To je to što me zanima!

Marinić-Kragić: Osmi ili četvrti je isto, a Bijač je s 33 još mladić

Kapetanu bih čestitao rođendan, pokazao je da je mladić iako je uhvatio godine. Piše se 33, a čeka nas torta. Nije mala stvar ovo protiv ekipe koja ima vrhunske pojedince, predivna naša utakmica, rekao je Marinić-Kragić
Vidi originalni članak

Bilo je fantastično, pogotovo pred ovakvom publikom, bilo je gušt igrati. Prvo poluvrijeme bila je egal utakmica gdje smo primili par laganih golova, kasnije smo to zatvorili i s jakom obranom na čelu s Bijačem krenuo je jaki napad i čuveni igrač više na čemu moramo graditi samopouzdanje i nastaviti tako igrati, započeo je Ante Vukičević, hrvatski reprezentativac koji je u dva ključna trenutka u četvrtfinalu protiv Grčke zabio gol i tako poslao 'barakude' prema velikoj pobjedi (13-7) i polufinalu u kojem će u nedjelju igrati protiv Mađarske.

Nakon 'gluposti' na kraju prvog poluvremena i vodstva Grčke (6-5) na odmoru, nevjerojatno su drugo poluvrijeme odigrali hrvatski reprezentativci i na kraju s nevjerojatnih šest golova razlike prošli u borbu za odličja.

'BARAKUDE' U POLUFINALU Bijač će pamtiti ovaj rođendan, a sada nas zanima samo zlato!

- Dodavanja su bila točna, lijepo smo napravili obranu pa su nam se otvarale situacije. Krasi nas zajedništvo i borba od prvog dana sve do danas, tako moramo nastaviti dalje, istim pristupom, istom željom. Mađari su neugodni, mladi, ne treba ih nimalo podcijeniti, dobili su Srbiju, bili u egalu s Grčkom i bit će teško. Ali uz ovakvu energiju i publiku, nadam se pobjedi. Biti na svom bazenu gdje si odrastao, na svom bazenu, to je ostvarenje sna - zaključio je Vukičević. 

Nevjerojatan je na golu bio slavljenik i kapetan reprezentacije Marko Bijač koji je u svlačionici otpuhao plamen s broja 33 na svjećicama baš kao što je otpuhao mnoge napade grčkih reprezentativaca, a mnogi su mu klupski kolege u Olympiakosu.

- Hvala suigračima, priredili su mi predivnu čestitku. Hvala i predivnoj publici, večeras ćemo malo odmoriti, a od sutra krećemo dalje. Grčka je fantastična ekipa, ali bili smo mnogo agresivniji i mnogo više željeli pobjedu. Slomili smo ih sredinom treće četvrtine i do kraja povećavali prednost, malo nerealan rezultat na kraju, ali sigurno zaslužena pobjeda. Mlada i nepoznata Mađarska s mnogo novih igrača, ali igraju sjajan vaterpolo ovdje. Pobijedili su Talijane i Srbe, dobro ćemo se pripremiti i pokušati pobijediti. Gdje god dođemo je predivna publika, užitak je svaka minuta u bazenu - objasnio je Bijač.

Jedan od ponajboljih 'barakuda' kroz cijelo prvenstvo, a posebice danas s četiri gola, bio je Jerko Marinić-Kragić. Zabijao je s igračem više, kad treba 'okine' i izvana preko bloka, u odličnoj je formi hrvatski vaterpolist.

- Kapetanu bih čestitao rođendan, a pokazao je da je još mladić iako je uhvatio godine, sad će počastiti. Piše se 33, a čeka nas torta. Nije mala stvar ovo protiv ekipe koja ima vrhunske pojedince, predivna naša utakmica i potpuno zaslužena pobjeda. Biti osmi ili četvrti je mislim isti osjećaj, nismo ništa još napravili. Bili smo pravi, čvrsti, znali smo što moramo raditi. I u Dubrovniku smo po svemu osim po realizaciji imali dobrog igrača više, danas nam se otvorilo, ušlo je, ovo je Hrvatska na top levelu. Mađarska je došla u pomlađenom sastavu, a iznenađujuće igra ponajbolji vaterpolo na natjecanju, nemaju straha, imaju odličnog trenera. Ne smijemo ih podcijeniti, već jako ozbiljno shvatiti kao i Grke, sve je u našim rukama pred predivnom publikom.

EP U VATERPOLU VIDEO Hrvatska je u polufinalu! 'Barakude' su čudesnim drugim dijelom 'potopile' čvrstu Grčku

Kad je potrebno tu je i Loren Fatović, 'mozak reprezentacije' koji pronalazi pukotine u protivničkoj obrani. A to će trebati na utakmici protiv Mađara koja čeka 'barakude' u nedjelju.

- Potpuno zaslužena pobjeda u teškoj utakmici. Možda rezultat na kraju vara, a nismo se mogli opustiti do zadnje tri minute jer je Grčka vrhunska. Odigrali smo u drugom poluvremenu odličnu obranu s Bijačem na golu. Imali smo vrhunsku podršku, siguran sam da će tako biti i protiv Mađarske, a puno nam znači kad nas navijači nose. Nama je lakše, protivniku teže, a uz ovakvu obranu i publiku možemo napraviti velike stvari. Mađari su i u grupi i sad protiv Srbije pokazali koliko su dobri, igraju vrhunski vaterpolo. Vidi se da su najuigraniji, gotovo su svaki vikend na pripremama u Budimpešti, to su većinom juniorski svjetski prvaci, a pokazuju da su vrhunski igrači već sad. Ali, uz ovakvu obranu možemo igrati s njima - zaključio je Loren.

Polufinalna utakmica također će se igrati u Zagrebu i to za kraj vikenda, u nedjelju. Početak bi trebao biti u 18.30 ako LEN prihvati molbu Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare