Obavijesti

Sport

Komentari 54

Pogledajte čudesnu obranu Tee Pijević: Evo kako su Hrvatice srušile jake svjetske prvakinje

Pogledajte čudesnu obranu Tee Pijević: Evo kako su Hrvatice srušile jake svjetske prvakinje

Čudesnu utakmicu imala je golmanica Tea Pijević. Uhvatila je desetak živih lopti, branila pokušaje s krila kao da svaki dan pobjeđuje svjetske prvakinje...

Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može.

U redu, bilo bi neobično da su naše rukometašice zapjevale himnu Vlaka u snijegu nakon senzacionalne pobjede nad svjetskim prvakinjama Nizozemkama (27-25) pa su ipak ostale unutar uobičajenog glazbenog repertoara. Orili su se Thompson, Baruni, Dražen Zečić i Jole, a pjesma je krenula već u dvorani prije nego su cure slavlje preselile u autobus.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje rukometašica nakon Nizozemske

Pokretanje videa ...

Orio se Thompson, Dražen Zečić, Baruni... Pogledajte kako naše rukometašice feštaju u Danskoj
Orio se Thompson, Dražen Zečić, Baruni... Pogledajte kako naše rukometašice feštaju u Danskoj

Do senzacionalne pobjede nad svjetskim prvakinjama stigli smo na krilima fantastične Larisse Kalaus koja je utrpala devet golova, a nekoliko je zabila u ključnim trenucima kada se lomila utakmica. Igralo se u egalu cijeli susret, padao je gol za gol, a kada je bilo najvažnije hrvatske rukometašice su potegnule i došle do nevjerojatnog podviga.

Čudesnu utakmicu imala je golmanica Tea Pijević, djevojka za koju često navode da je Makaranka, a ona sama ističe da je zapravo iz Stabline kraj Ploča. 

'Rođena sam na pad Vukovara, tata je bio zapovjednik u vojsci'
'Rođena sam na pad Vukovara, tata je bio zapovjednik u vojsci'

- Danas smo pokazale da sve igramo jedna za drugu, da igramo timski. Osigurale smo prolaz dalje, sretna sam i ponosna - rekla je jedna od junakinja Hrvatske nakon utakmice.

A večeras je briljirala. Uhvatila je desetak živih lopti, branila pokušaje s krila kao da svaki dan pobjeđuje svjetske prvakinje. I jedan detalj iz prvog poluvremena ostat će zapamćen kao gol Nikše Kaleba protiv Grčke na Olimpijskim igrama 2004.

Pijević je čudesno obranila pokušaj Nizozemki s krila i to tako da je uhvatila živu loptu - jednom rukom! Reakcija nakon obrane pokazala je sve: "Polako, skulirajte se, Nizozemke", kao da je Pijević poručila protivnicama.

Briljirala je cijelu utakmicu i ostvarila nekoliko vrhunskih obrana, zaključala svoj gol i bacila ključ.

Naše cure ispisuju povijest hrvatskog ženskog rukometa i ako je neka generacija spremna na velike stvari onda je pravo vrijeme da to bude ova. Jer Nizozemkama su očitale lekciju. Što možete vidjeti i u sažetku utakmice...