To je to što me zanima!

Majstor za kupove napada PSG: Autsajder sam bio i u Frankfurtu

Paris Saint-Germain je sjajna momčad s otmjenim igračima. Prednost im je što u momčadi imaju više igrača koji su navikli igrati finale i osvajati trofeje. Otići ćemo kao autsajder, ali možemo pobijediti, rekao je Niko
Vidi originalni članak

Monaco je nakon 11 godina ponovno u finalu francuskog Kupa. Posljednji su osvojili prije 30 godina. No ove sezone imaju posebnog aduta. Majstora za kupove, Niku Kovača

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatski je stručnjak pobijedio u čak 24 od 25 kup-utakmica, a pritom je osvojio dva trofeja. S Bayernom i Eintrachtom. Upravo je momčad iz Frankfurta čekala 30 godina na naslov, jednako kao i ovom trenutku Monaco, a Niko ga je isporučio. S Eintrachtom je srušio veliki Bayern, a s Monacom će morati 'ništa manji' PSG.

PAO JE ČETVRTOLIGAŠ Kovač i Monaco u finalu Kupa! Za trofej se bore protiv PSG-a

- Prije svega, želio bih čestitati Vallieresu na odličnoj utakmici. Odigrali su jako dobro, pogotovo u prvom poluvremenu gdje su uložili puno intenziteta u igru. Želio bih čestitati treneru i igračima - rekao je bivši izbornik 'vatrenih' nakon utakmice.

Nije sve krenulo bajno, Monaco je rano primio gol, a on kao da ih je razljutio pa su krenuli igrati kako mogu i znaju. Razbili su četvrtoligaša 5-1.

- Ne, neću reći da smo se bojali. Primili smo gol u 20. minuti. Ostalo je još 70 minuta. Prije nego što smo primili, imali smo tri prilike. Na početku je bio visok ritam. Vjerujem svojim igračima. Nisam se bojao.

Monaco će u finalu na PSG koji je nakon boljeg izvođenja penala izbacio Montpellier, a utakmica će se igrati na Stade de Franceu.

- Jako sam sretan što igramo u Parizu i što imamo ovu priliku igrati u finalu protiv sjajne momčadi. Ovdje smo da pobijedimo. Na početku sezone željeli smo vratiti uspjeh i vratiti Monaco na vrh. Već smo se plasirali na europsko natjecanje. I imamo sjajnu priliku osvojiti trofej.

Finale je na rasporedu u srijedu, a Kovačeva će momčad ranije (nedjelja) igrati prvenstvenu utakmicu protiv Rennesa. Poslije finala slijedi joj i zadnje kolo Ligue 1 protiv Lensa.

DRŽI MJESTO ZA LIGU PRVAKA Nada još uvijek postoji: Monaco slavio, Kovač još može do titule

- Proživljavamo teška vremena i složeno razdoblje. Vidio sam da se u drugim zemljama, poput Njemačke, finale održava nakon završetka prvenstva. Nismo ovdje da se žalimo. Mi smo profesionalci. Moj je tim dovoljno pripremljen za suočavanje s tim izazovima. Ne bojim se rasporeda utakmica - rekao je trener Monaca pa biranim riječima opisao snažnu momčad Parižana:

- Paris Saint-Germain je sjajna momčad s otmjenim igračima. Prednost im je što u momčadi imaju više igrača koji su navikli igrati finale i osvajati trofeje. Otići ćemo kao autsajder, ali možemo pobijediti, kao što se dogodilo meni s Frankfurtom. Poštujemo ovaj tim. Oni također poštuju nas, mislim. To su dvije sjajne momčadi Ligue 1 - zaključio je.

BRAVO, NIKO Veliko priznanje: Kovač među kandidatima za trenera sezone

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Space Burek 14.05.2021.

    Kako bi bilo lijepo da Monaco uzme kup a Lille ligu.

  • PetrKropotkin 14.05.2021.

    Zar nije Niko već dobio PSG u prvenstvu i to u Parizu 1:0? Dakle, Monaco nije ovdje nikakav autsajder.

  • DeGogi 14.05.2021.

    Kako se kaze po francuski "Bruder, schlag den Ball lang!"

Komentiraj...
Vidi sve komentare