Obavijesti

Sport

Komentari 0

Marinić-Kragić: Osmi ili četvrti je isto, a Bijač je s 33 još mladić

Marinić-Kragić: Osmi ili četvrti je isto, a Bijač je s 33 još mladić

Kapetanu bih čestitao rođendan, pokazao je da je mladić iako je uhvatio godine. Piše se 33, a čeka nas torta. Nije mala stvar ovo protiv ekipe koja ima vrhunske pojedince, predivna naša utakmica, rekao je Marinić-Kragić

VIDEO

Bilo je fantastično, pogotovo pred ovakvom publikom, bilo je gušt igrati. Prvo poluvrijeme bila je egal utakmica gdje smo primili par laganih golova, kasnije smo to zatvorili i s jakom obranom na čelu s Bijačem krenuo je jaki napad i čuveni igrač više na čemu moramo graditi samopouzdanje i nastaviti tako igrati, započeo je Ante Vukičević, hrvatski reprezentativac koji je u dva ključna trenutka u četvrtfinalu protiv Grčke zabio gol i tako poslao 'barakude' prema velikoj pobjedi (13-7) i polufinalu u kojem će u nedjelju igrati protiv Mađarske.

Nakon 'gluposti' na kraju prvog poluvremena i vodstva Grčke (6-5) na odmoru, nevjerojatno su drugo poluvrijeme odigrali hrvatski reprezentativci i na kraju s nevjerojatnih šest golova razlike prošli u borbu za odličja.

Bijač će pamtiti ovaj rođendan, a sada nas zanima samo zlato!
Bijač će pamtiti ovaj rođendan, a sada nas zanima samo zlato!

- Dodavanja su bila točna, lijepo smo napravili obranu pa su nam se otvarale situacije. Krasi nas zajedništvo i borba od prvog dana sve do danas, tako moramo nastaviti dalje, istim pristupom, istom željom. Mađari su neugodni, mladi, ne treba ih nimalo podcijeniti, dobili su Srbiju, bili u egalu s Grčkom i bit će teško. Ali uz ovakvu energiju i publiku, nadam se pobjedi. Biti na svom bazenu gdje si odrastao, na svom bazenu, to je ostvarenje sna - zaključio je Vukičević. 

Nevjerojatan je na golu bio slavljenik i kapetan reprezentacije Marko Bijač koji je u svlačionici otpuhao plamen s broja 33 na svjećicama baš kao što je otpuhao mnoge napade grčkih reprezentativaca, a mnogi su mu klupski kolege u Olympiakosu.

- Hvala suigračima, priredili su mi predivnu čestitku. Hvala i predivnoj publici, večeras ćemo malo odmoriti, a od sutra krećemo dalje. Grčka je fantastična ekipa, ali bili smo mnogo agresivniji i mnogo više željeli pobjedu. Slomili smo ih sredinom treće četvrtine i do kraja povećavali prednost, malo nerealan rezultat na kraju, ali sigurno zaslužena pobjeda. Mlada i nepoznata Mađarska s mnogo novih igrača, ali igraju sjajan vaterpolo ovdje. Pobijedili su Talijane i Srbe, dobro ćemo se pripremiti i pokušati pobijediti. Gdje god dođemo je predivna publika, užitak je svaka minuta u bazenu - objasnio je Bijač.

Zagreb: Susret Hrvatske i Grčke u četvrtfinalu Europskog prvenstva u vaterpolu

Jedan od ponajboljih 'barakuda' kroz cijelo prvenstvo, a posebice danas s četiri gola, bio je Jerko Marinić-Kragić. Zabijao je s igračem više, kad treba 'okine' i izvana preko bloka, u odličnoj je formi hrvatski vaterpolist.

- Kapetanu bih čestitao rođendan, a pokazao je da je još mladić iako je uhvatio godine, sad će počastiti. Piše se 33, a čeka nas torta. Nije mala stvar ovo protiv ekipe koja ima vrhunske pojedince, predivna naša utakmica i potpuno zaslužena pobjeda. Biti osmi ili četvrti je mislim isti osjećaj, nismo ništa još napravili. Bili smo pravi, čvrsti, znali smo što moramo raditi. I u Dubrovniku smo po svemu osim po realizaciji imali dobrog igrača više, danas nam se otvorilo, ušlo je, ovo je Hrvatska na top levelu. Mađarska je došla u pomlađenom sastavu, a iznenađujuće igra ponajbolji vaterpolo na natjecanju, nemaju straha, imaju odličnog trenera. Ne smijemo ih podcijeniti, već jako ozbiljno shvatiti kao i Grke, sve je u našim rukama pred predivnom publikom.

VIDEO Hrvatska je u polufinalu! 'Barakude' su čudesnim drugim dijelom 'potopile' čvrstu Grčku
VIDEO Hrvatska je u polufinalu! 'Barakude' su čudesnim drugim dijelom 'potopile' čvrstu Grčku

Kad je potrebno tu je i Loren Fatović, 'mozak reprezentacije' koji pronalazi pukotine u protivničkoj obrani. A to će trebati na utakmici protiv Mađara koja čeka 'barakude' u nedjelju.

- Potpuno zaslužena pobjeda u teškoj utakmici. Možda rezultat na kraju vara, a nismo se mogli opustiti do zadnje tri minute jer je Grčka vrhunska. Odigrali smo u drugom poluvremenu odličnu obranu s Bijačem na golu. Imali smo vrhunsku podršku, siguran sam da će tako biti i protiv Mađarske, a puno nam znači kad nas navijači nose. Nama je lakše, protivniku teže, a uz ovakvu obranu i publiku možemo napraviti velike stvari. Mađari su i u grupi i sad protiv Srbije pokazali koliko su dobri, igraju vrhunski vaterpolo. Vidi se da su najuigraniji, gotovo su svaki vikend na pripremama u Budimpešti, to su većinom juniorski svjetski prvaci, a pokazuju da su vrhunski igrači već sad. Ali, uz ovakvu obranu možemo igrati s njima - zaključio je Loren.

Polufinalna utakmica također će se igrati u Zagrebu i to za kraj vikenda, u nedjelju. Početak bi trebao biti u 18.30 ako LEN prihvati molbu Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"