To je to što me zanima!

Nije Kalinić jedini! Evo koji se još igrač vratio u HNL besplatno

Goran Ljubojević 2004. godine iz matičnog Osijeka prešao je u DInamo, a zatim imao nekoliko inozemnih sezona. U Osijek se vratio oživiti karijeru, ali i pomoći klubu
Vidi originalni članak

Potez Nikole Kalinića (35) oduševio je cijelu nogometnu Europu. Kale se vratio u Hajduk i svom matičnom klubu pomoći će doći do naslova, a za to klubu neće ništa naplatiti. Odnosno klub i Kalinić dogovorili su simboličnu plaču od jednog eura. 

ODUŠEVIO IH POTEZOM Svjetski mediji pišu o potezu Nikole Kalinića: 'On će igrati za Hajduk za samo jedan euro!'

Kalinić se u Hajduk vratio prošle sezone, ali ga je tadašnji trener Ivan Leko otpisao iz momčadi. Kada je Mislav Karoglan sjeo na klupu Hajduka Kalinić se odlučio vratiti. Bivši reprezentativac odradio je fizičke pripreme s kondicijskim trenerom, a momčadi se pridružio na početku zimskih priprema.

Ipak, Kalinić nije prvi hrvatski nogometaš koji se u rodni klub vratio igrati besplatno. Prije više od deset godina, odnosno u drugom dijelu sezone 2010/2011 u Osijek se vratio Goran Ljubojević (40). Tada 27-godišnji Ljubojević u Osijek se vratio iz švedskog AIK-a. Povratak je tada opisao kao svoju priliku da si osigura još koju inozemnu sezonu.

LIDER HNL-A Hajduk krenuo s pripremama za nastavak sezone: Kale igra za 1 euro, s bijelima ostao i Vušković

Ljubojević je tada u 25 nastupa zabio šest golova, a godinu dana kasnije preselio je u rumunjski Targu Mures. U karijeri je još igrao za Dinamo, St.Gallen, Genk, Zagreb, Naft Teheran, Balestier, Sriwijayu, Vinogradar i Trnje.

Ljubojević je za mladu reprezentaciju upisao 18 nastupa i zabio je tri gola. 

 

Idi na 24sata

Komentari 241

  • ^crni jack 05.01.2024.

    Kak ste bedasti,pa taj kreten mora platiti da igra bilo gde.sve bu razjebal a koristi nikakve jer da valja bi ga netko uzel

  • mučki_provokator 05.01.2024.

    1euro, za fritulu bit će dosta...

  • Mr. Spock 05.01.2024.

    po propozicijama HNL-a mora imati min 3000€ godišnje da bi bio registriran kao profi nogometaš. A koliki su mu bonusi???

Komentiraj...
Vidi sve komentare