Obavijesti

Sport

Komentari 26

Kovač i Monaco u finalu Kupa! Za trofej se bore protiv PSG-a

Kovač i Monaco u finalu Kupa! Za trofej se bore protiv PSG-a

Monaco je očekivano lagano pobijedio četvrtoligaša GFA Rumilly Vallieres (5-1) te se plasirao u finale francuskog Kupa! Tamo će igrati protiv PSG-a 19. svibnja...

VIDEO

Prije tri godine Niko Kovač je senzacionalno s Eintrachtom srušio Bayern u finalu Kupa i došao do svog prvog trofeja u trenerskoj karijeri, a sada će za tjedan dana imati priliku s Monacom osvojiti prvi trofej u debitantskoj sezoni!

Pokretanje videa...

Niko Kovač u Monacu 03:25

Monaco je očekivano lagano pobijedio četvrtoligaša GFA Rumilly Vallieres (5-1) te se plasirao u finale francuskog Kupa! Golove su zabili Bozon (ag), Tchouameni, Ben Yedder, Fabregas i Golovin.

Soccer Football - Ligue 1 - Angers v AS Monaco

Krenulo je jako loše po momčad Nike Kovača. Četvrtoligaš je senzacionalno poveo golom Peugeta u 20. minuti. Mirisalo je na senzaciju, Monaco je bio pod šokom, ali ubrzo je kvaliteta došla na vidjelo i klub iz kneževine je stavio stvari pod kontrolu. Izjednačio je autogolom Bozona u 27. minuti, a pet minuta kasnije Kovačev klub preokrenuo je golom Tchouamenija.

Ligue 1 - AS Monaco v Dijon

U drugom dijelu je to bilo samo odrađivanje posla. Igrači Rumillyja su ostali bez snage, imali su početničke greške koje su igrači Monaca neumoljivo kažnjavali. Do kraja utakmice zabijali su Ben Yedder, Fabregas i Golovin. Za četvrtoligaša je ogroman uspjeh što je uopće zabio gol protivniku, a plasman u polufinale uvjerljivo je najveći uspjeg u povijesti kluba.

Monaco je posljednji put u finalu Kupa bio 2010. godine kada je izgubio od PSG-a, a posljednji Kup osvojili su 1991. godine.

Soccer Football - Ligue 1 - Angers v AS Monaco

GFA Rumilly Vallieres se natječe u četvrtoj francuskoj ligi, a zanimljivo je da su ove sezone utakmice igrali samo u Kupu! Niželigaška prvenstva nisu ni počela zbog korona virusa pa su u Kupu odigrali sedam utakmica. Zanimljivo, Monaco im je tek prvi prvoligaš koji im je došao na megdan, a u polufinalu su pobijedili Toulouse. No protiv puno jačeg protivnika ovaj put nisu mogli.

Ligue 1 - AS Monaco v Olympique Lyonnais

Monaco će u finalu 19. svibnja na Stade de Franceu igrati protiv PSG-a koji je u polufinalu teškom mukom pobijedio Montpellier (2-2) nakon jedanaesteraca. No iako se radi o jednom od najjačih klubova današnjice, to Niku previše ne brine jer ove sezone ima lijek za Parižane. Čak dvaput ih je rušio u prvenstvu, 3-2 i 2-0, ali još gora vijest za Mauricija Pochettina je ta što neće računati na ponajboljeg igrača današnjice Neymara. Nervozni Brazilac dobio je treći akumulirani žuti karton u posljednjim trenucima susreta što ga je izbacilo iz finala.  

Inače, Kovaču će ovo biti prilika za peti trofej u trenerskoj karijeri. S Bayernom i Eintrachtom je osvajao njemački Kup, a uz to s Bavarcima i Superkup te Bundesligu.

Statistika je kao bikini, ali kod Kovača je toliko uvjerljiva da ju se ne smije zanemariti. Niko je u trenerskoj karijeri vodio 25 utakmica Kupa, a čak 24 je pobijedio. Bayern i Eintracht je uveo u finale te s njima osvojio trofej, a sada priliku ima i s Monacom koji na trofej u Kupu čeka od 1991. godine. Baš koliko je čekao i Eintracht do dolaska Nike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu