To je to što me zanima!

Oduševljeni Dalić: Ovi mladići ići će u Katar ako nastave ovako

Ispada da nam je ta Liga nacija donijela jako puno, ali problem su te četiri utakmice u deset dana. To je bio najveći problem za nas, ta putovanja, ali to kako smo odradili... Pokazali smo karakter, borbu, prkos i inat, rekao je izbornik Zlatko Dalić
Vidi originalni članak

Zabrinutost i razočaranje isijavali su iz izbornika Zlatka Dalića nakon teškog poraza od Austrije (3-0) na otvaranju Lige nacija. Remi s Francuzima na Poljudu donio je optimizam i koliki toliki mir, a pobjede protiv Danske i Francuske oduševljenje i ponos do neba. A ovaj posljednji trijumf ostat će zapisan u povijesnim knjigama hrvatske reprezentacije kao prvi u povijesti protiv Tricolora!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatska je, konačno, iz desetog pokušaja, uspjela srušiti aktualnog svjetskog prvaka i to u njegovom dvorištu pred 80.000 ljudi na velebnom Stade de Franceu. Slavodobitan je bio gol našeg kapetana Luke Modrića iz penala u petoj minuti. 

- Pali su nakon mojih pet utakmica, desete Hrvatske. Pobijedili smo zasluženo, igrali smo jako dobro. Svaka čast dečkima, nakon poraza od Austrije u Osijeku, vratiti se protiv Svjetskih prvaka i jako dobre Danske. To može samo momčad koja ima kvalitetu. Borili smo se, parirali i zasluženo slavili - rekao je oduševljeni izbornik Zlatko Dalić u razgovoru za Novu TV. 

Hrvatska je katastrofalno ušla u Ligu nacija porazom od Austrije, ali nakon četiri kola nalazimo se na drugom mjestu sa sedam bodova, dva boda manje od prvoplasirane Danske. U rujnu nam Danci dolaze na Maksimir i pobjedom imamo priliku skočiti na prvo mjesto koje donosi plasman na završni turnir. U posljednjem kolu gostujemo kod Austrije. No, problem je taj pretrpani raspored koji je maksimalno iscrpio igrače. Četiri utakmice u deset dana na kraju naporne sezone je nehumano. 

- Ispada da nam je ta Liga nacija donijela jako puno, ali problem su te četiri utakmice u deset dana. To je bio najveći problem za nas, ta putovanja, ali to kako smo odradili... Pokazali smo karakter, borbu, prkos i inat. To je sjajno i to me veseli. U sjajnoj smo situaciji i sve je u našim rukama. 

Kapetan nas je odveo do pobjede, ali čudesno su opet odigrali Martin Erlić i Josip Šutalo. Bila im je ovo druga zajednička utakmica, a kao da su ih odigrali 100. Sigurni i čvrsti u duelima, zreli, pravovremeni u reakcija, vodili su veliku borbu s Benzemom i Mbappeom. Gotovo sigurno rezervirali svoje mjesto za Katar, ali i pokazali kako će biti opasna konkurencija Gvardiolu i Ćaleti-Caru u borbi za prvih 11. Izbornik će imati slatke brige. 

- Šest mjeseci je do Katara, ali ovi koji su igrali danas u zadnjoj liniji sigurno idu na SP. Nemam pravo preskočiti ih nakon ovoga, ako ovako nastave, sigurno će biti u reprezentaciji. Dobili smo sjajnu grupu mladih igrača koji su se pokazali, Stanišić, Erlić, Šutalo, Juranović je pokazao da može igrati i na lijevom boku. Pokazali su da zaslužuju biti tu i da se imaju pravo nadati, a mi ih nemamo pravo zakidati nakon ovakve predstave - završio je Dalić. 

OVDJE KUPI PPV I GLEDAJ FNC 6! Vaso Bakočević, Satoshi Ishii, Ivan Vitasović i ostale regionalne megazvijezde gledajte na 24sata PLUS+!

Idi na 24sata

Komentari 175

  • ae33 14.06.2022.

    Cuj *ako nastave*😂😂 bolje bi bilo da ti ne ides u katar

  • pospant 14.06.2022.

    Gdje su sada kriticari Dalica koji su govorili da treba prepustiti drugom svoje mjesto... Dalic im je svima zacepio gubicu, ja ih ovim putem molim da vise ne komentiraju i da se ne javljaju jer unose nemir i negativu...

  • landoflunatics 14.06.2022.

    Ne ako nastave ovako, nego su sa ove dvije super zahtjevne utakmice u gostima sa Danskon i Francuskom sa mega napadom, već osigurali Katar.

Komentiraj...
Vidi sve komentare