Obavijesti

Sport

Komentari 297

Strahonja dao ostavku na HTV-u i više neće komentirati suđenje: 'Sad smo u nezgodnoj situaciji'

Strahonja dao ostavku na HTV-u i više neće komentirati suđenje: 'Sad smo u nezgodnoj situaciji'

Manje od dva tjedna nakon što su ga izvrijeđali na Poljudu transparentom i uvredama sudački ekspert javne televizije odlučio se povući s te pozicije. Neće komentirati ni derbi Dinama i Hajduka

VIDEO

Bivši hrvatski međunarodni sudac Marijo Strahonja (48) na kraju HTV-ove studijske emisije posvećene Ligi prvaka iznenadio je javnost povlačenjem s mjesta stručnog suradnika nogometnih emisija javne televizije, sudačkog eksperta koji je analizirao sporne situacije u HNL-u, Ligi prvaka i nogometu uopće.

- Nakon pet i pol godina htio bih iskoristiti priliku i zahvaliti Hrvatskoj televiziji na ukazanoj prilici, vama urednicima koji ste sjajno moderirali ovu i ostale nogometne emisije, izvrsnim sugovornicima, mojim prijateljima s izvrsnim opservacijama, svima onima koji su revno radili da bi ova emisija ovako lijepo izgledala - rekao je Strahonja.

Nije otkrio zašto je to učinio. Odluku je obznanio 11 dana nakon što mu je Torcida zaprijetila na utakmici protiv Gorice na Poljudu transparentom "Nemoj Strahonja da te brige more, zašto više ne možeš na more." i skandiranjem "Strahonja, Turčine, napuši se ku.....!".

Hajduk na Poljudu pobijedio Goricu 3:0

On je u emisiji Stadion dan nakon te utakmice dao do znanja da mu te uvrede ne smetaju.

- Svatko ima pravo i slobodu izražavanja, onaj tko piše nosi i određenu odgovornost, ali meni te stvari ne smetaju. Još kao suci bili smo učeni kako se suprotstaviti pritiscima i raznoraznim povicima i takve stvari su me učinile vrlo čvrstom osobom. Ja ću i dalje obnašati svoju dužnost u duhu objektivnosti i stručnosti, a na javnosti je da prihvati ili ne prihvati moje odluke - govorio je.

Što se u međuvremenu promijenilo i je li odluka povezana s uvredama iz Splita nije poznato.

- Jednako tako hvala i gledateljima koji su prihvatili moje analize. Nekima su se sviđale, nekima malo manje. Međutim svatko ima pravo na svoje razmišljanje i potpuno je to razumljivo. Eto, svima svako dobro, sve najbolje, puno ugodnih, mirnih, toplih trenutaka, blagoslovljen Božić, svako dobro i svima puno uspjeha u novoj godini - zaključio je Strahonja.

Ivanović: Ne znamo kako ćemo reagirati na ovo

Da odluka nije bila planirana sugerira reakcija voditelja emisije Vikija Ivanovića koji je otkrio da Strahonja neće analizirati ni suđenje posljednjeg kola jesenskog dijela HNL-a, pa tako ni utakmicu Dinama i Hajduka u nedjelju na Maksimiru koju će prenositi HTV.

- Hvala Mariju Strahonji. Moram priznati da je Hrvatska televizija u nezgodnoj situaciji. Približava se derbi između Dinama i Hajduka, tako da ne znamo još kako ćemo mi reagirati na ovo. Uglavnom, eto, čuli ste važnu vijest što se tiče analiza i naših emisija. Marijo, hvala što ste radili s nama - rekao je Ivanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 297
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti