To je to što me zanima!

'Nakon ovog više nemamo gard luzera, nego gard pobjednika'

Čudo smo već napravili gledajući samo što smo sve prošli u pripremama za Euro. Mi smo obitelj, dišemo zajedno i na tome se sve temelji. Cure su i prije znale igrati rukomet, trebalo ih je samo uvjeriti u njihove sposobnosti, rekao je izbornik rukometašica Nenad Šoštarić
Vidi originalni članak

Da je bilo vrijeme, bilo je. Da su zaslužile, malo tko jest više od njih. Da se očekivalo, pa i ne baš... Uostalom, samo pogledajte kako se vesele na terenu i u autobusu. Ono što je Nenad Šoštarić u svojoj rukometnoj tvornici stvorio s hrvatskim rukometašicama na Euru u Danskoj, već je na sva zvona prozvano čudom. I jest, čudo je već bila pobjeda startna protiv Mađarske, koja ima najjaču ligu na svijetu i u njoj zadnjih godina europskog vladara Gyor, pa su Hrvatice Europu još malo prodrmale srušivši aktualne svjetske prvakinje Nizozemke. I uoči zadnje utakmice u skupini protiv Srbije (utorak, 18:15, PlanetSport 1) tema nije prolazak u drugi krug, već s koliko ćemo bodova dalje. Tko bi rekao.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje hrvatskih rukometašica

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Čudo smo već napravili gledajući samo što smo sve prošli u pripremama za Euro. Mi smo obitelj, dišemo zajedno i na tome se sve temelji. Cure su i prije znale igrati rukomet, trebalo ih je samo uvjeriti u njihove sposobnosti. Da biste napravili veliki rezultat, trebate pobijediti nekog velikog i čim to napravite, u mentalnom sklopu dolazi do klika. Gard luzera postaje gard pobjednika - rekao je izbornik Šoštarić jutro nakon pobjede koja nas je učinila najvećom pričom Eura.

NAJVEĆI USPJESI RUKOMETAŠICA Prilika za nešto veliko: Drugi krug nismo vidjeli od 2012. VIDEO Pogledajte čudesnu obranu Tee Pijević: Evo kako su Hrvatice srušile jake svjetske prvakinje

- Život je pun nepredvidivih okolnosti, ozljeda i bolesti i normalno da čovjeku to ne odgovara, da postaje nervozan. Biti trener uvijek je težak posao jer ne radi se samo o rezultatu, već o tome da mora biti sposoban komunicirati s 20 ljudi. Ovo je grupa koja želi raditi, koja je homogena i daje sve od sebe. Ja sam sretan da sam dio nje. 

POVIJESNA POBJEDA Izbornik: Ove cure su lude. Pa proglasili su nas autsajderima! VIDEO: GENI KAMENI Orio se Thompson, Dražen Zečić, Baruni... Pogledajte kako naše rukometašice feštaju u Danskoj

Javnosti je potrebno malo da se zapali... Iskre su tu.

- Meni će biti jedino bitno ako ovaj naš rezultat ostavi traga u odnosu medija i društva spram ženskog sporta, evo sada rukometa. Zaslužili smo to ponašanjem i rezultatima koje postižemo. Cilj nam je bio izboriti drugi krug i to smo napravili.

A u tom drugom krugu, u kojem se križamo sa skupinom D (Norveška, Rumunjska, Njemačka, Poljska) s dva boda protiv Srbije (utorak, 18:15, PlanetSport 1)dalo bi sanjati za još više. Srbija je krenula okrenuvši -7 protiv Nizozemke i to bez teže ozlijeđene Andree Lekić koja je završila s turnirom pa otprilike 18 sati kasnije izgubila od Mađarske 26-38.

- One su večerale u ponoć i već u 16 sati igrale utakmicu. No, samo vrhunske ekipe mogu napraviti onakav preokret protiv Nizozemske i to još bez najbolje igračice. Njima pobjeda donosi drugi krug, a, interesantno, dvije svjetske velesile, Mađarska i Nizozemska, također se bore za nastavak. Dosta je rezultata u ovoj skupini u koje nitko nije vjerovao.

Još malo o Srbiji...

- Znamo i mi njih i oni nas. Risović, Lavko i Trifunović igrale su u Podravki, Ćamila Mičijević igrala je s Tomašević u Dunajvarosiju. Ono što možete očekivati, jest da ćemo ostaviti srce i dušu na terenu i to je konstanta. Da, pobjeda bi nas stavila u jako dobar položaj - završio je izbornik.
 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Fighter for Justice 08.12.2020.

    Dobro je da smo ,,oslabljeni" sa našim nekim rukometnim zvijezdama koje su dale svoje i sada imamo pravu ekipu koja olako ne gubi utakmice. Jedino bih trebalo popljuvati državnu tv i šutnuti u guzicu voditelje za sport kojima nacionalni ženski rukomet ništa ne znaci a zemlja smo vrhunskog rukometa

  • 07.12.2020.

    prvi put kof 16 drugi put 11 na hrvatsku...

  • Zarinho93 07.12.2020.

    Znači, nijedna naša televizija ne prenosi pa barem utakmice naših cura, ako ne ostale neke, a sinoć u Dnevniku na prvom samo kratka najava pobjeda rukometašica protiv Nizozemske i odmah vijest o turniru u boćanju na otoku Visu i partiji šaha u Velikom Grđevcu. Žalosno !

Komentiraj...
Vidi sve komentare