Obavijesti

Sport

Komentari 78

Barcelona razbila Real i osvojila svoj 14. španjolski superkup!

Barcelona razbila Real i osvojila svoj 14. španjolski superkup!

Katalonci su opravdali ulogu favorita i bez previše muke srušili neuvjerljive 'kraljeve'. Real nije pokazao gotovo ništa i počasni gol dao tek u 93. minuti. El Clasico još jednom nije razočarao

VIDEO

Nogometaši Barcelone rekordni 14. put postali su pobjednici španjolskog superkupa nakon što su u finalu u Rijadu na stadionu Kralja Fahda pred 60.000 gledatelja pobijedili Real Madrid 3-1.

Spanish Super Cup - Final - Real Madrid v FC Barcelona

Bilo je to 39. izdanje španjolskog superkupa, pri čemu četvrto koje se održavalo kao "mini turnir" sa četiri ekipe, te treće u Saudijskoj Arabiji.

Do 2019. za trofej pobjednika Superkupa, kao i u većini država, borili su se prvak i pobjednik kupa. No, od siječnja 2020. u borbi za trofej sudjeluju četiri momčadi. Prvi Superkup u novom formatu je održan 2020. u Jeddahu, a slavio je Real Madrid. Potom je turnir održan u Sevilli uz slavlje Athletica, dok je prošle godine u Rijadu pobijedio Real Madrid.

Ovoga puta slavila je Barcelona. Katalonci su u polufinalu boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedili Real Betis, a u velikom finalu i najvećeg suparnika Real Madrid.

Barca je posve zasluženo slavila, bila je dominantna i da Real na vratima nije imao raspoloženog Thibauta Courtoisa poraz aktualnog europskog prvaka je mogao biti i uvjerljiviji.

Katalonci su poveli u 33. minuti. Ousmane Dembele je s desnog krila uposlio Roberta Lewandowskog koji je odmah proigrao do Gavija, a ovaj lijepo zabio za 1-0. U samoj završnici prvog dijela Lewandowski je povisio na 2-0.

Spanish Super Cup - Final - Real Madrid v FC Barcelona

Bila je to sjajna kontra Katalonaca, Gavi je ovoga puta bio asistent, a poljski napadač strijelac.

Odličnu priliku na otvaranju drugog dijela imao je i Dembele koji je izašao sam ispred belgijskog vratara, no Courtois je sjajno reagirao. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Barcelona je razriješila u 69. minuti kada je Pedri na Gavijevu asistenciju zabio za 3-0.

Kako je igrao Real možda i najbolje oslikava podatak da je prvi udarac u okvir suparničkog gola uputio u 70. minuti, pucao je Toni Kroos, ali je Marc-Andre ter Stegen bio spreman i lagano je obranio.

U posljednjim trenucima susreta Karim Benzema je smanjio na 3-1.

Spanish Super Cup - Final - Real Madrid v FC Barcelona

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić za Real je igrao do 65. minute kada ga je zamijenio Daniel Ceballos.

Barcelona je rekorder sa 14 naslova pobjednika španjolskog Superkupa. Real Madrid je ostao na 12 trofeja, dok su Athletic Bilbao i Deportivo La Corinu slavili po tri puta.

Atletico Madrid ima dva naslova, a Valencija, Zaragoza, Sevilla, Mallorca i Real Sociedad po jedan. (Hina)


Rezultat: Real Madrid - Barcelona 1-3 (Benzema 93'/Gavi 33, Lewandowski 45', Pedri 69')

  • 93' GOL! Real je uspio smanjiti rezultat. Zabio je Karim Benzema, ali nije slavio gol.
  • 69' GOL! Priči u Rijadu je kraj! Lewandowski je povukao, Gavi ubacio sa strane, a Pedri poslao loptu u mrežu. Barca je povela 3-0.
  • 51' Nova velika obrana golmana Reala! Courtois je skinuo Dembeleu čisti zicer u situaciji jedan na jedan.
  • 46' Počelo je drugo poluvrijeme.
  • POLUVRIJEME: Barcelona je u potpunosti nadigrala Real i na odmor ide s dva gola prednosti.
  • 45' GOL! Lewandowski za 2-0, Gavi mu je vratio asistenciju! Barca je povećala prednost, obrana Real Madrida ispala je naivna.
  • 33' GOL! Lewandowski je poslužio Gavija, mladi veznjak zabio je za vodstvo Barcelone!
  • 18' Sjajna šansa za Real. Benzema je glavom pucao u drugi kut, lopta je prohujala tik pored rašlji.
  • 13' Lewandowski je prvo tukao glavom, a nekoliko trenutaka kasnije iz daljine je fantastično potegnuo po golu. Courtois je odbio loptu u stativu nakon čega je Balde pucao preko gola.
  • 10' Real u prvih deset minuta ima više loptu u nogama i jalovu prevlast, no ništa konkretno se za sada nije dogodilo.
  • Počelo je finale španjolskog superkupa u Rijadu!
  • Real Madrid (4-3-3): Courtois - Carvajal, Militao, Rudiger, Mendy - Modrić, Camavinga, Kroos - Valverde, Benzema, Vinicius
    Barcelona (4-3-3): Ter Stegen - Koundé, Araujo, Christensen, Balde - Gavi, Busquets, De Jong - Dembele, Lewandowski, Pedri
  • Igrači su odradili zagrijavanje i uskoro će stići službene postave za utakmicu.
  • NAJAVA: Posljednjih nekoliko međusobnih okršaja Real našeg Luke Modrića bio je favorit, no ovaj put neće biti tako. Kladionice naginju u korist Barce i daju joj malu prednost (2,40) dok će Real zaigrati u ulozi autsajdera (3,30). Razlog je što 'kraljeve' muče ozljede pa tako neće biti Davida Alabe niti Davida Tchouaménija, no i slabiji rezultati u posljednje vrijeme. Barcelona je srušila Atletico i trenutno je ispred Reala u La Ligi, međutim u ovakvim utakmicama dobro se zna da favorita nema i da može otići na bilo koju stranu. Luka Modrić zaigrat će od prve minute u finalu španjolskog superkupa te svojoj momčadi pokušati pomoći na putu do još jednog trofeja. Ako ga osvoji, bio bi to Modrićev 22. trofej u bijelom dresu.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka