Sport

Komentari 22

Na Dambrauskasovom debiju sudit će žena: Martiničić prvi put na Poljudu, a drugi u HNL-u

Na Dambrauskasovom debiju sudit će žena: Martiničić prvi put na Poljudu, a drugi u HNL-u

Martinčić je prije nešto manje od dva mjeseca debitirala u HNL-u kao glavna sutkinja na utakmici Gorice i Hrvatskog dragovoljca, a zanimljivo da je u zadnje vrijeme baš prate utakmice s klubom iz Sigeta

Valdas Dambrauskas u srijedu će prvi put upoznati hajdukovce i odraditi prvi trening. Već u subotu čeka ga premijera na novoj klupi, kada na Poljud stiže Hrvatski dragovoljac (17:05).

Tu će utakmicu, pak, suditi žena. Ivana Martinčić iz Koprivnice dobila je ovaj splitski zadatak, a uz nju će sudačku postavu činiti Sanja Rođak Karšić iz Podravskih Sesveta, Nikola Kečkiš iz Virovitice, dok je četvrti sudac Dario Kulušić iz Šibenika, koji će dan ranije biti prvi na utakmici Slaven Belupa i Gorice. VAR sudac bit će Marin Vidulin iz Kanfanara, a asistent VAR suca Robi Kezele iz Rijeke. 

Martinčić je prije nešto manje od dva mjeseca debitirala u HNL-u kao glavna sutkinja na utakmici Gorice i Hrvatskog dragovoljca, a zanimljivo da je u zadnje vrijeme baš prate utakmice s klubom iz Sigeta. Bila je četvrta sutkinja na Maksimiru (8-0) te u prošlom kolu kada je kod Dragovoljca gostovao Šibenik (1-1). Također, prošli je tjedan sudila kup-utakmicu Rudara i Istre (2-3).

Gorica i Hrvatski Dragovoljac sastali su se u 27. kolu HNL-a

Međunarodna je sutkinja od 2014., a od 2017. sudila je utakmice Druge HNL te odličnim predstavama zaslužila je povjerenje predsjednika Sudačke komisije HNS-a, Brune Marića, koji joj je odlučio dati šansu na najvećoj pozornici hrvatskog nogometa.

- Nažalost, teško je biti na najvišoj razini uz posao. Život sam trenutačno u potpunosti posvetila suđenju i to mi je jedina preokupacija. Prva želja je da budem odabrana sa Sanjom Rođak-Karšić među sutkinje za EP za žene u Engleskoj sljedeće godine. Naravno, željela bih suditi i najveći hrvatski derbi, utakmicu Dinama i Hajduka, ali polako... Napravila sam tek prvi korak i moram još dosta utakmici proći da bi se to ostvarilo - rekla nam je nedavno.

Zagrepčanin Ante Čuljak dijelit će pravdu Šibeniku i Rijeci, Mario Zebec iz Cestice Osijeku i Istri, a Igor Pajač Lokomotivi i Dinamu.

Najčitaniji članci