To je to što me zanima!

'Najveća je kazna biti hrvatski izbornik. Ništa ne igraš, možeš izgubiti od nekog da te svi j...'

Suci sigurno da griješe, ali ne kradu. Hrvatska koja igra utakmicu za prolazak među osam u Europi ne može dobiti tri tehničke u jednoj minuti. To znači da nema reda i poretka, rekao je Arapović
Vidi originalni članak

Umirovljeni legendarni hrvatski košarkaš Franjo Arapović (57) oštro je komentirao poraz Hrvatske protiv Finske u osmini finala Eurobasketa (94-96).

- Kad ti dva igrača daju 60 poena, to je stvarno previše. Jesu oni dobri šuteri, ali ekipu se moglo pripremiti da igraju puno agresivnije prema dvojici, a ne trojici i tu mislim na suce - kazao je Arapović za Novu TV. 

Naime, izbornik Damir Mulaomerović nakon poraza je izjavio da je bilo 'čudnih sudačkih odluka koje nije razumio', dok Arapović ne vidi suce kao razlog poraza Hrvatske. 

- Suci sigurno griješe, ali ne kradu. Hrvatska, koja igra utakmicu za prolazak među osam u Europi, ne može dobiti tri tehničke u jednoj minuti. To znači da nema reda i poretka - rekao je. 

Mišljenja je da se svi svode na to što će napraviti Bojan Bogdanović. 

- To je meni najgore. Kad jedan ima loptu, četiri igrača stoje. Kad Mavra uđe, pa on i Matković odigraju, jedino tada imamo dva igrača u napadu - rekao je Arapović pa zaključio: 

- Najveća kazna za trenera može biti da mu daš mjesto izbornika hrvatske reprezentacije. To je sportskom djelatniku najveća kazna. Ništa ne igraš, nikakve obveze nemaš, a možeš izgubiti od nekog zbog čega će te svi 'j****'. To je najgori posao u Republici Hrvatskoj - zaustavio se Arapović na psovki, ali svima jasno dao do znanja što misli.  

Inače, u sastavu Hrvatske u svojoj možda i posljednjoj utakmici za reprezentaciju Bojan Bogdanović ubacio 23 poena, Jaleen Smith je ubacio 17, a Dario Šarić 12 uz 8 skokova i 6 asistencija.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • pametnijiodtebe 12.09.2022.

    Nema smisla nervirati se oko sporta kojeg aktivno igra 15ak drzava, da su Amerikanci dobri u rukometu bio bi 10x popularniji od kosarke.

  • el magnifico 12.09.2022.

    Izbornik nije taj koji će učiti i obrazovati igrače seniorske dobi u dubokim 20im godinam. Sama riječ kaže, on izabire ono što mu se servira i što vidi. Ono što bi treneri, u omladinskim pogonima, mjesnim klubovima, školama košarke i onda u našim drugoligaškim i prvoliklubovima trebali raditi, tj educirati se za raditi... E to je ono što nama fali. Zakazali smo u osnovama. Svi naši igrači igraju dobro u svojim NBA i euro klubovima jer dolaze u gotove i sređene sustave. Mi toga nemamo!Od mladih uzrasta se uči elementarna tehnika, postavljanje, kretnje sa i bez lopte, taktika obrane i napada, intenzitet igre, a na kraju i mentalni trening... I sa vremenom se to samo podiže. Tko su nam treneri? Gdje su svi naši bivši igrači? Ja vjerujem da se nikome od njih ne da nervirati i bit vrijeđan i prozivan kao Mula sada, ali... Nedavno je i jedan Giriček priznao da je osjetio užitak rada s kadetskom reprezentacijom. I to je dobro, ali još ranije ih treba uključivati. To su još uvijek mladi ljudi, bez nekih angažmana, gdje je HKS, motivirajte ih, rasporedite ih... Ne samo da stoje na funkcijama. Naše trenere, neka vode edukacije i ljetne kampove (Repeša, Peras, Spahija, Aco, pa i trenere iz Srbije, Slovenije, BiH...). Dovedite i radite na osnovama. Trener od 20ak-30ak god nema što raditi u omladinskim pogonima kao glavni trener, eventualno pomoćnik. Zvuči smiješno možda, ali ne. Ugledajmo se na svjetske sile i učimo na svojim greškama, bar nam se njih nakupilo.

  • inicamoze 12.09.2022.

    Ovo je moje skromno mišljenje. Zašto hrvatska reprezentacija pada, i ne ostvaruje rezultate kakvi bi se možda mogli očekivati kada kažeš da imaš 3 NBA igrača, Bojana Bogdanovića?1) trener nema autoritet. Naravno ne autoritet da ga se igrači boje, ma koliko se Mula derao, teško da će ga se uplašiti Matković, a kamoli Šarić, Hezonja ili Bogi. Mislim na trenera koji je autoritet što se tiče košarkaškog znanja. Kada su smijenili Acu nakon onog bolnog poraza od Rusa, njihov glavni argument dovođenju novog trenera je da poznaje sustav. Meni je mrak pao na oči. Pogledajte sve naše trenere nakon Ace. Nula. Zašto se reprezentacija nije dala u ruke iskusnjari na pet godina? Da se to napravilo i pravovremeno dovelo beka playmakera, uvjeren sam da bi se plasirali na svjetsko, a na EP bi došli barem do polufinala. 2) odlični igrači, ali u krivim ulogama. To je zapravo nastavak onog prvog. Bogdanović je odličan igrač, Hez je veoma dobar igrač rotacije i zadatka, Šarić je fajter, Zubac jednodimenzionalan centar koji u današnjoj košarci može igrati samo ovisno o ekipi suparnika. Ali problem je što u hrvatskoj reprezentaciji i Bogi, i Dario i u manjoj mjeri Hezonja pokušavaju biti nosioci igre i playevi, a to uopće ne rade u svojim klubovima. Bojan je vrhunski spot up šuter kojem momčad stvara otvoreni šut, Hezonja isto tako, Šarić isto čeka loptu. I tu je uloga trenera. Ne gospodo, ako smo već doveli playa, onda on vodi igru, a ne da samo prenosi loptu preko sredin

Komentiraj...
Vidi sve komentare