Sport

Komentari 107

'Degradirali su me iz vrhunskog u nekakvog drugog trenera. Imat ću mirovinu 2500 kuna...'

'Degradirali su me iz vrhunskog u nekakvog drugog trenera. Imat ću mirovinu 2500 kuna...'

U društvu koje ne može valorizirati ono što si radio, ili ne može slijediti i dati o tome određeno mišljenje i ocjenu, u takvom društvu je čovjek kao ja, ili netko drugi, izgubljen, ogorčen je 'Gips'

Ante Kostelić 'Gips' nedavno je prekinuo zadnji trenerski angažman i otišao u zasluženu mirovinu. Svoju djecu, Ivicu i Janicu, odveo je do nevjerojatnih podviga i tako stvorio najuspješniju sportsku hrvatsku obitelj.

Deset olimpijskih odličja, osam sa Svjetskih prvenstava, četiri velika kristalna globusa, 12 malih - samo su najvažniji uspjesi obitelji Kostelić.

- Jesam li zadovoljan ili nisam? Zadovoljan sam. Danas me to toliko ne zanima jesam li zadovoljan ili nisam. To vam je slično kao i s pobjedama. Ja sam čovjek koji jako voli pobjede, ali samo onaj trenutak - objasnio je Kostelić za HRT.

Kostelićima nikad nije bilo nešto poklonjeno, sve što imaju napravili su svakodnevno prolijevajući litre znoja.

- Nikad nismo izgubili iz vida ono čemu stremimo, niti smo se opuštali bilo kada. Ni kad smo pobjeđivali, niti kad smo bili dolje. Uvijek smo tjerali prema naprijed. Pobjede su bile potvrda i zadovoljstvo, ali jedina konstanta je bila rad,rad i rad, kaže Ivica Kostelić.

Ogorčen je degradacijom. Naime, 'Gips' više nije "vrhunski trener". S druge će strane, Hollywood po njemu napraviti film. Toliko o tome koliko cijenimo svoje.

- U društvu koje ne može valorizirati ono što si radio, ili ne može slijediti i dati o tome određeno mišljenje i ocjenu, u takvom društvu je čovjek kao ja, ili netko drugi, izgubljen. Kako ja mogu biti zadovoljan, kad oni koji ocjenjuju nisu zadovoljni? Onaj tko je mene degradirao iz vrhunskog trenera u nekakvog drugog, znači da nije zadovoljan sa mnom. Zar tebi nije neugodno da čuješ da ću ja npr. imati penziju od dvije i pol tisuće kuna?

Svoj kratki komentar dao je i Ivica koji tvrdi da se 'Gips' kroz godine promijenio, ali nabolje.

- Sa sigurnošću mogu tvrditi da je bolji trener danas nego što je bio prije 20 godina. Kako je stario polako se mijenjao i odnos prema treningu. Bio je i ispred svog vremena i iza svog vremena, a njegov pristup treningu će uvijek biti aktualan - rekao je Ivica.

Najčitaniji članci