To je to što me zanima!

Marijo Strahonja nakon odlaska s HTV-a ipak ostaje u nogometu, ovo je njegova nova uloga...

Izvršni odbor HNS-a je na sjednici 28. studenog, na prijedlog Komisije nogometnih sudaca, potvrdio listu mentora suđenja četvrte skupine u natjecateljskoj godini 2023/2024, a među 17 odabranih mentora, tu je i ime Marija Strahonje
Vidi originalni članak

Nakon pet i pol godina htio bih iskoristiti priliku i zahvaliti Hrvatskoj televiziji na ukazanoj prilici, najavio je sudački ekspert Marijo Strahonja (48) odlazak u emisiji uživo i iznenadio sve, pogotovo svoje dosadašnje poslodavce. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Od 2018. godine obavljao je ulogu 'oka sokolova' nakon umirovljenja Matea Beusana. Prije desetak dana Torcida ga je izvrijeđala transparentom i uvredama, no rekao je kako ga to ne dira i da on samo radi svoj posao. Ipak, znakovito, odlučio je odustati od ovog posla samo četiri dana uoči derbija Dinama i Hajduka koji se u nedjelju igra na Maksimiru.

Bit će mentor mladim sucima 

Nije htio otkriti zbog čega je to učinio, HTV je tako ostao bez sudačkog eksperta za najveći hrvatski derbi koji će i prenositi, ali Strahonja neće dugo biti izvan nogometa.

Izvršni odbor HNS-a je na sjednici 28. studenog, na prijedlog Komisije nogometnih sudaca, potvrdio listu mentora suđenja četvrte skupine u natjecateljskoj godini 2023/2024, a među 17 odabranih mentora, tu je i ime Marija Strahonje.

Bivši sudac i HTV-ov sudački analitičar će tako mentorirati po rangu petu skupinu sudaca koji sude u nadležnosti županijskih nogometnih saveza i međužupanijskih nogometnih liga. Riječ je o mladim sucima koji upijaju znanje i stječu iskustvo na niželigaškim travnjacima i pripremaju se za viši rang, a učit će od Strahonje koji je gotovo 20 godina sudio i bio jedan od najboljih hrvatskih sudaca.

A tko će ga naslijediti u HTV-ovom studiju i postati novo oko sokolovo, još nismo doznali.
 

Idi na 24sata

Komentari 103

  • RedDoor 14.12.2023.

    U početku je bio vrlo dobar u komentiranju spornih situacija i pravo osvježenje u našem nogometu, poslije je to izgleda nestalo. Recimo ove sezone Ristovski pokupi Pukštasa u šesnaestercu, on priča da je u padu bio izgleda, da to nije jedanaesterac, pa onaj minimalni kontakt na Periću je izgleda po njemu jedanaesterac, pa utakmica Gorica Osijek, puna spornih situacija izgleda. Kako će taj lik tumačiti to mlađim izgleda!? Dovedite stranaca da komentira najbolje, kao što nam treba izgleda novo sudačko vodstvo, najbolje izgleda neko strano ime, neki bivši strani top sudac na bar četiri godine. A čiji se bivši visoki djelatnici zapošljavaju izgleda!?

  • MatijaKezele 14.12.2023.

    On je nakon lokomotiva gorica i onog branjenja čuvenih linija trebao dobit otkaz. To je dno dna

  • JA SAM TAJ 14.12.2023.

    Treba zaposliti tenžeru taj je podoban jer do sada od stotinu analiza u slobodnoj nije niti jedan slučaj imao da je dosuđeno bilo na štetu hajdukovog protivnika.

Komentiraj...
Vidi sve komentare