Obavijesti

Sport

Komentari 16

Nowitzki s 24sata: What's up, Croatia? Što ima u rukometu?

Nowitzki s 24sata: What's up, Croatia? Što ima u rukometu?
1

Veliki Nijemac Dirk Nowitzki oprostio se od košarke. Prvi je Europljanin koji je izabran u NBA All Star petorku, prvi sa MVP nagradom. Imali smo prilike družiti se s njim prije par godina, a prvo nas je pitao za - rukomet

VIDEO

Dirk Nowitzki (41) oprostio se od košarke. Kao istinski velikan.

Imao sam priliku u više navrata porazgovarati s Nowitzkim. I svaki put bi se raspitivao za Krešu Lončara i Brunu Šundova, ali i za rukometnu reprezentaciju Hrvatske.

 

Press konferencije na All Star vikendima bi započinjao na njemačkom jeziku, a onda bi, na užas američkih kolega, nastavio pričati s nekolicinom hrvatskih novinara o rukometu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Whats' up Croatia? Što je novoga u rukometu? - dobacio bi i nastavio priču o upravo završenim europskim i svjetskim prvenstvima u rukometu, sport koji je igrao u djetinjstvu, sport koji ga je zanimao gotovo kao košarka.

Dirkov otac Jörg–Werner bio je rukometni trener, a i njegov dobar prijatelj Stefan Kretzchmar bio je poznati njemački rukometaš.

Raspitivao bi se Dirk za svoju Njemačku i Hrvatsku, cijenio je Ivana Balića, pogotovo kad smo mu otkrili da je na početku sportske karijere bio košarkaš. Cijenio je pokojnog Dražena Petrovića i Tonija Kukoča..., bio je pristojan i pristupačan, i nikad nije odbijao zajedničku fotografiju.

Jedna anegdota nasmijala ga je do suza. Naime, NBA igrači navikli su na svakojake pokušaje prevara, pa rijetko, i uglavnom s puno pozornosti, pristaju na fotografiranje s magazinima ili novinama koje im ponudite. Dirk Nowitzki nije imao sličnih iskustava, no ipak je dobro pogledao ''24 sata'' kad smo ga zamolili za ekskluzivnu fotografiju. Kad je okrenuo naslovnicu prema objektivu, pogled mu je pao na obnaženu djevojku na zadnjoj stranici.

- Radije bih se fotografirao s njom, nego s gospodinom na naslovnici (Ivo Sanader op.a) - dobacio nam je Dirk.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu