To je to što me zanima!

Bjelica nam otkrio: Adut za Man. City mi je Moubandje!

Rene Poms mi je nakon zagrijavanja zabrinuto kimnuo glavom, osjetio je kako već tu nemamo zadovoljavajuću energiju. Psihički nismo bili spremni za utakmicu protiv Atalante
Vidi originalni članak

Dinamova se ekspedicija u srijedu ujutro vratila u Zagreb, odspavala par sati, pa odmah prionula novim obvezama. Nenad Bjelica svojim je igračima već u nedjelju u 18 sati pripremio novi trening, sve misli 'modrih' već su usmjerene prema novim prvenstvenim dvobojima i subotnjem gostovanju kod Istre 1961. Trener Dinama prospavao je tek nekoliko sati, pa se u jutarnjim satima javio za 24 sata...

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Dojmovi nakon prospavane noći? Ma isti su kao prije, mi nismo bili na željenoj razini, a Atalanta je bila prava, samo svima dokazala koliko je ozbiljna momčad. Napravili smo puno, baš puno početničkih pogrešaka, bili daleko od razine na kojoj smo željeli biti. I na kojoj mi kao momčadi moramo biti - kaže nam Nenad Bjelica, pa dodaje:

- Je li ovo najslabija utakmica Dinama u mojoj eri? Hmmm, rekao bih da smo najslabije predstave odradili protiv Manchester Cityja i Atalante, ali opet to su jako velike i kvalitetne momčadi. U Engleskoj smo bili potpuno bezopasni u igri prema naprijed, nismo napravili gotovo ništa, dok smo u Milanu ipak imali gredu i još poneku opasniju situaciju u igri prema naprijed. Ovoga puta smo baš bili neprepoznatljivi, nije to bilo dobro.

KAKAV CITY STIŽE? Prilika za 'modre': Pep je već dolazio u Zagreb s rezervama

Nenad Bjelica je sam nastavio...

- Vidite, mi se puno bavimo sustavima, formacijama i taktikama, a mi smo u samo dva mjeseca u istom sastavu i istoj formaciji izgledali potpuno drukčije nego protiv Atalante u prvoj utakmici. I dalje stojim iza toga kako je nebitno igramo mi li s tri ili četiri igrača u zadnjoj liniji, igramo li s jednim ili dva napadača, najbitnija je energija naših nogometaša. A sada smo djelovali prilično impresionirano, radili previše početničkih grešaka.

DINAMOV PROSINAC Šest puta u zadnje je kolo ušao s nadom. Nije uspio ni jednom

Trener Dinama ispričao je zanimljivu priču...

- Poslije zagrijavanja i prije samog ulaska na teren, moj pomoćni trener Rene Poms koji je vodio zagrijavanje mi je onako zabrinuto kimao glavom, već je tu osjetio da nismo pravi. I da naša energija nije na zadovoljavajućoj razini. Očito kako psihički nismo bili spremni za ovu utakmicu. Ali to je nogomet, idemo dalje, vjerujemo u pozitivan rasplet cijele skupine, mi se i dalje nalazimo u dobroj situaciji. O čemu sada razmišljamo? Samo kako pobijediti Manchester City, ne razmišljamo o drugima. Nama ta pobjeda može osigurati treće mjesto u skupini.

Dinamo se na vrijeme počeo i zatvarati kako na San Siru 'modri' ne bi i teže stradali. Možda izgubili 4-0 (ili više), tako omogućili Atalanti da i bodom protiv Šahtara stigne do trećeg mjesta u skupini. Naravno, ako Dinamo izgubi od Man. Cityja.

ANKETA: KAKO NA CITY? Tko će uz Dilavera? U vatru bi mogao Gvardiol, može i Ademi

- Mi smo imali svoj plan i viziju igre, ali to u prvom dijelu nije bilo dobro. Na poluvremenu smo imali drugačiji plan, a onda nam je Papu Gomez već nakon dvije minute zabio za 2-0. I opet se sve okrenulo. Još smo se držali toga, no onda je Livaković obranio onu veliku priliku Gomeza i tu smo morali reagirati. Biti ponizni i prihvatiti poraz, ne dopustiti da većim porazom diskreditiramo sve ono što smo protiv Atalante postigli u Maksimiru. Osjetili smo kako je Atalanta bliže golu za 3-0, nego mi za 2-1, prihvatili to i razmišljali korak naprijed. Nekada kao trener trebate povući i takve poteze. Imali smo već nekoliko kartoniranih igrača, Ademi i Leovac su igrali pod blokadama, zatvaranje je bila opcija koju smo morali napraviti.

- Ne, ne bih to rekao, mi svi smo odmah bili svjesni veličine Dinamove pobjede nad Atalantom. I tu nije bilo dvojbe, nitko od nas nije pomislio kako će nas u Milanu čekati slična utakmica. Ali, sada nismo bili pravi, zasluženo smo poraženi. Kažem, i dalje smo u dobroj situaciji i dalje ovisimo sami o sebi, ali i dalje vjerujemo u sebe. Jedan poraz nas ne može samo tako izbaciti iz takta, mi i vjerujemo u sebe. 

VIDEO: DOZNAJEMO Boysi se nisu tukli s navijačima Atalante, nego kijevski huligani

Veliki problem za utakmicu protiv Man. Cityja bit će i slaganje zadnje linije, suspendirani su Perić i Theophile, a i dalje ozlijeđen Lešković...

- Već razmišljamo o tome, a realno tu nemamo previše opcija. Dilaver bi trebao biti siguran, postoji kombinacija da na stoperu bude Ademi, a vidjet ćemo i kako će se razviti situacija s Gvardiolom. Taj dečko je jako mlad, treba ga dozirati, paziti da ne izgori u ovakvoj situaciji. Iskreno, razmišljam o Moubandjeu kao stoperu za Man. City. On je već u nekim prijateljskim utakmicama igrao stopera, a sigurno ću ga na toj poziciji isprobati i u nekoj od utakmica koje su ispred nas (Istra 1961 i Varaždin) prije Man. Cityja - kaže Nenad Bjelica.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • barba1 28.11.2019.

    Ti si već sve adute prokockao!

  • 28.11.2019.

    Nažalost 4 mjesto u skupini je sve bliže .

  • kajzanavek 27.11.2019.

    Nije problem zgubit, problem je na koji način zgubiš. S ovim porazom Bjelica nema baš niš, nego bezvoljnost igrača. Čujem sad na Planet1 da su njihova trojica pretrčala više od 11km. Dinamov ni jedan. Nema bez želje i trke niš.

Komentiraj...
Vidi sve komentare