To je to što me zanima!

Nowitzki s 24sata: What's up, Croatia? Što ima u rukometu?

Veliki Nijemac Dirk Nowitzki oprostio se od košarke. Prvi je Europljanin koji je izabran u NBA All Star petorku, prvi sa MVP nagradom. Imali smo prilike družiti se s njim prije par godina, a prvo nas je pitao za - rukomet
Vidi originalni članak

Dirk Nowitzki (41) oprostio se od košarke. Kao istinski velikan.

Imao sam priliku u više navrata porazgovarati s Nowitzkim. I svaki put bi se raspitivao za Krešu Lončara i Brunu Šundova, ali i za rukometnu reprezentaciju Hrvatske.

Press konferencije na All Star vikendima bi započinjao na njemačkom jeziku, a onda bi, na užas američkih kolega, nastavio pričati s nekolicinom hrvatskih novinara o rukometu.

- Whats' up Croatia? Što je novoga u rukometu? - dobacio bi i nastavio priču o upravo završenim europskim i svjetskim prvenstvima u rukometu, sport koji je igrao u djetinjstvu, sport koji ga je zanimao gotovo kao košarka.

Dirkov otac Jörg–Werner bio je rukometni trener, a i njegov dobar prijatelj Stefan Kretzchmar bio je poznati njemački rukometaš.

Raspitivao bi se Dirk za svoju Njemačku i Hrvatsku, cijenio je Ivana Balića, pogotovo kad smo mu otkrili da je na početku sportske karijere bio košarkaš. Cijenio je pokojnog Dražena Petrovića i Tonija Kukoča..., bio je pristojan i pristupačan, i nikad nije odbijao zajedničku fotografiju.

Jedna anegdota nasmijala ga je do suza. Naime, NBA igrači navikli su na svakojake pokušaje prevara, pa rijetko, i uglavnom s puno pozornosti, pristaju na fotografiranje s magazinima ili novinama koje im ponudite. Dirk Nowitzki nije imao sličnih iskustava, no ipak je dobro pogledao ''24 sata'' kad smo ga zamolili za ekskluzivnu fotografiju. Kad je okrenuo naslovnicu prema objektivu, pogled mu je pao na obnaženu djevojku na zadnjoj stranici.

- Radije bih se fotografirao s njom, nego s gospodinom na naslovnici (Ivo Sanader op.a) - dobacio nam je Dirk.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • MOC JE U ZNANJU 16.03.2022.

    Eno pišu tamo kod misionarske poze ,

  • 10.04.2019.

    dallas više nece imat ovakvog košarkaša

  • kopic_na_zici 10.04.2019.

    Mozda nisam vidio clanak ali dal vi znate da je magic johnson dao ostavku u lakersima?

Komentiraj...
Vidi sve komentare