To je to što me zanima!

'Išao je na polugu za oca, ali se predomislio. Nije želio ozlijediti Justina pred očima roditelja'

Khabib Nurmagomedov (32) bio je u dominantnoj poziciji protiv Justina Gaethjea (31) te je htio izvući armbar, najdražu polugu pokojnog oca. No, sjetio se rečenice njegova protivnika i odlučio ipak završiti meč trokutom
Vidi originalni članak

Rekao je majci da je ovo njegova posljednja borba u UFC-u bez oca. Abdulmanap Nurmagomedov (58) preminuo je od komplikacija izazvanih zarazom korona virusom, a to je slomilo sina mu Khabiba. Ali, želio je obraniti taj pojas još jednom i izvući armbar, najdražu polugu pokojnog oca.

- Rekao mi je da je, gledajući intervjue koje su radili preko tjedna, primijetio kako Justin govori da neće tapkati ni u kom slučaju. Znao je da Justin nema namjeru tapkati. Kad je krenuo u završnicu borbe, bila je to omiljena pozicija njegovog oca, ulazak u polugu na ruku iz trokuta. To mu je bio najdraži očev način za završiti borbu - rekao je Daniel Cormier za ESPN pa nastavio: 

UFC OTKRIO: Khabib nije dominirao! Suci su prvu rundu dodijelili Gaethjeu

- Tako da, kad je ušao u zahvat, išao je napraviti polugu na ruku. No, sjetio se onoga što je Justin pričao cijeli tjedan i odlučio je da ga ne želi ozlijediti pred roditeljima. Zato je otišao u trokut na vrat i uspavao ga.

POGLEDAJTE VIDEO: Khabib pliva uzvodno

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Novinar ESPN-a Ariel Helwani bio je u nevjerici. Dagestanski šampion se usred meča prisjetio rečenica svog protivnika te znao da ga roditelji gledaju iz publike. Oni koji ga najviše vole te ne bi željeli vidjeti svog sina u velikim bolovima. 

ŠTO ĆE SADA REĆI? Jedini na svijetu ne vjeruje da se umirovio: Ferguson prozvao Khabiba! 'Vidimo se, glupane'

- Vjeruj mi, upravo to mi je Khabib rekao. Rekao je 'Nisam ga htio ozlijediti pred njegovim roditeljima pa sam si rekao da ću ga zatvoriti u trokut. Ako zaspe, zaspao je, probudiš ga i dobro je'. Upravo to mi je rekao. Nije htio ozlijediti Justina pred njegovim roditeljima.

Justin je doveo roditelje na Fight Island, prvi su put u životu napustili SAD i cijeli tjedan proveli s njim u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Zaradom od ove borbe osigurao im je sigurnu budućnost u mirovini, a ako su DC-jeve riječi istinite, Khabib je pokazao zašto je veliki prvak. Otac Abdulmanap više nije uz njega, ali pokazao je veliko poštovanje prema Gaethjeu i njegovim roditeljima.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • japanokinezjapano 27.10.2020.

    Ja sam na trenutak prije par godina mislio da je ovaj DC u redu ali sada sam siguran da s njim neto žešće nije u redu. Toliko.

  • 27.10.2020.

    "Ako zaspe, zaspao je, probudiš ga i dobro je'." - prekid dotoka kisika u mozak je izuzetno opasna stvar. Nasuprot tome, na armbar se može tapkati i uopće nema potrebe da se ruka slomi. Zašto Khabib kaže da bi morao slomiti ruku? Zar on ne bi pustio na tapkanje? I znači bolje da protivnik ostane vegetirati nego da tapka na armbar? Do ove izjave sam poštivao Khabiba kao borca, ali sada više nema moj respekt. Odličan borac, bez prave konkurencije u svojoj kategoriji. Ali za pound-per-pound moraš uzeti naslov i u višoj kategoriji. A da bi se zvao sportašem moraš razumjeti pravila svog sporta.

  • dmiota 27.10.2020.

    fala bogu da ode možda budemo i gledali prave borbe ovo njegovo bilo je gadljivo

Komentiraj...
Vidi sve komentare