To je to što me zanima!

Pao je dogovor! Lewandowski u Barceloni za 50 milijuna eura

Kraj je to jedne epohe poljskog 'killera' koji je s Bayernom osvojio sve što se moglo pritom zabivši nevjerojatnih 344 gola, uz 72 asistencije, u 375 nastupa
Vidi originalni članak

Transfer bomba: Robert Lewandowski (33) novi je igrač Barcelone, tvrdi čovjek koji ne griješi kad su nogometni transferi u pitanju - Fabrizio Romano.

SLIJEDI POTPIS UGOVORA Doznajemo: Igrač Barce stiže u HNL, već je sletio u Hrvatsku!

Poljak koji je posljednjih osam sezona bio udarna špica minhenskog Bayerna potpisat će s Kataloncima ugovor na tri godine s opcijom produženja na još jednu. Barca će za njega dati 45 milijuna eura plus još pet u bonusima.

Prema tvrdnjama Talijana, Lewu ju Xavi nagovorio na dolazak još u veljači i od tad je Barca bila jedina moguća destinacija za fantastičnog napadača čijem su menadžeru Piniju Zahaviju prilazili predstavnici oba Manchestera, Chelseaja, PSG-a, no za njega dileme nije bilo, a svoju riječ nije pogazio. Navodno je veliku ulogu u transferu odigrao odličan odnos Barcinog predsjednika Joana Laporte i jednog od najboljih nogometnih menadžera.

Drugi je to najviši transfer jednog napadača od 30 ili više godina u povijesti nogometa nakon onog Cristiana Ronalda (37) iz Real Madrida u Juventus 2018. za 117 milijuna eura. Među top 10 tu je i jedan Hrvat, sadašnji napadač Hajduka Nikola Kalinić, koji je za 22,5 milijuna eura iste godine kao 30-godišnjak prešao iz Fiorentine u Milan.

KRAJ ROKA Legenda Reala stiže Vrsaljku, Stipe Perica vratio se u Belgiju

Kraj je to jedne epohe poljskog 'killera' koji je s Bayernom osvojio sve što se moglo pritom zabivši nevjerojatnih 344 gola, uz 72 asistencije, u 375 nastupa. Recimo samo da su od njegovog dolaska Bavarci bili prvaci Njemačke baš svake godine, a on je za to vrijeme pokupio bezbroj individualnih nagrada. A sada je jednostavno došlo do zasićenja. I zato mu navijači Bayerna neće zamjeriti odlazak...

Statistika Roberta Lewandowskog u Bayernu:

Barcelona i Xavi očito misle ozbiljno ove sezone. Uz već postojeće mlade dokazane snage stigli su Raphinha, Franck Kessié i Andreas Christensen, Ousmane Dembele je produžio ugovor, a sada i Lewa... Katalonci 'vrebaju' još nekoliko igrača, najviše pritom misleći na Chelseajeve Španjolce Cesara Azpilicuetu i Marcusa Alonsa i ako do kraja ispuni svoje transfer želje Barcelona će imati što reći. Kako u Španjolskoj, tako i Europi.

BAYERNOVA ZVIJEZDA Neuer u dresu Hajduka s pivom u ruci uživa na hrvatskoj obali

Idi na 24sata

Komentari 58

  • mućki-provokator 18.07.2022.

    Nemate pojma. Pratim Bayern vec 30 godina. Istina je da je Manđo zabijao manje golova ali Manđo je zabijao golova kada je trebalo i njegovi golovi su odlučivali finala i najvažnije tekme. Dok Lewandowski zabje 40 golova u sezoni i od tih 40 golova zabije 5 komada u utakmici koju Bayern dobije 7:0.

  • skyvision 16.07.2022.

    mislim da samo bacaju pare na poluamatere...bolje da su uzeli Peru Bockaja on bi im bio rjesenje za sve probleme

  • 16.07.2022.

    fizicki jedan od najspremnijih igraca danasnjice, strasan profesionalac, ima jos 3 godine na najvisem nivou minimalno , dobar ce bit ja mislim! trpaj majstore

Komentiraj...
Vidi sve komentare