To je to što me zanima!

Nizozemci hvale Halilovića: On se u Fortuni igra nogometa...

Svojevremeno najveći dragulj hrvatskog nogometa koji je otišao iz Dinama u Barcelonu u tinejdžerskim danima danas ima 27 godina i proživljava novu mladost u Fortuni Sittard
Vidi originalni članak

Nakon silnih problema i pogrešnih koraka u karijeri, Alen Halilović napokon je ugledao svjetlo na kraju tunela beznađa.

Svojevremeno najveći dragulj hrvatskog nogometa koji je otišao iz Dinama u Barcelonu u tinejdžerskim danima danas ima 27 godina i proživljava novu mladost u Fortuni Sittard.

RENESANSA Halilović procvao u Nizozemskoj te je zabio i asistirao u pobjedi

Od medija do trenera, za Halilovića svi imaju samo riječi hvale.

"Fortunina igra ovisi o Haliloviću. Sve se vrti oko njega, nevjerojatno je bitan. Naravno, nije najbrži igrač i čim treba puno pretrčati, to mu je problem. Srećom, ima dvojicu igrača iza sebe koji rade prljavi posao umjesto njega", piše Falco Cremes, novinar koji prati Fortunu.

Halilović je svoju dobru formu u Nizozemskoj ranije obrazložio činjenicom da napokon igra tamo gdje mu je i mjesto - u sredini terena. Naime, treneri su ga često forsirali na poziciji desnog krila, a za igranje na toj poziciji treba brzine koju, ruku na srce, Halilović nema. Puno mu više paše igranje na "desetki", iza napadača, a ispred dvojice defenzivnijih veznjaka koji mu čuvaju leđa.

NAPOKON IGRA SJAJNO Gdje je zapelo u karijeri jednog od najvećih hrvatskih dragulja? 'To mi je bio ogroman problem'

"Svi napadi počinju s njim, on organizira igru i tjera druge da odrađuju svoj dio posla. Sjajno je počeo ovu sezonu, ali sada suparnici vode sve više računa o njemu. Nevjerojatno je popularan ovdje, ljudi vole što se on, doslovno, igra nogometa", dodao je Cremes.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • 20.12.2023.

    Hitno ga vratiti u dinamo!

  • 20.12.2023.

    Najbolji če biti u menopauzi

  • noelsz 20.12.2023.

    Bilo je i vrijeme

Komentiraj...
Vidi sve komentare