Sport

Komentari 2

Hrgović preskočio Andyja Ruiza

Hrgović preskočio Andyja Ruiza

Po IBF-ovoj ljestvici hrvatski borac zauzima peto mjesto na ljestvici izazivača. Ispred njega su samo Hunter, Usyk, Martin i prvoplasirani Kubrat Pulev koji će ove subote u ring s Joshuom

Filip Hrgović (12-0) zauzeo je visoko peto mjesto po najnovijem IBF-ovom ranking te je nakon posljednjih promjena najbolji hrvatski teškaš preskočio bivšeg svjetskog prvaka Andyja Ruiza Jr.

Na ljestvici izazivača ispred Hrgovića su tako ostali samo Michael Hunter, Oleksandr Usyk, Charles Martin i prvoplasirani Kubrat Pulev koji će ove subote u ring s aktualnim prvakom  Anthonyjem Joshuom.

Hrgović zauzima i odlično osmo mjesto na WBC-ovom rankingu, a tamo se nalazi iznad Huntera i Martina, ali ispod Andyja Ruiza.

Za razliku od IBF i WBC ljestvice, Hrga se još uvijek nije uspio probiti u Top 10 na WBA i WBO rankingu te na oba poretka trenutačno zauzima 12. poziciju.

'El Animal' je posljednju borbu odradio početkom studenog kada je nokautirao Rydella Bookera u petoj rundi, a za sljedeću borbu želi Michaela Huntera koji je po tablicama svih organizacijama 'tu negdje' s hrvatskim borcem, a Amerikanac je i sam priznao kako priželjkuje tu borbu. 

- Filip i ja borili smo se na dvije iste priredbe prošle godine. Ja sam oba puta imao teže protivnike i svaki put pitao bih kad će mi dati da se borim s Hrgovićem. Rekli su mi da je prezelen i da treba napredovati da dođe na taj nivo. Ali ako je spreman, apsolutno, borit ću se s njim. Već sam to nekoliko puta tražio - rekao je Amerikanac za BoxingScene.

Iako iz tjedna u tjedan Hrgović i Alen Babić vode medijski rat činjenica je da ipak nijednom od njih dvojice sad ne bi dobro došao poraz pa se čini da do dvoboja trenutačno najboljih hrvatskih teškaša ipak neće doći u neko skorije vrijeme.

Najčitaniji članci