Obavijesti

Sport

Komentari 380

Hajduk krenuo s pripremama za nastavak sezone: Kale igra za 1 euro, s bijelima ostao i Vušković

Hajduk krenuo s pripremama za nastavak sezone: Kale igra za 1 euro, s bijelima ostao i Vušković
14

"Bili" su za nastavak sezone doveli Kleinheislera, vratili s posudbe Prpića, a na prvom danu priprema bio je i povratnik Nikola Kalinić. "Možemo se popraviti u svim fazama", kaže trener Karoglan

VIDEO

Trener Hajduka Mislav Karoglan okupio je u srijedu svoje igrače na Poljudu na početku priprema za nastavak prvenstva koje "bili" dočekuju kao jesenski prvaci, što su posljednji uspjeli kad su i zadnji put postali prvaci. Prvom okupljanju prisustvovalo je sljedećih 30 igrača:

Lovre Kalinić, Ivan Lučić, Borna Buljan, Fahd Moufi, Dino Mikanović, Zvonimir Šarlija, Filip Uremović, Josip Elez, Dominik Prpić, Šimun Hrgović, Niko Sigur, Mihael Žaper, Anthony Kalik, Vadis Odjidja Ofoe, Rokas Pukštas, Filip Krovinović, Yassine Benrahou, Roko Brajković, Emir Sahiti, Aleksandar Trajkovski, Leon Dajaku, Filip Čuić, Marko Livaja, Nikola Kalinić, Noa Skoko, Bruno Durdov, Ferro, Ivan Čubelić, Luka Vušković, Laszlo Kleinheisler. Dario Melnjak je u procesu rehabilitacije od ozljede koljena, Ismael Diallo je odsutan zbog reprezentativnih obaveza s Obalom Bjelokosti koja nastupa na Afričkom kupu nacija, a Ivan Dolček je virozan te će se kroz nekoliko dana priključiti radu s ostatkom momčadi.

POGLEDAJTE VIDEO: Hajduk krenuo s pripremama za nastavak sezone

Pokretanje videa...

Trening 01:17

- Zasad smo doveli Laszla, vratili smo Dominika Prpića s posudbe u Radomlju. To su igrači koje sam htio, upravo smo im poželjeli dobrodošlicu i stvarno sam prezadovoljan - kazao je Karoglan.

Kalinić igra za jedan euro 

Sportski direktor Mindaugas Nikoličius otkrio je novinarima da je Kalinić potpisao "pro forma" ugovor, prema kojem godišnje zarađuje jedan euro.

- Nikola želi pomoći Hajduku, osvojiti naslov i to mu je glavni motiv povratka. Sjajan je potez i Aleksa Trajkovskog koji mu je ustupio "njegovu" devetku... Čim smo rekli da se Nikola vraća on je pokazao respekt i prepustio mu broj i uzeo broj 27.

A o Kalinićevom fizičkoj spremi govorio je Karoglan...

 - Nikola je već iskomuniciran puno ranije. Imao je tri-četiri tjedna rada s kondicijskim trenerom. U ovom trenutku je u dobrom stanju. Danas će prvi put raditi dio treninga s loptom, malo ćemo ga adaptirati da ne krenemo prežestoko, ali vjerujem da će on već u drugom ili trećem tjednu ići puno većim intenzitetom. Doveli smo ga jer nam može pomoći, isprva da bude džoker s klupe, za ostalo će ovisiti o njemu i meni.

Karoglanu će ovo biti prve pripreme s Hajdukom u drugom mandatu na klupi splitskog kluba. Prvi je put gasio vatru nakon otkaza Valdasa Dambrauskasu sredinom rujna 2022. i ostao na klupi do kraja godine, kada na Poljud stiže Ivan Leko, kojega je naslijedio prije dva i pol mjeseca. Prvenstvu se vraćaju 28. siječnja derbijem protiv Rijeke, nakon čega slijedi gostovanje kod Osijeka na Opus Areni. 

Karoglan: Utakmice protiv Rijeke i Osijeka nisu odlučujuće

- To su bitne utakmice, ali ne i odlučujuće. Ima do kraja 16,17 kola. Maraton je to. Svaka utakmica je najbitnija, tako se pripremamo. Ali da će nešto definirati prva ili druga utakmica... Neće sigurno!

- Svaki trening je bitan jer uvijek kažem da treninzi pripadaju trenerima, a utakmice igračima. Prebitne su mi pripreme i svjestan sam da možemo puno napredovati. Moramo spremno dočekati dvije teške utakmice na startu.

Hajduk je ostao bez Dialla koji se našao na popisu reprezentacije Obale Bjelokosti za nadolazeći Afrički kup nacija, Dario Melnjak oporavlja se nakon teške ozljede, ali neće pod svaku cijenu ići po lijevog beka.

Dolček na izlaznim vratima Hajduka

- Češljamo tržište. Svjestan sam da je ta pozicija deficitarna svugdje. To svi traže. Vidjet ćemo hoćemo li se pojačati. Ne bih želio da to bude nekakva popuna, radije bi da ostanemo na  onome što imamo. Hrgović može popuniti tu poziciju, Prpić ne može...

Situacija s Mikanovićem i Dolčekom?
Mikanović je s nama, Dolček ima virozu pa još nije s nama. Vidjet ćemo da li će se naći eventualno rješenje za Dolčeka ali to će sportski direktor bolje komunicirati. Što se tiče Mikanovića, on bi mogao konkurirati i na lijevom boku u nekim situacijama. Pripreme su bitne, čekaju nas u startu dvije jako bitne utakmice i moramo biti spremni u startu. Hajduk može biti bolji i u obrani u i napadu i to ćemo nastojati popraviti. Vidjet ćemo tko će od mlađih na posudbu, za sada sam zadovoljan kadrom i mislim da nećemo pretjerano dirati u kadru.

Hajduk početak priprema

Hajduk može biti i u obrani u i napadu

Želje u novoj godini?

- Želje su kao i svima nama. Ali prvo želim dečkima zdravlje, jer to je ono prvo da budeš zdrav, da možeš konkurirati da možeš pokazati sve. Rekao bih da se možemo popraviti u svim fazama, i u obrani i u napadu, a već sam govorio po preuzimanju momčadi da nisam zadovoljan tranzicijom. I dalje stojim pri tome.

​Sportski direktor Mindaugas Nikoličius za početak je odgovorio može li Hajduk parirati zimskim kupovinama Dinamu.

- Nemamo dvije nego tri momčadi koje konkuriraju, Rijeka je ozbiljna momčad kao i Dinamo i Hajduk. Pojačavat ćemo se svi, mi smo doveli jako ozbiljne igrače ali na koncu će teren biti mjerilo svega. Zimski prijelazni rok je težak, ne želimo dovesti neke igrače samo da bi dovodili, oni koji dođu moraju biti pravi igrači.

Diallo je na Afričkom kupu, Melnjak ozlijeđen, ostao je mladi Šimun Hrgović i igrači kojima to nije prirodna pozicija.

- Imamo popis nekoliko igrača koje pratimo na toj poziciji, vidjet ćemo hoće li biti moguće nekoga dovesti, ali imamo i unutarnjih rezervi, igrače iz kadra koji bi mogli pokriti tu poziciju. Naravno, željeli bi dovesti igrača na toj poziciji – kazao je Nikoličius, a na pitanje je li u kombinacijama David Čolina odgovorio:

- Znate da nikad ne komuniciramo o konkretnim imenima. Čolina je dobar igrač, igrao je ovdje i interesantan je, vidjet ćemo kako će se razvijati situacija.  

Dolček na izlaznim vratima

Jedan od igrača koji bi mogao napustiti Poljud je Ivan Dolček.

- Ima igrača koji su nezadovoljni minutažom, nije Dolček jedini... Za sada oni svi imaju mogućnost pokazati se na pripremama, nametnuti su treneru, dolazit će i ponude pa ćemo u skladu s njima donijeti odluku. Jednako kao što je situacija i s novim igračima. Dolazak Kleinheislera ne znači da će netko otići, ali on će konkurirati na lijevom boku za poziciju na kojoj igra Dajaku, premda može igrati i u sredini terena.

Hajduk početak priprema

Za kraj je Nikoličius upitan i o Ivanu Perišiću, konkretno, hoće li Perišića dovesti samo ako bude 100% spreman pred kraj sezone pomoći momčadi ili je moguće da dođe kao poruka navijačima, bez obzira na zdravstveno stanje.  

- Sve sam rekao i ništa se u zadnja dva – tri tjedna nije promijenilo. Donijet ćemo odluku u zavisnosti od situacije – zaključio je Nikoličius.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 380
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna