat ćeš i probuditi se u bolnici! Hunter: Samo ti dođi...

'El Animal' je posljednju borbu odradio početkom studenog kada je nokautirao Rydella Bookera u petoj rundi, a za sljedeću borbu želi Michaela Huntera koji je po tablicama svih organizacijama 'tu negdje' s hrvatskim borcem, a Amerikanac je i sam priznao kako priželjkuje tu borbu. 

- Filip i ja borili smo se na dvije iste priredbe prošle godine. Ja sam oba puta imao teže protivnike i svaki put pitao bih kad će mi dati da se borim s Hrgovićem. Rekli su mi da je prezelen i da treba napredovati da dođe na taj nivo. Ali ako je spreman, apsolutno, borit ću se s njim. Već sam to nekoliko puta tražio - rekao je Amerikanac za BoxingScene.

Iako iz tjedna u tjedan Hrgović i Alen Babić vode medijski rat činjenica je da ipak nijednom od njih dvojice sad ne bi dobro došao poraz pa se čini da do dvoboja trenutačno najboljih hrvatskih teškaša ipak neće doći u neko skorije vrijeme.

BABIĆ OPET U RINGU 'Do meča s Hrgovićem će doći, a sljedeći protivnik je div Webb!'

Idi na 24sata

Komentari 2

  • medvescakZG 11.12.2020.

    Kakav članak

  • Sport10 11.12.2020.

    sljedeca borba Hrgovic-Ruiz

Komentiraj...
Vidi sve komentare