To je to što me zanima!

'Odigrali smo Elitnu skupinu LP, sad idemo po Kup i prvenstvo'

"Pobjeda nad Hovocubom nam znači puno zbog koeficijenta, uđemo li u jači 'pot' možda bi mogli dobiti i domaćinstvo. Ali sve dok hrvatska liga ne postane jača, ovo će biti naša realnost" kaže Juraj Grizelj
Vidi originalni članak

Iako je Omiško futsal čudo u svega šest godina od osnutka pronašlo put do Elitne runde Lige prvaka, čelnici kluba svjesni su da ne smiju preskakati stepenice, i upravo zbog toga pred trenera Duju Maretića i momčad nisu ni postavljali previsoke ciljeve. Tri boda iz tri susreta u skupini sa Sportingom, Sinarom i Hovocubom bili su minimalan cilj koji je momčad na koncu i ostvarila. Za više od toga trebalo je i više iskustva, i odlučnosti, ali i konkurencije u domaćim natjecanjima, s kojom bi momčad češće igrala jake utakmice i rasla.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

IZ LISABONA S POBJEDOM Pobjeda za kraj i potvrda da bi s više iskustva i rezultat Omišana u futsal Ligi prvaka bio bolji...

- Kad pogledamo ljestvicu Elitne skupine Lige prvaka u Lisabonu možemo biti zadovoljni. Doputovali smo s ciljem osvajanja tri boda, što je realnost za hrvatskog prvaka, i taj cilj smo i ostvarili – kaže nam direktor Olmissuma Juraj Grizelj i dodaje:

- Ako analiziramo utakmicu po utakmicu doći ćemo do sličnog zaključka. Teško da smo mogli pružiti veći otpor aktualnom prvaku Europe Sportingu, dali smo im gol, na koncu izvukli 1-3. Za nas taj tijesan rezultat zvuči jako dobro, dobro smo se snašli, bacali se i na glavu u obrani što nama baš i nije običaj. Šteta što nas je ta utakmica previše potrošila, jer bi protiv ruskog prvaka Sinare sigurno bili puno bolji prema naprijed. Smatram da smo tu utakmicu odigrali najlošije, a opet, Sinara je i protiv Sportinga pokazala snagu i da joj je malo nedostajalo za plasman na Final Four. Dakle, i tih 2-3 je jako dobar rezultat, kao i pobjeda protiv nizozemskog Hovocuba 4-3 u zadnjem kolu.

Grizelj je svjestan da će za nešto više, odnosno za iskorak u Elitnoj rundi trebati i jače utakmice u domaćoj konkurenciji, a po mogućnosti i pokoji prijateljski turnir s jačim momčadima tijekom pripremnog razdoblja.

- Naš cilj je opet doći u ovu fazu Lige prvaka, no prije toga moramo osvojiti domaći naslov prvaka. Idemo korak po korak, prvi cilj sezone je bio izlazak u Elitnu rundu, drugi cilj je osvajanje domaćeg kupa a treći osvajanje naslova prvaka. Pobjeda nad Hovocubom nam znači puno zbog koeficijenta, uđemo li u jači 'pot', mogao bi ždrijeb biti zanimljiv, možda bi mogli dobiti i domaćinstvo. Ali sve dok hrvatska liga ne postane jača, ovo će biti naša realnost.

Osim snage domaće lige vodstvo Saveza morat će poraditi i na nekim bitnim elementima. Bizarna je situacija da se domaća natjecanja igraju loptom koja je odbačena u većini europskih futsal liga zbog sporosti i nekvalitete.

- Lopta s kojom se igra u našoj ligi je stvarno loša, onemogućava igrače da naprave ono što zamisle i što mogu. Mi smo je pokušali dotjerati, ali ne ide. Puno se klubova buni, ali do kraja sezone se ništa neće mijenjati. U Lisabonu se igralo s drugom, puno kvalitetnijom i bržom loptom, no igrači su se na nju morali privikavati. Loša je poruka da su klubovi dogovarali i trebali dobiti jednu loptu, a da je na koncu proizvođač poslao nešto posve drugo. Riječ je o  stvarno jeftinoj lopti, toliko lošoj da je neki prodavači ne žele držati u svojim prodavaonicama. Niti za djecu. Na žalost situacija je takva da se neki klubovi i ne bune jer su dobili 30-ak lopti, a i sa sporijim loptama primaju manje golova. Ima tu svega...

Idućeg vikenda u Puli se igra završnica kupa. Sastaju se četiri dalmatinska prvoligaša a Omišani putuju s najvišim ambicijama.

- Šteta da je ždrijeb domaćinstva bio rano pa se sada igra u Puli bez domaće momčadi. Možda bi zbog gledanosti i popularizacije futsala bilo bolje da se igra negdje na neutralnom terenu u Dalmaciji kad su već sva četiri dalmatinska kluba u završnici... No što je tu je, idemo po prvi trofej sezone, pa što bude. Nadam se da će nam iskustvo iz Lisabona biti od velike koristi – kaže direktor Olmissuma, koji za sada ne razmišlja o pojačanjima:

- U Lisabonu smo silom prilika igrali bez Jurića i Perišića, u zadnjem susretu nam je nedostajao i Horvat i njihov povratak bio bi nam najveće moguće pojačanje. Horvat bi trebao zaigrati u Puli a Jurić i Perišić na proljeće. Na svakoj poziciji imamo po dva igrača, na nekima i po tri, tako da nećemo srljati s pojačanjima. Daleko je još do toga. Kao što sam kazao, najprije želimo uzeti Kup, to nam je prvi prioritet, nakon toga i prvenstvom, a onda ćemo u dogovoru s trenerom Maretićem razmišljati o pojačanjima

Grizelj nerado govori o pojedincima, uvijek u prvi plan ističe momčad, no iskoristio je priliku da pohvali one koji su bili ponajbolji u Lisabonu.

- Marić je sam sebe nagradio za rođendan i zabio dva gola, sveukupno tri na turniru. Baš smo predsjednik Milavić i ja prije desetak dana pričali kako ga ne ide, kako stalno ulazi u prilike, i evo, rad mu se isplatio. Ima tu dosta igrača koji su pokazali da mogu igrati na ovom nivou, istaknuo bih Kusturu, on je budućnost kluba i reprezentacije, pa Bilandžića koji je branio u Ligi prvaka s 18 godina, i pokazao da i poslije Žarka Luketina imamo odličnog golmana, za koga smo se nadali da će biti pozvan i u reprezentaciju.

BOŽIDAR BAUČIĆ Olmissumov vatrogasac Boki spašava živote i donosi trofeje

Od sudjelovanja na turniru u Lisabonu neće profitirati samo igrači, nego i cijeli klub, koji je stekao nova iskustva kada je u pitanju organizacija.  
- Sportsko društvo Sporting uz najveći, nogometni segment, ima još 52 različita sportska segmenta u kojma radi čak 820 zaposlenika. Od njih smo mogli vidjeti i naučiti puno toga i sutra ta iskustva primijeniti i kod nas. Izašli smo na veliku scenu, nešto smo i naučili, ali smo se i predstavili u lijepom svijetlu. Čestitam momcima na svemu, na igri i profesionalnom ponašanju kakvo i doliči našem klubu i hrvatskom futsalu – zaključio je Grizelj.

POGLEDAJTE MEČ VEČERI NA FNC-u 4: IVAN ERSLAN I HENRIQUE DA SILVA FRANKENSTEIN:

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare