To je to što me zanima!

Ministrica o 'slučaju Gips': Na tome radimo, vodilo se računa

'Sve ćete vidjeti. Dakle, vodilo bi se računa i o njima. Mi radimo na Zakonu o sportu, radne skupine se sastaju i do kraja godine bi on trebao biti usvojen', govori ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac
Vidi originalni članak

Na sportsku mirovinu pravo nemaju treneri, već samo sportaši, a zadnjih se dana mnogo priča o tome. Mirovina ne ovisi o sportskim rezultatima, pravo na jednaku mirovinu kao Gips ima bilo koji trener koji je svoj radni vijek radio u nekom klubu ili savezu, zarađivao prosječnu plaću i imao netko veće, netko manje, netko nikakve uspjehe. 

POGREŠNO, NEPRAVEDNO... Zašto Gips ima mirovinu 2500 kn? Jer ona ne ovisi o rezultatu!

Ante Kostelić izrazio je ogorčenje što će primati mirovinu od samo 2500 kuna, novinari su ministricu turizma i sporta Nikolinu Brnjac upitali razmatra li da se sportske trenere zaslužne za vrhunska postignuća i osvajanje medalja uvrsti u kategoriju u kojoj su vrhunski sportaši pa da i oni imaju veće mirovine.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ministrica je istaknula kako se već radi na tome.

SKIJAŠKI SAVEZ: 'Ma kakvih 2500 kuna, Kostelić će imati osjetno veću mirovinu'

- Upravo će se novim zakonskim rješenjem, koje bi trebalo biti u zadnjem kvartalu ove godine, uvrstiti i treneri. Već se radi na tome - rekla je ne želeći otkriti detalje izmjena.

- Sve ćete vidjeti. Dakle, vodilo bi se računa i o njima. Mi radimo na Zakonu o sportu, radne skupine se sastaju i do kraja godine bi on trebao biti usvojen. Ne znam koliko je takvih trenera, ali nije to sigurno velika brojka - rekla je.

ANTE KOSTELIĆ 'GIPS' 'Degradirali su me iz vrhunskog u nekakvog drugog trenera. Imat ću mirovinu 2500 kuna...'

Što ovo točno znači tek ćemo saznati, a tko zna kakve se sve promjene još mogu dogoditi 'do kraja godine'...

Idi na 24sata

Komentari 85

  • 09.06.2021.

    Hocete i mom tati koji ima 44 godine radnog staža u Hrvatskoj povećati mirovinu? 3500 kn je malo za toliko godina rada. 

  • Zvorano 06.05.2021.

    Ministrica je toliko "upućena" da joj treba objasniti tko je Gips. No i on treba znati da ima i drugih koji su vrhunski u svojem poslu pa imaju istu mirovinu.

  • empatija 06.05.2021.

    koja bezobraština, vofite o tome računa, zašto.Zatađivao je veliku lovu, zašto si nije uplaćivao u mirovinski fond. Ne vodite uopće računs o radničkim mirovinama, Raspričatre se o povišici, ljudi dobiju 12 kn povišice.Obračunavanjectih mirovina je skandalozno.Nasuprot tome gomilate povlaštene mirovine koje su nesrazmjerno visoke.Sada još i sportaši.Hoćete li i nogometašima npr Lukici isplaćivate posebne sportske mirobine.Dosta je toga, sramotno

Komentiraj...
Vidi sve komentare