To je to što me zanima!

Kakvo podcjenjivanje: 'Nikola Jokić će biti najgori MVP ikada'

Ako pogledate da su tu nagradu osvajali Giannis Antetokounmpo, Stephen Curry, LeBron James, Kevin Durant, Derrick Rose prije ozljede, a onda ju dobije Nikola Jokić, podcjenjivački je rekao Nick Wright
Vidi originalni članak

Tko prati NBA ligu zna kakav je igrač Nikola Jokić. Pregršt neočekivanih poteza koje svakodnevno radi nevjerojatnom lakoćom dali su mu nadimak 'Joker'.

Srpski je centar s 26,4 poena, 10,9 skokova i 8,4 skokova trenutačno vodeći u MVP poretku (najbolji igrač regularnog dijela sezone) te je po američkim analitičarima vjerojatnost za njegovo osvajanje te nagrade 64,3 posto budući da nije ostalo puno utakmica do kraja sezone.

NBA NOĆ Nevjerojatni Jokić do čudesnog 'triple-doublea', vrući Tatum utrpao Minnesoti 53 koša!
 
Ipak, jedan se analitičar udostojio umanjiti vrijednost njegovog nevjerojatnog uspjeha.

- Kad pogledate listu igrača koji su dobivali tu nagradu, a ovo govorim s poštovanjem prema Jokiću, on bi povijesno gledano bio najgori MVP kojeg smo imali u posljednjih 35 godina. Chris Paul to ne bi bio jer je on cijelo vrijeme sjajan igrač, a Nikola Jokić je vrlo dobar igrač koji ima sjajnu sezonu. Ako pogledate da su tu nagradu osvajali Giannis Antetokounmpo, Stephen Curry, LeBron James, Kevin Durant, Derrick Rose prije ozljede, a onda da ju dobije Nikola Jokić? Ljudi bi zaključili da je to bila čudna sezona - rekao je Nick Wright koji očito riječima "vrlo dobar igrač" ne svrstava Jokića u sam vrh košarkaške elite. Pomalo se radi i o podcjenjivanju 26-godišnjaka iz Europe koji je već tri puta nastupio na 'All-Star' utakmici i bio dvaput uvršten u najbolju momčad sezone.

Njegovi Denver Nuggetsi s omjerom od 44 pobjede i 22 poraza osigurali su plasman u doigravanje šest utakmica prije kraja sezone.

NBA NOĆ Zubac zabio 11 koševa u pobjedi Clippersa, Jokićevi dobili Detroit

Podsjetimo, prošle su godine senzacionalno izborili ulazak u konferencijsko finale gdje su izgubili od budućih prvaka LA Lakersa. Prvu su rundu prošli izbacivši Utah Jazz nakon što je momčad Bojana Bogdanovića vodila 3-1 u seriji, da bi u polufinalu Zapadu ponovili takav preokret protiv čak i jače momčadi LA Clippersa.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • korisnik24 08.05.2021.

    Nisam fan srpskih kosarkasa ali se ne slazem sa ovim analiticarom. Jokic ima takav kosarkaski IQ i najbolji je centar lige.

  • david111111 07.05.2021.

    Čovjek ne da je u pravo nego je još i kurtoazno pristojan prema jokiću, pa obrana u Nba je smiješno i svake godine sve više se srozava posebno u regularnom dijelu, a jokić je tolko spor da mi se nekad čini da hoda kad igra, tip bodiroge al to je bilo prije 20 godina, na račun fizičkih predispozicija zabija samo , pumpa si statistiku tih triple double tako valjda što poskakuje i igra odbojku s svojim suigračima u obrani, takvu lošu i sporu igru jednog MVP a nisam vidio nikad i jordan i svi ostali bi ga ponizili da je igrao u njihovo vrijeme pa lakersi ih dobivaju bez lebrona ..a obrambeni igrači koji ga čuvaju kao da se natječu koji če mu se više maknut s puta

  • Gronk Spikeowski 07.05.2021.

    Jel neko uopće doživljava tog Nicka? Ne pratim košarku neš pretjerano već NFL i tamo valja takve bisere da je to za poludit. Vlaović Američkog sportskog novinarstva

Komentiraj...
Vidi sve komentare