Obavijesti

Sport

Komentari 163

Dambrauskas: Vidim Hajduk u Ligi prvaka! Lukša: Dobio sam Marićev broj. Njegov neuspjeh

Dambrauskas: Vidim Hajduk u Ligi prvaka! Lukša: Dobio sam Marićev broj. Njegov neuspjeh

Mogu reći da sam nazvao Brunu Marića i rekao sam mu da je uspjeh da nemam njegov broj, a njegov je neuspjeh što sam ga nabavio, kazao je predsjednik Hajduka. "Što je Hajduk bez Europe", zapitao se novi trener

VIDEO

Na Poljudu su ekspresno završili potragu za novim trenerom. Tek jedan dan nakon što su se zahvalili Jensu Gustafssonu i njegovim švedskim pomoćnicima, u Hajduku su se dogovorili s Valdasom Dambrauskasom (44) koji će povesti splitski klub u nove pobjede.

Dambrauskas preuzeo Hajduk!
Dambrauskas preuzeo Hajduk!

Bivši trener Gorice, u kojoj je postao prvi litavski trener ikada u HNL-u, potpisao je do 2024. godine, a premijeru će imati u subotu kada na Poljud stiže Hrvatski dragovoljac. 

- Drago mi je da mogu predstaviti novog trenera, ono što mi nije drago, jest razlog. Nisam to planirao, kad klub mijenja trenera usred sezone, to po mom shvaćanju nije dobro. Što je tu je, tu smo gdje jesmo. Želim se zahvaliti Jensu Gustafssonu na svemu, nema osobe u klubu kojoj nije žao što je otišao. Takva je situacija, nismo ispunili ciljeve što se tiče bodova i to je razlog zašto smo prekinuli suradnju bez obzira što smo na početku propustili jedan cilj, tj. grupnu fazu u Europi. Nedostajao mu je rezultat, morali smo reagirati jer nije sve gotovo, Hajduk se mora boriti za trofeje, a taj zaostatak nije velik i osjetili smo da je potrebno sad nešto napraviti. Osmog prosinca smo mislili sve analizirati, ali znate kako je to izgledalo zadnje četiri utakmice - rekao je uvodno predsjednik Lukša Jakobušić koji ovaj puta nije iznenadio javnost jer Dambrauskas je bio za mnoge prvi favorit.

- Teško je u hajdučkoj javnosti kojoj je Hajduk doručak, ručak i večera, ostati zakopčan i da ne procure informacije. Nisam se posebno trudio, to je moj način rada. Ako navedete 30 imena, sigurno ćete pogoditi nekoga. Je li Dambrauskas bio skup? U rangu prijašnjih trenera.

VIDEO Kek: Navijači Hajduka, doći će bolja vremena. To me ne zanima, mislim samo o Sloveniji
VIDEO Kek: Navijači Hajduka, doći će bolja vremena. To me ne zanima, mislim samo o Sloveniji
Ovaj put juniori Hajduka u TV prijenosu, Bjelorusi na Poljudu: 'Sutra je samo 1. poluvrijeme'
Ovaj put juniori Hajduka u TV prijenosu, Bjelorusi na Poljudu: 'Sutra je samo 1. poluvrijeme'

Kratak je i sažet bio sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

- Morali smo reagirati brzo i među nekoliko opcija odlučili smo se za Valdasa. Surađivali smo dobro prije, poznaje HNL, Hajduk i igrače. Iskusan je, osvajao je trofeje u svakoj državi, njegov stil nogomet odgovara Hajduku.

Potom je riječ dobio novi trener.

- Dobra večer svima - pozdravio je okupljene na hrvatskom pa nastavio na engleskom.

- Veselim se što sam opet u Hrvatskoj, pogotovo u Splitu. Hajduk je jako poznat, ne samo na Balkanu, već i u Europi, zbog svoje povijesti, navijača. Privilegija je biti dio ovog kluba i ove obitelji. Odsad je ovo moja obitelj i nastojat ću dati sve od sebe da Hajduk ispuni svoje ciljeve. Zašto sam odabrao Hajduk? Ovo je veliki izazov, pravi test za svakog trenera i biti uspješan s Hajdukom nešto znači. Nikad nisam išao linijom manjeg otpora.

Iz Gorice je Litavac otišao prije deset mjeseci u Ludogorec, kako mu se sad čini okruženje?

- Uvijek nastojim pratiti bivše klubove i ligu. Hajduk je doveo neke nove igrače, neke znam otprije. Nisam nikad trenirao klub koji se nije borio za trofeje, a Hajduk je još u igri za sve trofeje. Nije bitna prošlost, samo budućnost i ne želim sada uspoređivati ovaj i prijašnji Hajduk. To je irelevantno, bitno je da procijenimo formu, igrače i na njih prenesem svoj stil već od sutra - kazao je.

- Kada govorimo o hrvatskom nogometu, znamo što navijači žele; vidjeti i domaće igrače u ekipi. Mogu reći da svaki igrač kod mene ima priliku. U srijedu ću odraditi prvi trening i upoznati igrače. Ne želim sada davati prazna obećanja, mogu garantirati da ćemo žestoko raditi. Europa? Ovaj klub mora biti dio Europe, što je Hajduk bez Europe? To nam je glavni zadatak. Znam pritisak s kojim se sad susrećem. Vjerujem u svoje nove suradnike, predsjednika, sportskog direktora i sve ostale. Vidim Hajduk i u Ligi prvaka.

Predsjednik Jakobušić se osvrnuo na suradnju s HNS-om.

- Mogu reći da sam nazvao Brunu Marića i rekao sam mu da je uspjeh da nemam njegov broj, a njegov je neuspjeh što sam ga nabavio. Ali moj način nije takav, no činjenica da smo vidjeli u prošlosti da klubovi napišu nešto prijeteće, a ne potpišu se oni imenom i prezimenom. Vidjeli smo da dopredsjednici HNS-a smjenjuju druge predsjednike HNS-a. Možemo i mi biti glasni, a ako se mi zaderemo, čut će se. Činjenica da nas nema tamo, ali zauzet ćemo stav jer trebamo biti u tijelima HNS-a, ali ne pod svaku cijenu - završio je Hajdukov prezidente.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 163
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu