To je to što me zanima!

Hrgovićev menadžer: Meč će s Usikom biti najkasnije u ožujku!

Sad slijedi dogovaranje tko će prihvatiti organizaciju, gdje će se održati meč, što je nama svejedno, a postoji samo jedna opcija da do meča ipak ne dođe, pojašnjava nam Karajica
Vidi originalni članak

Da, točno je! I mene je IBF u subotu kasno navečer obavijestio da su naredili svjetskom prvaku Oleksandru Usiku da mu iduća borba mora biti protiv prvog izazivača Filipa Hrgovića, potvrdio nam je u nedjeljno jutro Filipov menadžer Željko Karajica.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Dakle, i prije nego što je to očekivao, Filip bi trebao dobiti šansu napada na svjetski pojas. S 30 godina te 15 pobjeda u 15 borbi, idući bi mu suparnik trebao biti po svim stručnjacima jedan od dva najbolja teškaša današnjice, uz Tysona Furyja.

KAKVA 'BOMBA' Hearn potvrdio, Hrgovića čeka meč života: IBF mi je napismeno poslao da Filip ide na Usika!

Usik je oteo četiri pojasa Anthonyju Joshui, pa ih i obranio, ima 35 godina i svih 20 pobjeda u profesionalnoj karijeri, ali i nevjerojatnu dominaciju u amaterskom boksu.

- Ja sam spreman za svakoga - rekao nam je Filip u rujnu, te dodao:

- Do kraja godine sigurno ću imati borbu. Tek sad osjećam da kreće moja karijera, najbolji dio karijere. Borit ću se ja još par puta do tog poziva za titulu, to se može odužiti. Nije mi cilj biti jedan od izazivača nego osvojiti pojas, u meču za titulu biti konkurentan. Veselim se ovom dijelu karijere, sad drugi mene prozivaju, svatko želi tu borbu i čekaju me veliki mečevi, velike zarade. To sam čekao, slijedi mi najboljih pet godina karijere. Imam 30 godina, iskusan sam, zdrav, nisam se naprimao batina i moje je ime traženo. Narednih će godina biti puno dobrih mečeva.

A kakva je sad procedura, pojasnio nam je Karajica:

- Dogovara se tko će preuzeti organizaciju borbe, o tome ovisi i lokacija. Nama je svejedno gdje će biti. Ali meč bi se morao dogoditi najkasnije do ožujka.

Ima li kakvih šansi da propadne?

- Jedino ako Usik ne želi. Ali u tom slučaju izgubio bi pojas, mjesto prvaka ostalo bi upražnjeno i Filip bi se za njega borio s drugim izazivačem po IBF-ovoj listi.

Hrgović je u punom treningu, pripremao se za borbu u prosincu, ali ovim IBF-ovim potezom ti su se planovi malo promijenili. Nabolje...

Idi na 24sata

Komentari 30

  • 15.11.2022.

    Realno , svaka čast na najavljenoj borbi za prvaka svijeta , iako mislim da je usik 3 levela iznad i jako su male šanse . Jednostavno , nisi i teško da češ ikad bit na toj razini . Ali i ovo je uspjeh

  • Sport10 14.11.2022.

    hvala Bogu da su se boksačke organizacije probudile, pa one trilogije nije imalo smisla., razmak 2 gidine,,ovo je puno interesantnije,ajmooooo Hrgaaaaaa,možeš ti to

  • pusher 14.11.2022.

    Nema Usyk udarac kojim može rušiti teškaše. On dobiva na bodove boksajući svih dvanaest rundi u istom tempu. Čak ni Joshua koji ima staklenu bradu nije pokleknuo protiv njega.

Komentiraj...
Vidi sve komentare