Obavijesti

Sport

Komentari 0

'Odigrali smo Elitnu skupinu LP, sad idemo po Kup i prvenstvo'

'Odigrali smo Elitnu skupinu LP, sad idemo po Kup i prvenstvo'
7

"Pobjeda nad Hovocubom nam znači puno zbog koeficijenta, uđemo li u jači 'pot' možda bi mogli dobiti i domaćinstvo. Ali sve dok hrvatska liga ne postane jača, ovo će biti naša realnost" kaže Juraj Grizelj

VIDEO

Iako je Omiško futsal čudo u svega šest godina od osnutka pronašlo put do Elitne runde Lige prvaka, čelnici kluba svjesni su da ne smiju preskakati stepenice, i upravo zbog toga pred trenera Duju Maretića i momčad nisu ni postavljali previsoke ciljeve. Tri boda iz tri susreta u skupini sa Sportingom, Sinarom i Hovocubom bili su minimalan cilj koji je momčad na koncu i ostvarila. Za više od toga trebalo je i više iskustva, i odlučnosti, ali i konkurencije u domaćim natjecanjima, s kojom bi momčad češće igrala jake utakmice i rasla.

Pokretanje videa...

Olmissum slavi plasman u elitnu rundu Lige prvaka VIDEO
Pobjeda za kraj i potvrda da bi s više iskustva i rezultat Omišana u futsal Ligi prvaka bio bolji...
Pobjeda za kraj i potvrda da bi s više iskustva i rezultat Omišana u futsal Ligi prvaka bio bolji...

- Kad pogledamo ljestvicu Elitne skupine Lige prvaka u Lisabonu možemo biti zadovoljni. Doputovali smo s ciljem osvajanja tri boda, što je realnost za hrvatskog prvaka, i taj cilj smo i ostvarili – kaže nam direktor Olmissuma Juraj Grizelj i dodaje:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ako analiziramo utakmicu po utakmicu doći ćemo do sličnog zaključka. Teško da smo mogli pružiti veći otpor aktualnom prvaku Europe Sportingu, dali smo im gol, na koncu izvukli 1-3. Za nas taj tijesan rezultat zvuči jako dobro, dobro smo se snašli, bacali se i na glavu u obrani što nama baš i nije običaj. Šteta što nas je ta utakmica previše potrošila, jer bi protiv ruskog prvaka Sinare sigurno bili puno bolji prema naprijed. Smatram da smo tu utakmicu odigrali najlošije, a opet, Sinara je i protiv Sportinga pokazala snagu i da joj je malo nedostajalo za plasman na Final Four. Dakle, i tih 2-3 je jako dobar rezultat, kao i pobjeda protiv nizozemskog Hovocuba 4-3 u zadnjem kolu.

Grizelj je svjestan da će za nešto više, odnosno za iskorak u Elitnoj rundi trebati i jače utakmice u domaćoj konkurenciji, a po mogućnosti i pokoji prijateljski turnir s jačim momčadima tijekom pripremnog razdoblja.

- Naš cilj je opet doći u ovu fazu Lige prvaka, no prije toga moramo osvojiti domaći naslov prvaka. Idemo korak po korak, prvi cilj sezone je bio izlazak u Elitnu rundu, drugi cilj je osvajanje domaćeg kupa a treći osvajanje naslova prvaka. Pobjeda nad Hovocubom nam znači puno zbog koeficijenta, uđemo li u jači 'pot', mogao bi ždrijeb biti zanimljiv, možda bi mogli dobiti i domaćinstvo. Ali sve dok hrvatska liga ne postane jača, ovo će biti naša realnost.

olmissum

Osim snage domaće lige vodstvo Saveza morat će poraditi i na nekim bitnim elementima. Bizarna je situacija da se domaća natjecanja igraju loptom koja je odbačena u većini europskih futsal liga zbog sporosti i nekvalitete.

- Lopta s kojom se igra u našoj ligi je stvarno loša, onemogućava igrače da naprave ono što zamisle i što mogu. Mi smo je pokušali dotjerati, ali ne ide. Puno se klubova buni, ali do kraja sezone se ništa neće mijenjati. U Lisabonu se igralo s drugom, puno kvalitetnijom i bržom loptom, no igrači su se na nju morali privikavati. Loša je poruka da su klubovi dogovarali i trebali dobiti jednu loptu, a da je na koncu proizvođač poslao nešto posve drugo. Riječ je o  stvarno jeftinoj lopti, toliko lošoj da je neki prodavači ne žele držati u svojim prodavaonicama. Niti za djecu. Na žalost situacija je takva da se neki klubovi i ne bune jer su dobili 30-ak lopti, a i sa sporijim loptama primaju manje golova. Ima tu svega...

olmissum

Idućeg vikenda u Puli se igra završnica kupa. Sastaju se četiri dalmatinska prvoligaša a Omišani putuju s najvišim ambicijama.

- Šteta da je ždrijeb domaćinstva bio rano pa se sada igra u Puli bez domaće momčadi. Možda bi zbog gledanosti i popularizacije futsala bilo bolje da se igra negdje na neutralnom terenu u Dalmaciji kad su već sva četiri dalmatinska kluba u završnici... No što je tu je, idemo po prvi trofej sezone, pa što bude. Nadam se da će nam iskustvo iz Lisabona biti od velike koristi – kaže direktor Olmissuma, koji za sada ne razmišlja o pojačanjima:

- U Lisabonu smo silom prilika igrali bez Jurića i Perišića, u zadnjem susretu nam je nedostajao i Horvat i njihov povratak bio bi nam najveće moguće pojačanje. Horvat bi trebao zaigrati u Puli a Jurić i Perišić na proljeće. Na svakoj poziciji imamo po dva igrača, na nekima i po tri, tako da nećemo srljati s pojačanjima. Daleko je još do toga. Kao što sam kazao, najprije želimo uzeti Kup, to nam je prvi prioritet, nakon toga i prvenstvom, a onda ćemo u dogovoru s trenerom Maretićem razmišljati o pojačanjima

Grizelj nerado govori o pojedincima, uvijek u prvi plan ističe momčad, no iskoristio je priliku da pohvali one koji su bili ponajbolji u Lisabonu.

- Marić je sam sebe nagradio za rođendan i zabio dva gola, sveukupno tri na turniru. Baš smo predsjednik Milavić i ja prije desetak dana pričali kako ga ne ide, kako stalno ulazi u prilike, i evo, rad mu se isplatio. Ima tu dosta igrača koji su pokazali da mogu igrati na ovom nivou, istaknuo bih Kusturu, on je budućnost kluba i reprezentacije, pa Bilandžića koji je branio u Ligi prvaka s 18 godina, i pokazao da i poslije Žarka Luketina imamo odličnog golmana, za koga smo se nadali da će biti pozvan i u reprezentaciju.

Olmissum
Olmissumov vatrogasac Boki spašava živote i donosi trofeje
Olmissumov vatrogasac Boki spašava živote i donosi trofeje

Od sudjelovanja na turniru u Lisabonu neće profitirati samo igrači, nego i cijeli klub, koji je stekao nova iskustva kada je u pitanju organizacija.  
- Sportsko društvo Sporting uz najveći, nogometni segment, ima još 52 različita sportska segmenta u kojma radi čak 820 zaposlenika. Od njih smo mogli vidjeti i naučiti puno toga i sutra ta iskustva primijeniti i kod nas. Izašli smo na veliku scenu, nešto smo i naučili, ali smo se i predstavili u lijepom svijetlu. Čestitam momcima na svemu, na igri i profesionalnom ponašanju kakvo i doliči našem klubu i hrvatskom futsalu – zaključio je Grizelj.

POGLEDAJTE MEČ VEČERI NA FNC-u 4: IVAN ERSLAN I HENRIQUE DA SILVA FRANKENSTEIN:

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu