To je to što me zanima!

'Najveći problem je nemoć! Pa jako puno toga smo radili krivo'

Pričali smo, ali puno je vrućih glava nakon utakmice, puno ideja. Mislim, sigurno da ima i dobrih, ali trebamo hladnih glava sjesti, rekao je o subotnjem porazu Bruno Petković
Vidi originalni članak

Hrvatska je u prvoj utakmici nakon povratka od pauze izgubila od Portugala s jako uvjerljivih 4-1.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening uoči Portugala

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Taj počasni gol zabio je napadač Dinama Bruno Petković u samoj završnici utakmice, no kao što je i za očekivati, radije bi ga mijenjao za tri boda:

- Uvijek je lijepo zabiti, dobar osjećaj koji napadaču daje samopouzdanja, ali naravno, radije bih ga mijenjao za tri boda. Nismo dobro ni rezultatski igrali, niti smo imali dobru igru, ali ne treba pretjerano negativno gledati na ono što je bilo. Sigurno da imamo puno za naučiti iz ovog i da sve ono na čemu smo griješili da to primijenimo za utorak. Mislim da je najveći problem ta nekakva nemoć jer su Portugalci djelovali kao puno bolja ekipa kroz cijelu utakmicu, puno bolje su igrali. Taj rezultat, nećemo reći da nije bitan, ljepše je izgubiti 1-0 nego 4-1, ali taj zadnji gol za 4-1 ne mijenja previše situaciju. Samo je činjenica da smo trebali dati puno više. 

"POSTAO JE PROMAŠAJ" Ćiro brutalan: Dalić je slijep, pa on ne vidi koliko je Kovačić loš i da više nije za reprezentaciju!

Portugalci su izgledali puno življe, odmornije, rastrčanije, ali Petković smatra da to nema veze s formom:

- Ne vjerujem da je prevelika razlika, nisu ni oni u bajnoj situaciji, i oni polako hvataju formu, jako puno toga smo radili krivo i nismo još uspjeli napraviti analizu utakmice da možemo sa sigurnošću reći sve što trebamo popraviti u igri, ali isto tako da ne želim uopće sam tražiti razloge poraza i loše igre. Pričali smo, ali puno je vrućih glava nakon utakmice, puno ideja. Mislim, sigurno da ima i dobrih, ali trebamo hladnih glava sjesti.

UOČI MEČA U UTORAK Deschamps ima dobru vijest za Dalića: Teško je, nemam izbora

Neki smatraju da bi bilo lakše s pobjedom ići u utakmicu protiv Francuske:

RIJEČ STRUČNJAKA Robert Jarni: Poraz u Portugalu nije razlog za dramu, ali očito je da nije bilo dovoljno zalaganja

- Jedna pobjeda bi nam možda donijela dozu samopouzdanja, možda bi poletjeli nakon pobjede protiv Portugala. U nekom drugom tajmingu bi nam možda bilo lakše, ali kako nama, tako i njima, ne vjerujem ni da su oni u kompletnom sastavu. Očekuje nas dosta teška utakmica, ali bolja. Ovakvi protivnici su jako dobrodošli jer mislimo da su to protivnici na našem nivou i koji su najbolje reprezentacije na svijetu. Možda tajming nakon tek završenog odmora možda nije najidealniji. Iz ovakvih utakmica najviše možemo naučiti, sigurno je i nama i javnosti su porazi dosta bitniji nakon što smo postali viceprvaci svijeta. Imamo puno očekivanja za opravdati - zaključio je Petković i priznao kako još nije u optimalnom stanju nakon povratka od ozljede, no nada se kako će ubrzo biti.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • Cvanco 07.09.2020.

    Poslije sveskog prvenstva cilj Dalća je da što manje igraća Dinama igra za Hrvatsku,neznam zašto,ali eto tako je .Počeo je forsirati hajdukove "talente"i sad mu to donosi rezultate...očekujem sad da vrati Radoševića,Balića..i još neke (ako slučajno zabiju gol tamo gdje igraju).Nevjerovatno je koliko forsira tog Rebića,a tip već 2 godine za HR...katastrofa,sad je krenuo s Pašalićem,Vlašićem..sad čekamo Juranovića...Na taj način možda želi naštetiti Dinamu..al teško jer evo Dinamo prodaje Gvardiola za 20 miliona..iako nije igrao kod Dalića...

  • JerkoMatković 06.09.2020.

    I to je Hrvatska. Izgubiš jednu utakmicu i svi počnu pljuvati. Daliću se daje otkaz, Kovačića i društvo se proziva i govori da nisu za reprezentaciju. Sve ono što si dobro napravio se zaboravlja i samo pljuvačina. Ljudi smirite se. Ovo je utakmica na razini prijateljske i Dalić je isprobavao razne kombinacije. Za par godina u reprezentaciji neće biti više Modrića, Rakete, Lovrena, Perišića i Vide. I moramo početi uigravati druge igrače i doslovno sastavljat novu ekipu. Samo se sjetite Lovrenog i Perišićevog početka u reprezentaciji, pa nisu odmah vrhunski igrali. Jučer su Kovačić, Pašalić i Vlašić prvi puta igrali zajedno i treba im vremena da se uigraju. Šta očekujete da će Modrić i Raketa igrat do 40-e. Za par godina ih više neće biti i ova ekipa i ovi dečki će vodit reprezentaciju. Dečki samo hrabro i imate punu podršku

  • krkonosebeskidi 06.09.2020.

    Daliceva repka iz 2018 samo preuzeo od Cacica Cacic je stvorio tu repku kakav hodocasnik i kakve price

Komentiraj...
Vidi sve komentare