To je to što me zanima!

LeBron: 'U prvoj polovici sezone neću se uopće vraćati u obranu'

Dok većini momčadi raniji početak od najavljivanog neće stvarati značajne probleme, pogodit će one koji su daleko otišli u doigravanju. LeBron bi mogao preskočiti prvih mjesec dana
Vidi originalni članak

Još uvijek nije postignut dogovor oko datuma za početak sezone NBA lige, a vremena je sve manje. 

POGLEDAJTE VIDEO: LeBron puši cigaru i zove mamu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Američki mediji pišu kako se povratak košarke očekuje 22. prosinca čemu se NBPA, sindikat igrača protivi. To bi značilo da će pripreme početi 1. prosinca, manje od dva mjeseca nakon završetka finalne serije u kojoj su LA Lakersi pobijedili Miami Heat. U normalnoj situaciji pauza između dvije sezone iznosi četiri i pol mjeseca.

PREDSJEDNIK GA PROZVAO James odustao od prepucavanja sa Trumpom: Želimo promjene!

Momčad LA Lakersa, na čelu s LeBronom Jamesom (35) koji će krajem godine proslaviti 36. rođendan, prepuna je veterana kojima zasigurno ovaj datum nije po volji. 

Protivnik tako ranog početka nove sezone, također je i Danny Green koji se nedavno našalio da će James propustiti prvih mjesec dana sezone ako ona zaista počne u prosincu, a sada se i sam LeBron nadovezao na njegovu šalu. 

POVOD? ČETVRTI NASLOV Kralj se počastio: LeBron kupio Mercedes vrijedan 1,5 mil. $

- U prvoj polovici sezone neću se uopće vraćati u obranu - rekao je LeBron u razgovoru s bivšim američkim predsjednikom Barackom Obamom u emisiji The Shop.

Dodatni gubitak od milijardu dolara jedan je od glavnih razloga zašto Liga želi početak nove sezone u prosincu. NBA se suočava s ogromnim novčanim gubicima zbog pandemije korona virusa u SAD-u, a procjenjuje se da bi zbog početka sezone u siječnju izgubila između 500 milijuna i milijarde dolara.

KRALJ NA DJELU LeBron zapalio cigaru pa nazvao najvažniju osobu: Hej, mama...

Osim novčanog gubitka, sezona bi ušla u koliziju s OI što bi izrazito narušilo gledanost lige, a to se pod svaku cijenu želi izbjeći.

Najgori scenarij je opcija raskida kolektivnog ugovora između igrača i lige, koja postoji zbog korona krize, ali rok za aktiviranje klauzule više sile pomaknut je već četiri puta.


 

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Tadej Man 01.11.2020.

    Nike vezano za Nba ali nemam nigdje pisati a ovo je najnovija kosarkaska objava. Zar je nasa kosarka toliko nisko pala da nema clanka o pobjedi cibone +40 ili dalmatinski derbi u Abi Split Zadar. Split iznenadio Zadar. Naravno da nam je kosarka tu gdje je kad je ljudima zanimljivije sta je Severina danas obukla ili 17 clanaka o Hajduku. Mislim nije to iskljucivo krivnja citatelja nego medija koji nam to namecu.

  • Prcko__Vitaminčić 01.11.2020.

    Imali su prije playoffa pauzu od skoro pet mjeseci i sad 20 utakmica finalisti...a regularni dio treba biti 72. utakmice umjesto 82. Kad sve zbrojiš, dođe im na isto...

  • Čika Darac 01.11.2020.

    Bilo kako bilo, LeBron je skinuo Jordana s liste br. 1 najboljih svih vremena i samo se to broji. Možemo ga mrziti ili voljeti, ali on je najbolji...

Komentiraj...
Vidi sve komentare