To je to što me zanima!

Liverpool prosuo bodove protiv Uniteda, dramatična utrka za prvaka Engleske dobila zamah

Liverpool je remizirao na Old Traffordu s Unitedom i time se poravnao s vodećim Arsenalom, oba sastava imaju po 71 bod, jedan više od trećeg Manchester Cityja.
Vidi originalni članak

U najvećem derbiju engleskog nogometa Manchester United i Liverpool su na Old Traffordu u susretu 32. kola Premier lige igrali 2-2 (0-1).

Goste je u vodstvo doveo Luiz Diaz u 23. minuti kada je ostao nečuvan u petercu nakon udarca iz kuta. Bruno Fernandes je poravnao u 50. minuti nakon velike pogreške Quansaha. Ovaj je vraćao loptu u sredinu terena i dao ju ravno u noge Portugalcu koji je vidio da se Kelleher ne nalazi na svom golu te pogodio mrežu s više od 40 metara.

United je poveo fenomenalnim udarcem mladog Kobbieja Mainooa u 67. minuti, da bi na konačnih 2-2 poravnao Mohamed Salah iz penala u 84. minuti nakon što je sudac Anthony Taylor procijenio kako je Wan-Bissaka prekršajem u svom kaznenom prostoru zaustavio Elliotta.

POGLEDAJTE LUDNICU VIDEO Majstorija u Engleskoj! Pao je čudesan gol iz kornera JOŠKO NESIGURAN VIDEO Pep izvadio Gvardiola već na poluvremenu: 'Kako to nije penal? Palace je teško oštećen'

Ovim bodom se drugi Liverpool poravnao s vodećim Arsenalom, oba sastava imaju po 71 bod, jedan više od trećeg Manchester Cityja. United je šesti sa 49 bodova, jednim više od sedmog West Ham Uniteda.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • freeshooter 08.04.2024.

    ...iako sam tu Arsenalovac... činjenica je da Arsenal ove godine igra i najbolji i najljepši nogomet, te nakon 19 godina želja za osvajanjem nikad jača... dakle Arsenal prvak...

  • Unyuns6190_5 07.04.2024.

    Ni jedan udarac u prvom poluvremenu domacina, dovoljno govori o “derbiju”, derbi je kad UTD igra protiv WHU ili Brightona. Daleko je to od epiteta “derbi” EPL

  • Jim_my 07.04.2024.

    čuj "prosuo bodove". pa nije se podrazumijevalo da će pobijediti na old traffordu. Jedva su i bod izvukli

Komentiraj...
Vidi sve komentare