To je to što me zanima!

Marca: Modrić je iscrpljen, on najviše trpi zbog SP-a u Katru

Fizički je iscrpljen i bio je izvan igre u svakom trenutku, napisala je Marca nakon finala španjolskog superkupa u kojem je slavila Barcelona. Xavi je, pak, sipao hvalospjeve na račun mladog Gavija
Vidi originalni članak

Luka Modrić (37) nije uspio obraniti naslov pobjednika španjolskog superkupa. U nedjeljnom finalu u Rijadu Barcelona je pobijedila Real Madrid 3-1, a Marca nije bila osobito naklonjena prema igračima "kraljevskog kluba".

POGLEDAJTE VIDEO: Apartman LM10 u Zadru

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"U finalu se plaćaju greške, a Real Madrid ih je skupljao. Uspio je to zbog obrambenog kolapsa predvođenog Rüdigerom i Carvajalom. Katastrofalna izvedba obojice. Barça je dolila ulje na vatru njihovih pogrešaka i uvijek iznova kažnjavala bijeli tim", napisali su u Marci i dodali:

"Njih smo portretirali, ali nisu samo oni zaslužni za vrlo težak poraz, igrom i rezultataom. Camavinga je doveo Kroosa do očaja, Modrić je stopiran nakon Svjetskog prvenstva, Vinícius je izgubio iskru, Valverde nije imao utjecaja, Rodrygo je nestao... Madrid je pao".

VLADARI NATJECANJA Barcelona razbila Real i osvojila svoj 14. španjolski superkup!

Kritike je dobio i Hrvat koji je u nedjelju proglašen najboljim sportašem Hrvatske u 2022. godini. Izašao je u 65. minuti, zamijenio ga je Dani Ceballos.

"Fizički iscrpljen. Na njega je Svjetsko prvenstvo u Katru ostavilo najviše posljedica. Izvan igre u svakom trenutku. Pokušao se približiti napadačima, ali je to učinio zbog problema svoje momčadi da izađe iz svog dijela terena", stoji u opisnoj ocjeni Luke Modrića.

Trener Carlo Ancelotti nije krio da je nezadovoljan.

- Moramo učiti, ovo je težak trenutak i to je to. Znali smo i prije utakmice da ova momčad nije u najboljem stanju. Moramo se dignuti i pripremiti za sljedeću utakmicu. Ova utakmica pokazala nam je neke nedostatke. Nismo imali puno ritma i prva stvar je izbjeći poklone, a mi smo im dali dva. Moramo poboljšati fizičko stanje i igrati kao momčad - rekao je Talijan.

Xavi je, pak, osvojio prvi trenerski trofej u katalonskom klubu.

- Trebalo nam je ovo više nego Realu, sigurno. Trofej koji nam diže moral i sretan sam zbog igrača, ne zbog sebe. Zaslužili su ovo. Ako možemo protiv Reala, možemo protiv bilo koga. Ovo mi je donijelo mir i ostat će u meni do kraja života. Samo se nadam da mi neće biti prva titula - rekao je legendarni veznjak, danas trener.

Posebno je istaknuo mladog Gavija, strijelca prvog gola u 33. minuti. Nakon njega zabijali su Robert Lewandowski (45.) i Pedri (69.), a Karim Benzema u trećoj minuti nadoknade samo je dao počasni gol.

- Ostavio me bez riječi. On je čista strast, čista duša. Loše mi je kad ne igra, on utječe na igru, a tek mu je 18. Nevjerojatno je srce koje unosi u igru. Dječak je koji od svih nas izvlači emocije. Daje dušu i karakter u igru. On je urođeni vođa i to dolazi iznutra. Bijes koji izlazi iz njega je spektakularan. Ne umaram se hvaliti ga, ovaj dječak nema granicu - rekao je Xavi.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • Marko F 16.01.2023.

    Dedica mora da primi lek.

  • miško pušić 16.01.2023.

    Što bi htjeli ti Španjolci, pa real je od 2014 do 2022 osvojio 5 liga prvaka,, i neznam točno koliko prvenstava i kupa je osvojio,, ne možeš toliko dugo igrat na super razini,, i s tako starim igračima kao Modrić ...neka budu sretni ako 4 završe ovo prvenstvo.. ..

  • kajzanavek 16.01.2023.

    "Samo se nadam da mi neće biti prva titula - rekao je legendarni veznjak, danas trener." ?????????? Jel se to možda Xavi pogubil, ili je nekaj drugo posrijedi?

Komentiraj...
Vidi sve komentare