To je to što me zanima!

Na Dambrauskasovom debiju sudit će žena: Martiničić prvi put na Poljudu, a drugi u HNL-u

Martinčić je prije nešto manje od dva mjeseca debitirala u HNL-u kao glavna sutkinja na utakmici Gorice i Hrvatskog dragovoljca, a zanimljivo da je u zadnje vrijeme baš prate utakmice s klubom iz Sigeta
Vidi originalni članak

Valdas Dambrauskas u srijedu će prvi put upoznati hajdukovce i odraditi prvi trening. Već u subotu čeka ga premijera na novoj klupi, kada na Poljud stiže Hrvatski dragovoljac (17:05).

Tu će utakmicu, pak, suditi žena. Ivana Martinčić iz Koprivnice dobila je ovaj splitski zadatak, a uz nju će sudačku postavu činiti Sanja Rođak Karšić iz Podravskih Sesveta, Nikola Kečkiš iz Virovitice, dok je četvrti sudac Dario Kulušić iz Šibenika, koji će dan ranije biti prvi na utakmici Slaven Belupa i Gorice. VAR sudac bit će Marin Vidulin iz Kanfanara, a asistent VAR suca Robi Kezele iz Rijeke. 

ANKETA: JE LI DOBAR POTEZ? Stranci Hajduku nisu donijeli ni jedan trofej i prosječno se na Poljudu zadrže sedam mjeseci... TKO JE DAMBRAUSKAS? 'Preživljavao sam radeći kao poštar i soboslikar. U karanteni sam pročitao čak 19 knjiga...' NOVI TRENER NA POLJUDU Dambrauskas: Vidim Hajduk u Ligi prvaka! Lukša: Dobio sam Marićev broj. Njegov neuspjeh

Martinčić je prije nešto manje od dva mjeseca debitirala u HNL-u kao glavna sutkinja na utakmici Gorice i Hrvatskog dragovoljca, a zanimljivo da je u zadnje vrijeme baš prate utakmice s klubom iz Sigeta. Bila je četvrta sutkinja na Maksimiru (8-0) te u prošlom kolu kada je kod Dragovoljca gostovao Šibenik (1-1). Također, prošli je tjedan sudila kup-utakmicu Rudara i Istre (2-3).

Međunarodna je sutkinja od 2014., a od 2017. sudila je utakmice Druge HNL te odličnim predstavama zaslužila je povjerenje predsjednika Sudačke komisije HNS-a, Brune Marića, koji joj je odlučio dati šansu na najvećoj pozornici hrvatskog nogometa.

PRVA SUTKINJA U 1. HNL Velika želja mi je suditi najveći hrvatski derbi, a na utakmici sam pretrčala 12 kilometara... KAO GLAVNA SUTKINJA Martinčić probija barijere: Prva žena koja će suditi susret HNL-a PRVA GLAVNA SUTKINJA Gorica i Dragovoljac remizirali, utakmicu prvi put sudila žena

- Nažalost, teško je biti na najvišoj razini uz posao. Život sam trenutačno u potpunosti posvetila suđenju i to mi je jedina preokupacija. Prva želja je da budem odabrana sa Sanjom Rođak-Karšić među sutkinje za EP za žene u Engleskoj sljedeće godine. Naravno, željela bih suditi i najveći hrvatski derbi, utakmicu Dinama i Hajduka, ali polako... Napravila sam tek prvi korak i moram još dosta utakmici proći da bi se to ostvarilo - rekla nam je nedavno.

Zagrepčanin Ante Čuljak dijelit će pravdu Šibeniku i Rijeci, Mario Zebec iz Cestice Osijeku i Istri, a Igor Pajač Lokomotivi i Dinamu.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • DenisKešić 04.11.2021.

    auuuuu . Bravo Mariću!!! šta će sada mačići ?? suđenje će biti pošteno , znači da su Hajduku slabe šanse

  • kisni oblaci 2 04.11.2021.

    Treba pokrenuti peticiju da se Hajduku dodijeli počasna titula.....jer drugačije neće to ostvariti

  • Hajduk Beograd 03.11.2021.

    Ako ne sudi u korist Hajduka imaa da je s mene odmah bez dileme. Hajduk živi večno

Komentiraj...
Vidi sve komentare