Sport

Komentari 10

'Nakon ovog više nemamo gard luzera, nego gard pobjednika'

'Nakon ovog više nemamo gard luzera, nego gard pobjednika'

Čudo smo već napravili gledajući samo što smo sve prošli u pripremama za Euro. Mi smo obitelj, dišemo zajedno i na tome se sve temelji. Cure su i prije znale igrati rukomet, trebalo ih je samo uvjeriti u njihove sposobnosti, rekao je izbornik rukometašica Nenad Šoštarić

Da je bilo vrijeme, bilo je. Da su zaslužile, malo tko jest više od njih. Da se očekivalo, pa i ne baš... Uostalom, samo pogledajte kako se vesele na terenu i u autobusu. Ono što je Nenad Šoštarić u svojoj rukometnoj tvornici stvorio s hrvatskim rukometašicama na Euru u Danskoj, već je na sva zvona prozvano čudom. I jest, čudo je već bila pobjeda startna protiv Mađarske, koja ima najjaču ligu na svijetu i u njoj zadnjih godina europskog vladara Gyor, pa su Hrvatice Europu još malo prodrmale srušivši aktualne svjetske prvakinje Nizozemke. I uoči zadnje utakmice u skupini protiv Srbije (utorak, 18:15, PlanetSport 1) tema nije prolazak u drugi krug, već s koliko ćemo bodova dalje. Tko bi rekao.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje hrvatskih rukometašica

- Čudo smo već napravili gledajući samo što smo sve prošli u pripremama za Euro. Mi smo obitelj, dišemo zajedno i na tome se sve temelji. Cure su i prije znale igrati rukomet, trebalo ih je samo uvjeriti u njihove sposobnosti. Da biste napravili veliki rezultat, trebate pobijediti nekog velikog i čim to napravite, u mentalnom sklopu dolazi do klika. Gard luzera postaje gard pobjednika - rekao je izbornik Šoštarić jutro nakon pobjede koja nas je učinila najvećom pričom Eura.

Croatia vs Netherlands

- Život je pun nepredvidivih okolnosti, ozljeda i bolesti i normalno da čovjeku to ne odgovara, da postaje nervozan. Biti trener uvijek je težak posao jer ne radi se samo o rezultatu, već o tome da mora biti sposoban komunicirati s 20 ljudi. Ovo je grupa koja želi raditi, koja je homogena i daje sve od sebe. Ja sam sretan da sam dio nje. 

Javnosti je potrebno malo da se zapali... Iskre su tu.

- Meni će biti jedino bitno ako ovaj naš rezultat ostavi traga u odnosu medija i društva spram ženskog sporta, evo sada rukometa. Zaslužili smo to ponašanjem i rezultatima koje postižemo. Cilj nam je bio izboriti drugi krug i to smo napravili.

France vs Montenegro

A u tom drugom krugu, u kojem se križamo sa skupinom D (Norveška, Rumunjska, Njemačka, Poljska) s dva boda protiv Srbije (utorak, 18:15, PlanetSport 1)dalo bi sanjati za još više. Srbija je krenula okrenuvši -7 protiv Nizozemke i to bez teže ozlijeđene Andree Lekić koja je završila s turnirom pa otprilike 18 sati kasnije izgubila od Mađarske 26-38.

Hungary vs Croatia

- One su večerale u ponoć i već u 16 sati igrale utakmicu. No, samo vrhunske ekipe mogu napraviti onakav preokret protiv Nizozemske i to još bez najbolje igračice. Njima pobjeda donosi drugi krug, a, interesantno, dvije svjetske velesile, Mađarska i Nizozemska, također se bore za nastavak. Dosta je rezultata u ovoj skupini u koje nitko nije vjerovao.

Još malo o Srbiji...

- Znamo i mi njih i oni nas. Risović, Lavko i Trifunović igrale su u Podravki, Ćamila Mičijević igrala je s Tomašević u Dunajvarosiju. Ono što možete očekivati, jest da ćemo ostaviti srce i dušu na terenu i to je konstanta. Da, pobjeda bi nas stavila u jako dobar položaj - završio je izbornik.
 

Najčitaniji članci