To je to što me zanima!

I svjetska prvakinja u stolnom tenisu stiže na turnir u Zagreb

Prva igračica svijeta i aktualna svjetska prvakinja, Kineskinja Sun Yingsha, dobila je pozivnicu za WTT Contender Zagreb, koji se igra od 26. lipnja do 2. srpnja
Vidi originalni članak

U Zagrebu su paklene vrućine, a prema svemu sudeći očekuje nas i pakleno jak stolnoteniski turnir WTT Contender Zagreb. Naime, do četvrtka je bilo sigurno kako stiže aktualni svjetski prvak, Kinez Fan Zhendong, a od petka je sigurno da će mu se pridružiti i svjetska prvakinja i prva igračica svijeta, Kineskinja Sun Yingsha!

Ni to nije sve s obzirom na to da će u Zagrebu nastupiti i Lin Gaoyuan, sedmi igrač svijeta. Oboje su dobili pozivnice krovne organizacije WTT (World Table tennis).

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Velika stvar za Hrvatski stolnoteniski savez koji je organizaciju međunarodnih turnira pokrenuo još 1998. S kraćim stankama turnir je održavao tradiciju, a u međuvremenu održalo se i Europsko prvenstvo i Svjetsko prvenstvo. Izuzev SP-a 2007., ne sjećamo se da su u Zagrebu igrala dva svjetska prvaka!

Bilo je tu još mnogo upita za nastup na ovogodišnjem izdanju turnira, pogotovo iz Azije, s obzirom na to da su najjači Europljani u ovom periodu na Europskim igrama. No, mjesta za sve nije bilo, a zanimljivo je da će na turniru četvrte kategorije igrati takvi španeri i dvoje najboljih na svijetu.

Sun Yingsha se vraća na međunarodnu scenu mjesec dana nakon što je osvojila naslov svjetske prvakinje u Durbanu. Logično, 22-godišnja kineska superzvijezda je prvi favorit u Zagrebu. Od 2017. nanizala je 12 seniorskih pojedinačnih titula, osvajala je Japan Open, German Open, WTT Cup finale, Singapore Smash, WTT Champions Xinxiang, Azijske igre, a kruna svega je titula svjetske prvakinje u Durbanu. I to dvije godine nakon što je bila viceprvakinja svijeta i srebrna s Olimpijskih igara u Tokiju, a u posljednjih 335 dana pretrpjela je tek jedan poraz!

STOLNI TENIS Elita dolazi u Zagreb, predvodi ih svjetski prvak Zhendong

Od Hrvata u glavnom ždrijebu nema nikoga, svi naši seniori su na Europskim igrama, a svoju sreću u kvalifikacijama tražit će mlade snage Ivor Ban, Borna Petek, Luka Zlatkov i Leo Vekić. U parovima u glavnom ždrijebu imamo dva para, a to su Ivor Ban i Borna Petek te Leo Vekić i Luka Zlatkov. Kod djevojaka u glavnom ždrijebu je Hana Arapović, dok će Ivana Malobabić, Mateja Jeger, Andrea Pavlović i Lea Rakovac svoju sreću tražiti kroz kvalifikacije. U parovima Mateja Jeger i Ivana Malobabić su u glavnom ždrijebu, a Lea Rakovac i Hana Arapović u kvalifikacijama. U mješovitim parovima u glavnom ždrijebu su Lea Rakovac i Ivor Ban.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare